Младен Маринов: Извършителите и на двете убийства в област Кюстендил са задържани, ясни са мотивите

Те са продиктувани от нарушени междуличностни отношения

Младен Маринов

Младен Маринов

"Извършителите и на двете убийства, извършени в област Кюстендил, са задържани". Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов. По думите му ясни са и мотивите за престъпленията. Младен Маринов коментира, че става дума за битови убийства, свързани с междуличностни отношения. „Те са продиктувани от нарушени междуличностни отношения. Наистина в един ден две убийства е сериозно нещо, но те нямат свързаност по между си. Хубавото и в двата случая е, че са задържани извършителите и са ясни мотивите за тяхното извършване“, каза още министър Маринов, предаде "Фокус".

Първият случай е от 9 ноември. При него 62-годишен мъж от село Мламолово бе открит мъртъв в дома му. Приятел на мъжа го е посетил днес в дома му, но го е открил мъртъв и е подал сигнал до Полицията. Трупът на мъртвия мъж е транспортиран до болницата в Кюстендил за аутопсия. Работи се по установяване на причините за смъртта. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомен е прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил.
Вторият случай е от 10 ноември. По първоначални данни около 24.20 часа е възникнал конфликт между двама мъже в кв. „Герена“ в Кюстендил на възраст 45 и 47 години. 45-годишният е закаран в болница с прободна рана, където екип на спешния център е установил смъртта му. По случая е започнато досъдебно производство по чл. 115 от НК, уведомен е дежурен прокурор. Задържани са трима души – 47-годишният, който е нанесъл прободната рана, 38-годишна жена и 19-годишен младеж. Изяснява се съпричастността им към инцидента.