Астрологът Силва Дончева: Ще има и трета вълна на Covid-19, но здравната ни система ще издържи, битките ще бъдат за Духа, за Бога и природата

Българите боледуват с една идея по-слабо от останалия свят, пролетта на 2021 ще е тежка

Силва Дончева

Силва Дончева

Политическият хаос ще е голям, без ясен победител и лидер

Има хомеопатични препарати при симптоми на SARS-CoV-2 , казва пред Faktor.bg познавачът на знаците на небесните тела

Интервю на Филипинка Бондокова 

- Г-жо Дончева, Марс вече не е ретрограден, "тръгна напред". Това добра новина ли е след толкова тежки планетни конфигурации тази година? 

- Ретроградното движение на Марс отбелязва само кулминацията на цикъла му, а именно сблъсъка му със Слънцето в средата на октомври, но цикълът продължава още една година. Освен това ретроградността на Марс с агресивната му и болезнена природа се фиксира за цяла година напред в хороскопите на всички родени между началото на септември и средата на ноември. Тези хора ще го усещат още цяла година и е добре да го имат предвид. Но все пак най-острата му фаза бавно отминава. Това може да се приеме за оптимистично развитие.

- В свое интервю за Faktor.bg предупредихте през пролетта, че тази година тежки ще са април и май, което се сбъдна, но още по-тежка ще е есента. За жалост, и това се сбъдва. Изпуснахме ли "юздите на вируса", или ситуацията не зависи от нас?

- Ситуацията не зависи от никого поне в 80%. Никой в света не е подготвен за това, което става. Това е една перфидна схема, която сработи много добре в цял свят. В "престъплението Ковид 19" много целенасочено и умело са вплетени истината и лъжата. Затова ориентирането е трудно. А повечето хора трудно мислят многовариантно и искат нещата да са или бели, или черни. Вследствие на това светът е разделен на два лагера от дейността на един е същ команден център. 
Едната част специалисти казват: много е опасно, трябва тотално изолиране и затваряне, хората измират, другата част специалисти казват, че не е толкова опасно, това е просто малко по-сложен грип - тоест: лъжат ви, конспиратори пък пишат навсякъде - ще ви имунизират едва ли не насила, ще ви чипират и т.н. глупости. А източникът в медиите и социалните мрежи и на двата типа почти противоположни информации е един и същ.
Всъщност открай време така се управлява, чрез принципа "Разделяй и владей", или двама се карат, третият печели.

- Какво вещаят звездите, ще има ли и трета вълна на епидемията? 

- Да, вирусът няма как да изчезне, той ще си съществува, нещо повече - може и да има варианти: естествени или изкуствени, човек не трябва да си играе с Майката природа. Пролетта на 2021-ва също ще е много тежка и в чисто медицински и особено в икономически план. Да, ще има и трета вълна на вируса.
Както казах още през март, той е манипулиран, или както заявиха и елитни лекари - тунингован. Характеризира се с много дълъг период на вирусна атака. Докато при други вирусни заболявания тази атака е до 2-3-5 дена, при този манипулиран вирус е изключително дълга - 14-15 дена. Иначе самият вирус не е толкова силен, но е с продължително и изтощаващо по-слабите и възрастни организми действие.
Успоредно с това се налага една безпрецедентна медийна атака, която засилва страха и психозата, които влошават ситуацията. Налагат се и не съвсем адекватни и преекспонирани мерки от един център на управление на кризата в света. Един от многобройните цели и ефекти ще бъдат и новите  икономически реалности в следващите години.
А Бог, щом е допуснал това, следователно е вярната посока и човечеството е заслужило този етап на замисляне, дисциплиниране, капсулиране и съответно, надявам се, духовно просветление. Всяко едно такова събитие е призив за промяна, за събуждане на духа на състраданието, милосърдието и взаимопомощта.
В този смисъл отговорността за реакция е във всеки един от нас, а не само на държавата и институциите.
Разбира се, може да се случи и обратното, да има загрубяване, тежък егоизъм и затваряне у много хора. Това ще е за съжаление един невзет изпит с лоши последици в бъдеще.
За съжаление тези предизвикателства няма да отшумят скоро и последиците ще се чувстват в следващите години  - до 2025 г.

- Много астролози акцентират на датата 21 декември? Какво ще се случи тогава?

- Датата 21 декември, както преминалата дата - 12 януари 2020 г., е важна. На 21 декември Сатурн и Юпитер ще започнат новия си 20-годишен цикъл на фона на съзвездие Козирог и знака на Водолей. Това означава, с един поглед, че политиката (Козирог) ще се осъществява глобално чрез високите технологии, космическите системи, медийните инструменти, пропагандата, рекламата, мрежовите системи и възможностите на изкуствения интелект и роботизацията, тоталната дигитализация и видовете диктатури от нов тип (Водолей). Същевременно в политиката ще има резки обрати, революции, бунтове, изненади и внезапни нови обстоятелства в битката за свобода и нов свят.
Промените ще са тотални и непредвидими. Този период ще обхване следващите 20 години и съответно всички нива на живота: икономика, финанси, медицина, образование, култура.
Битките ще бъдат за Духа, за Бога и за природата.

 - Ще се справи ли правителството ни със здравната и икономическата криза. Как ще излезем от нея?

- България е в предизборна ситуация и всички усилия на партиите ще се хвърлят в тази посока. Ще се вложат доста усилия и много пари ще бъдат раздадени. Пари няма да липсват драстично. Определено обаче това, което е по-опасно от вируса, е идващата икономическа и финансова криза, за която пишем и говорим още от 2016-2017 г. Медицинският проблем е само острието на проблема, горната част на айсберга. Кризата в здравеопазването е малката част от цялостните загуби и фалити, които предстоят в следващия период от години напред.
Всъщност с малки изключения медицинската система ще издържи, и то поради факта, че все пак българите боледуват с една идея по-слабо от останалия свят. Иначе, като лекарства, легла и дори като квалифицирана лекарска помощ с някои изключения, системата ще се справи. Трябва обаче и хората да са също солидарни с лекарите и наистина да бъдат по-внимателни един към друг. Ние сме едно цяло и трябва да се грижим един за друг.

 - Да очакваме ли политически изненади. Вие прогнозирахте неуспех за протестите, тъй като избраха лош момент - започнаха на разсип Луна и ретрограден Меркурий.

- Относно протестите няма какво да се каже, те затихват, защото започнаха при тези толкова неблагоприятни за тях астрологически аспекти. Пред избори сме, които ще си се проведат в определеното време през пролетта. Проблемът е, че и България, както и почти навсякъде в света, елитите на политическата система са пред смяна и всички ще са със затихваща функция. Хаосът ще е голям, без ясен победител и лидер.

- Какъв президент ще бъде Джо Байдън?

- Ситуацията в САЩ няма да е спокойна, Байдън е последният от стария тип политици, които са със затихващи функции. На 12 януари 2020 г., когато всъщност започна кризата с Ковид-19, се случи един много важен съвпад между Плутон и Сатурн. Неговият цикъл е над 30 години и той заложи една съвсем нова геополитика, основана на много повече контрол, машинен ред, повече администриране, ограничения и прегради, на затруднения относно контактите, пътуванията и връзките между хората. Постепенно тази тенденция, съчетана и с пика на високотехнологичните нововъведения, ще очертаят до 2-3 години новия свят. След това ще се наблюдава все по-голямо разгръщане на тези тенденции.
В рамките на няколко години целият политически елит на света поетапно ще се сменя. Байдън е последният мохикан, какъвто всъщност беше и Доналд Тръмп, но по един по-различен начин.
Старият свят от края на 20 век и първите 20 години на 21 век си отива неизбежно.
В следващите години очакваме съвсем нов тип политици, които ще са в унисон с новите астрологически цикли: технократи, по-сухи, скучно интелигентни, което не означава, че ще са умни и мъдри, стриктно административни, манипулативни в изказа си, но и в известен смисъл ексцентрични, може би обаче и поради това медийно приемливи от хората. Те ще въведат и новите икономически и финансови реалности в света.
Старите елити си отиват.
Друг е въпросът, че финансовата плутокрация в САЩ в следващите 3-4 години ще натрупа огромни богатства и ще стане още по-богата.

 - Вие издадохте малка и удобна книжка с хомеопатични препарати, които имат отношение към симптомите на SARS-CoV-2 и към различните етапи, през които преминава тази нова вирусна инфекция. На какво да обърнем внимание в нея? 

 - Книгата "Остри вирусни инфекции - Ковид 19" на издателство "ИК БАРД" е естествен отговор и продължение на поредицата от книги за метода “Вербалната хомеопатия”, които вече 6 години са неизменно във всяка книжарница на България и служат като добър алтернативен метод за много хора. Те са резултат от мои изследвания и препоръки, които съм почерпила като опит от наследството на д-р Самуел Ханеман, създателят на хомеопатията, световните усилия след него, всички „за” и „против”. Те не се явяват самостоятелно лечение, а доразвиване на изкуството на хомеопатията, което е с 200-годишни традиции и, надявам се, мой скромен принос в него.

В книгата за новата ситуация, свързана с Корона кризата, са разработени подходящите според мен хомеопатични комплекси за съответните етапи на проявата на вируса. Има включени нови актуални хомеопатични препарати, показани са някои възможности за евентуална превенция, както и за бърза реакция при начална симптоматика, където хомеопатията е най-силна и често без аналог като начин на действие. Има комплексни предложения за всеки разгръщащ се етап от развитието на Ковид-19.
Има препоръки, които са превантивни спрямо въздействието на Ковид-19 върху съдовата система на организма, образуването на тромбози. Всъщност начело на препаратите за превенция са:  Arnica montana, Secale cornotum, както и повечето змийски препарати, като Lachesis  и Bothrops, които имат пряко отношение към такъв тип симптоматика. Разбира се, в книгата са показани и комплексите при грипоподобни състояния, като China rubra, Belladonna, Stramonium и др., както и при ангиноподобни състояния и такива при вече развиваща се картина на възпаление на белия дроб.
Всички тези препарати могат да се вземат и профилактично и при контакт с болни хора, както и много по-активно при някакъв тип симптоматика.
Всеки може да си ги изработи за минути вербално и напълно безплатно и да ги приема по няколко пъти на ден.
Методът е напълно съвместим и с всички други методи на превенция или лечение.

За читателите на Faktor.bg Силва Дончева предостави някои от комплексите в книгата:


1. Gelsemium sempervirens – жълт жасмин. Изговаря се Гелсемиум семпервиренс D3, 200C, 10M.
Показанията са: типична картина на токсикоинфекциозен синдром с умора, отпадналост, мускулна болка по цялото тяло, изпотяване, висока температура, гадене, повръщане, главоболие в областта на тила, сковаваща болка по протежение на гръбначния стълб, енцефалитна форма на грип след силна простуда с треперене, силно главоболие с кръвонапълване, висока температура и неподвижност с усещане за вцепенение, силно изразено безпокойство, последици от емоционален шок, който води до умствено блокиране.

Или други препарати:

2. Arnica montana - арника. Изговаря се Арника монтана  D3,200С, 10М
Показанията са: това е основният хомеопатичен препарат, който е съдов протектор. Арника има отношение към всички патологии и възпалителни процеси, които засягат артериите, капилярите и вените. Тя има отношение към намаляване или  предотвратяване на всички видове хематоми (кръвни съсиреци). Арника е мощно противовъзпалително средство спрямо кръвоносната система на организма. Съчетава се успешно с всички други лечебни и медицински средства. Налице е висока температура, умора, отпадналост, конвулсии, диария.

3. Secale cornutum – мораво рогче. Изговаря се Секале корнутум  D3, 200С, 10М
Показанията са: препаратът е насочен точно към възпалителни процеси в съдовата система, показан е при артериите и артериопатии: тромбози, възпаления, кръвотечения с черна кръв, спазми на артериите и артериолите, силно главоболие, високо кръвно налягате, усещане за парене. Препоръчва се при болест на Хортон, който е най-често срещания васкулит при хора над 50-годишна възраст. Поради профилактичното си действие към артериите и стените на артериите препаратът се препоръчва при коронарографии поради някои странични ефекти на това изследване.

4. Bothrops lanceolatus – отрова от усойница. Изговаря се Ботропс ланцеолатус  D3, 200С, 10М- Показанията са: последици от съдови тромбози, емболия, церебрални и съдови инциденти, дълбоки артериални тромбози. Препаратът има силно антикоагулиращо действие и разнася по-бързо образувалите се тромбози в съдовата система. Има и силно превантивно действие като не допуска образуването на усложнени плаки подобно на Арника монтана.  Може да се наблюдава хипер коагулация и впоследствие кръвоизливи с черна, несъсирваща се кръв.

Поръчки за книгата на "ИК БАРД" - "Остри вирусни инфекции - Ковид 19" може да се направи на  https://shop.homeoverb.com/bgitems/?fbclid=IwAR132uu8N-t9JKYUF5TJDJAFofs-L2_I0s0Fy1LxEJ7s41az3mIpcmpOLUY