Огнян Даскарев: Тръмп ще бъде преизбран, той е добрият вариант за България

Яростта на медиите против сегашния президент на САЩ е по-голяма, защото се опитва с променлив успех да разруши Дълбоката държава, т.е. Задкулисието

Огнян Даскарев

Огнян Даскарев

Ако Байдън спечели той няма да може да изпълнява задълженията си, защото е с начална деменция, ще управлява Камала Харис -  ляв радикал, социалист

Претендентът на демократите направи огромен гаф – обяви, че елиминира производството на петрол и газ, ще спре фракинга, казва пред Faktor.bg журналистът и преводач, който от дълги години живее в САЩ


Интервю на Мая Георгиева

- Социологическите проучвания дават сериозна преднина на Байдан в надпреварата за президент за САЩ. Обективни ли са тези резултати?

- Мисля, че социологическите проучвания в полза на Байдън са подвеждащи, защото: а/ омразата към Тръмп днес е космическа в САЩ и хората се страхуват да го подкрепят явно. Според скорошно проучване на Cato Institute цели 62% от американците се самоцензурират, заради „политическия климат“. Вж линк: https://www.cato.org/publications/survey-reports/poll-62-americans-say-they-have-political-views-theyre-afraid-share б/ повечето агенции са леви и затова интервюират повече леви избиратели, отколкото десни. в/ според проучване на Галъп от 14-28 септември 56% от американците твърдят, че са по-добре материално, отколкото преди четири години и то по време на пандемия и икономическа криза!

- Подобна беше и ситуацията през 2016, когато даваха преднина на Клинтън, но резултатът се оказа различен.

- Почти всички големи американски медии са леви и затова всеки ден яростно бомбардират американците с отрицателни новини за президента. Така е било винаги, но днес яростта на медиите против Тръмп е по-голяма, поради простата причина, че той се опитва с променлив успех да разруши Дълбоката държава, тоест задкулисието. Това е могъщ враг на Тръмп, който се е окопал във всички институции, най-вече в медиите. Ето защо левицата и нейните медии са твърдо решени да не допуснат още 4 години на Тръмп. 

- Възможно ли е да има скрити нагласи, комбинирани с медийни манипулации? „Тихо мнозинство“, както го нарича Тръмп?

- Републиканците са подкрепяни от само една голяма медия Фокс нюз, и то колебливо. Важно е да се знае, че около 95% от републиканците в САЩ, т.е. десницата на Америка сега подкрепят Тръмп. И разбира се, че има „мълчаливо мнозинство“, което поради разни причини не подкрепя открито президента.

- Какво се случи с конспирацията, че Тръмп е руски човек?

- Конспирацията, че Тръмп е човек на Кремъл лошо се изтърка и сега е мухлясала останка. Именно човекът на левицата -  специалният прокурор Мълър, заедно с голям екип от леви следователи и прокурори, след като изхарчи най-малко 30 милиона на данъкоплатците за почти 3 години, излезе със заключение, че няма доказателства, че Тръмп и хората му са сътрудничели с Кремъл, за да спечелят изборите в 2016. Всъщност цялата политика на Тръмп е твърдо против Русия – благодарение на него бюджетът на НАТО се увеличи с десетки милиарди, САЩ вече са на първо място по производство на петрол, Тръмп развали Договора за средни и малки атомни оръжия и така вкара слабата руска икономика в големи разходи, Тръмп изгони най-много руски дипломати заради случая Скрипал в историята на СССР/Русия – САЩ и пр. Така че е крайно несериозно сега Байдън отново да използват този довод.

- Кои са скритите козове на Доналд Тръмп срещу противника му Байдън?

- Тръмп е открит човек – говори точно, каквото мисли, което е поразително качество за всеки човек, да не говорим за политик. Това му донесе безброй неприятности. Затова не мисля, че той има скрити козове.

- Може ли да се окаже „фракингът“ е ключът към успеха на републиканците на предстоящите избори?

- На втория дебат Байдън направи огромна грешка, която ще му струва президентството. Каза, че ще елиминира производството на петрол и газ, защото замърсявали природата. После се опита да замаже колосалния гаф, но той остава. Няколко пъти е записан да казва официално, че ще елиминира и фракинга, но сега твърди обратното. Естествено не може да му се вярва. Ето защо ако Байдън бъде избран, той няма да може да изпълнява задълженията си, защото е с начална деменция. Това значи, че Камала Харис, подгласничката му, ще управлява, а тя е ляв радикал, социалист.

- Възможно ли е скандалът около сина на Бадън заради връзките му с Русия и Китай да наклонят везните в полза на кандидата на Републиканската партия?

- Най-добре пазената тайна от американските и западноевропейските медии: през април 2019 в Делауер, човек на име Хънтър Байдън срещу личния си подпис, оставя за поправка лаптопа си. Синът на Джо Байдън не прибира в срок лаптопа си и собственикът на магазина става собственик на лаптопа и архивата му с хиляди имейли. В имейл от 17 април 2015, тоест докато Джо Байдън е вицепрезидент на САЩ, Вадим Пожарски, един от ръководителите на “Буризма”, украинската енергийна крайно подкупна фирма, за която Хънтър Байдън работи срещу най-малко 50 хил. долара месечно, му БЛАГОДАРИ задето им е уредил среща с “уважавания” му баща. Срещата е била за отблъскване на “политически мотивираните” атаки против Буризма. Факт: точно през март - април 2015 в Украйна срещу “Буризма” са заведени дела за огромна корупция, след разследване, започнало през май-юни 2014. Точно тогава Джо Байдън, вицепрезидент на САЩ е отговорник за Украйна и от него зависи отпускането на 1 млрд. долара заем за украинската икономика, отслабена от руската окупация на Крим. През януари 2018 Джо Байдън, вече бивш вицепрезидент на САЩ е записан как се хвали, че е уволнил главния прокурор на Украйна, който агресивно разследва Буризма, в която работи синът му срещу най-малко 50 хил долара месечно. Този документ пряко уличава в лъжа Байдън, който твърди, че не знаел нищо за бизнеса на сина си. Документът уличава Байдън в явна корупция като вицепрезидент на САЩ. Преди дни се появи Тони Бобулински, бизнес партньор на Х. Байдън, който в писмена декларация твърди, че Джо Байдън, упоменат в десетки имейли, като The Big Guy, ще получи 10% от всяка сделка за милиони с китайски фирми на сина му Х. Байдън. Най-вероятно преди изборите Бобулински ще свидетелства в Сената. Горната ужасна информация за Байдън няма да видите, чуете и прочетете в НИТО ЕДНА голяма американска и западноевропейска медия, с изключение на Фокс нюз и няколко други малки медии в САЩ. Социалните мрежи блокираха всякакви новини за този скандал. Туитър и Фейсбук силно ограничиха тази новина. Българските медии нищо не съобщават, защото те следват американските леви медии. А сега си представете, ако на мястото на Х. Байдън беше Доналд Тръмп – младши! Свидетел съм на колосална цензура, нечувана и невиждана в Свободния свят. Залогът е огромен – да бъде спрян Доналд Тръмп на всяка цена.

- Кои щати ще се окажат решаващи за развръзката на президентските избори в САЩ? 

- Колебаещите се щати, тоест щати, които гласуват различно ще бъдат решаващи за избора на президент – Флорида, Охайо. Други няколко щати, където Тръмп спечели изненадващо в 2016 – Пенсилвания, Мичигън и Уисконсин, също са решителни за избора. Аризона и Северна Каролина също са труден терен за десницата.

- Каква е вашата прогноза за бъдещия президент и кой ще е по-добрият избор за България?

- Мисля, че Тръмп ще бъде преизбран, макар и с не голяма преднина. Той е по-добрият избор за България, като се има предвид официалното и успешно посещение на премиера Борисов в САЩ миналата година.