Митинг-концерт на Орлов мост дава нова перспектива на протеста в София

Идеята на организаторите е да събудят българския дух и припомнят демократичните ценности

Нова перспектива на процесите до момента искат да дадат организаторите на митинг-концерта „Бъдеще за България - бъдеще за младите“, който ще се проведе тази неделя (27 септември) от 16 ч. на знаковото за столицата място - Орлов мост – там където скоро имаше Орловград, съобщава БНР.

„Поставихме си за цел да съберем част от „цвета на България“ – културни дейци, интелектуалци, творци, предприемачи, преподаватели –лица, които представят страната ни пред света – реалната, а не както новините я показват. Хората, които оставят позитивната следа след себе си, които са светлият пример за своите сънародници и съмишленици. Хора, които са успешни въпреки държавата“, обясни пред Радио "София" Анастас Гогов от организаторите.

За разлика от предишни времена на протести, последните не са съпроводени със силни музикални прояви и нови песни. Това са обяснява със страха у артистите да излязат с имената и лицата си, за да няма нежелани последствия, допълни Виктор Иванов от Просвета за бъдеще“ и съорганизатор.

Сред участниците на митинг-концерта са групите „Контрол“, „Уикеда“, „Сленг“, учителят Теодосий Теодосиев, проф. Евгений Дайнов и други.

Поканата ни е към всички български граждани, които искат да живеят в една нормална и по-свободна държава, в която да има повече пространство за лична инициатива, за демократични ценности“, допълват организаторите. И уточняват, че на събитието няма да се отправят политически послания, а общо демократични – за плурализъм, солидарност, свобода, за гражданското общество и активност, за важността на изборите.