COVID-19 донесе промяна, удари с чук в главата политическата класа

Даже Шиши вече не е Шиши, а е като някаква грациозна кошута

Светослав Пинтев 

И на нашата улица изгря слънце. Дали?
COVID-19  у нас е повече политически въпрос, отколкото медицински, ако забелязвате. Дори в разгара на жътвата му.
Коронавирусът  донесе промяна, удари в главата политическата ни класа.  Не за друго, а защото вбеси широките народни маси, научили от хилядите тролове в социалните мрежи, че са жертва на заговор на Бил Гейтс, който държи да ни наблюдава дори в тоалетната. Това му е хобито.

Но пък НЕП на Радев дава резултат 

Илюстрация на ситуацията и снимката, която сподели в социалните мрежи една обаятелна дама от Министерството на културата, на която е грехота да противоречиш яростно, та обикновено се въздържам. В случая нямаше и защо.
Щракнато е  фотото нейде из България, като показва голяма реклама над входа на своеобразен хоремаг, на която пише:
„Смесен магазин-газ, мас, пирони, патрони и зелени сертификати“.  Или нещо подобно.
Похвално, нали? Така частният малък бизнес помага на държавата, която междувременно  преживя една от  най-големите кибератаки атаки в историята си, както любезно съобщиха  от „Информационно обслужване“ .
Атаката била от типа

„отказ от услуга“

 и дошла  от „машини“ в Русия и други братски страни.  Там не знаят, сиромашките, че ние сме в перманентно състояния на „отказ от услуга“ от страна на държавата си. А НАП отдавна пусна целия народ по бели гащи в нета, но пък вече я командва дубайски културист, който  не е хързулнал Агенцията с никакъв милион. Сакън.
Нищо у нас вече не е по-старому. Нищо.  Живеем в напълно променена държава, но се страхувам, че промяната не е за добро. Твърде много приличаме на участници в абсурдната пиеса „Носорози“ на Йонеско.
 Президентът скочи пръв с юмрука си в стил „Венсеремос“. Много вода изтече оттогава, много гняв и злоба се изляха във всички посоки, хванахме се радостно за гушите,  но се оказа, че това е било само началото. Кулминацията на абсурдното действие предстои. 
Зелените сертификати, наредени от днес за утре, окончателно раздраха обществото,  а във Фейсбук ваксъри и антиваксъри 

вият на умряло

Ще кажеш, че Ковид-19 наистина удря първо мозъка. А мислите творят реалност!
Наистина започнаха да стават чудеса.  
Даже Шиши вече не е Шиши, а е като някаква грациозна кошута, все едно манекенка на Ив Сен Лоран. Окрилен от това ново амплоа той се снима как го ваксинират в новия си аватар.  Зер, много фенове има, ще ги накара без проблем да си боцнат иглата с безкрайната си харизма и загриженост за Отечеството.  Щом е  на полза роду, дето викаше един негов предшественик.
 Това досега не сме го оценявали, като безотговорно сме се бунтували срещу него и сме го обявявали за някакъв Октопод, ла Пиовра и всякакви други мекотели гадове. 

Катарзисът дойде

Пет пъти четох едно изказване докато го осмисля. То принадлежи на кандидатката за вицепрезидент на Мустафа Карадайъ - евродепутатката Искра Михайлова, с извинение. Тя заявила: "Пеевски е много човечен с хората. За нас връзката с хората, които ни избират, е изключително важна... Затова Делян е важен, защото хората го обичат".

Знаем ги и хората, тези в Сараите

Нали играе с парите им…И не само.
Като си помисля само, че навремето наказвах децата, ако си помислят само да си купят нещо от „Лафка“. А всъщност съм го обичал….
Законът „Магнитски“ на САЩ несъмнено е коварен заговор срещу прогресивното човечество, който прикрива, че това говедо Бил Гейтс наистина иска да ни чипира, за да ни следи къде разнасяме зелените си сертификати, както и да компрометира Делян, когото хората така обичат.  
Харизмата си 

на върха на иглата

 пробваха лидерите на ГЕРБ и ДПС Бойко Борисов и  Мустафа Карадайъ.    И тримата, с Пеевски, ги продупчила главната медицинска сестра в столичната болница "Софиямед“ Магдалена Серафимова. Интересни асоциации буди това име. Дан Браун можеше цял роман да напише по темата. Дори не говорим за Магдалена от Магдала, канделабри, гробници и тайни свитъци.  Серафимите, както е известно са огнени ангели с 6 крила.
 Страхувам се обаче, че никакви ваксини и пламенеещи ангели няма да помогнат на тези тримата пак да се докопат до властта. Но и останалите играчи са трагични. Ще трябва да се помолим на Бащицата за здрава ръка.
„Измъчено и през зъби Румен Радев и Слави Трифонов признаха, че са се ваксинирали. Но само толкова“ както отбеляза „Дойче Веле“ . Надявам се да не е със „Спутник“. 
България е първа в света по смъртност от вируса, а Радев го раздава 

физкултурник-ударник

 Катери Черни връх като дива коза, придружен от евродепутата Иво Христов, бивш  началник на кабинета на президента, който май до ден днешен пише речите му, ако съдя по стилистиката, наподобяваща творчеството на  младия Плеханов.
 Президентът почерпил в хижата на върха една колежка с чай, предлагал даже и гъбена супа, та тя написа сладостно есе за случката, което ме потресе. Плаках, честна дума. От неконтролируем смях. 
 Пиарите също са донякъде хора, явно и тях ковид ги е треснал в главите, друго обяснение на всички идиотщини, които ни връхлетяха, нямам.  Особено, след като се наслаждавах как държавният глава прави като за световно лицеви опори. 
Самият Радев не пропусна да ни напомни от Брюксел за основата си грижа.
„Нямаме интерес от противопоставяне и ескалация в

 отношенията с Русия,

 заяви президентът по повод закриването на руската мисия в централата на НАТО“.
 Имаме интерес от путински шпиони в НАТО, ако го питаш.
А щеше да поздрави главния редактор на „Новая газета“  Дмитрий Муратов за  Нобелова награда за мир,  затворения опозиционен лидер Алексей Навални за наградата за свобода на мисълта на Европейския парламент „Сахаров“, ако беше истински русофил,  не обикновен путинист.
„Проста да подлудееш“, дето вика една позната рускиня.  

Бившите  му служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, 

които като едни Маркс и Енгелс основаха и оглавиха заедно  ПП „Продължаваме промяната“ също признаха с половин уста, че са ваксинирани срещу COVID-19. Сякаш се страхуват да не отвратят домакините, които са си паднали по тях.
Канадеца и Кокорчо мълчат като пленени от жандармерията партизани за визията си за отношенията с путинова Русия, за пандемията, която сее смърт у нас с невиждани темпове,  за какво ли не, но заявиха, че ще подкрепят Румен Радев за втори мандат, което казва всичко.
Това е положението. COVID-19 донесе промяната, удари в главата политическата ни класа.  С чук.