Грешката на пРезидента

Известно е от историята, че резидентите не са водачи, а изпълнители на противниковата воля

Румен Радев

Румен Радев

Д-р Панайот Ляков

      В критичен за България момент от войната в бивша Югославия премиерът Иван Костов дойде в 9 часа в парламента, за да информира народните представители за надвисналата опасност и декларира, че правителството на ОДС няма да допусне да бъдем въвлечени в тази война. След него взе думата Александър Лилов, председател на БСП, и му благодари, че представя в Народното събрание  разузнавателни данни от изминалата нощ и това е отговорно и държавническо поведение.
    Спомних си този епизод като контрапункт на „героичните” прояви на Румен Радев пред режисирания протест в негова защита. На втория ден вместо като държавен глава и обединител да поздрави българите с историческото постижение – влизането във валутния механизъм на ЕС той 

обяви война на правителството 

и го обяви за генератор на корупция и защитник на бандити, опропастили държавата. Призова за формирането на Обединен фронт, който ще включи леви, десни, центристи, зелени, монархисти и други политартисти, християни и правоверни, хомосексуалисти, лесбийки и всякакви джендър активисти, авантюристи, русомили, русофоби, бизнесмени, интелектуалци и всякакви протестъри. И той ще ги поведе на бой последен срещу мафията. 
    Боже, дочакахме библейско чудо – появи се единият от четиримата конници на Апокалипсиса, описани в последната книга от Новия завет в Библията (наречена откровение на Йоана от Иисус Христос). Белият конник, Завоевателят, сменил белия си кон със самолет (модерен символ на президентската власт), възприет от миряните като знамение: да се покаем и да прогоним управляващите грешници. 

     Но преди да поведе народната борба срещу мафията да напомним на командващия фронта генерал, че повтаря дословно пропадналия безславно „поход” на Татяна Д,Арк (Дончева). Причината: българската мафия е генетично лява, тя е създадена от БКП и се разрастна и укрепи през годините с мощната и непрекъсната политическа подкрепа на любимата му БСП и подкрепилото го на изборите ДПС. Нейният уродлив модел на управление е пуснал пипалата си на всички равнища в държавата и неговата  задкулисна власт е истинският противник. И Радев като ляв кандидат е негова проекция, тъй че 

трябва да се бори срещу себе си и вдига само пушилка

      Безспорно доказателство е, че още не е освободил своите близки съратници – лобисти, секретарят, обслужвал  левите олигарси Бобокови (баща им е последният първи секретар на ОК на БКП в Русе) и сътрудникът, предавал секретна информация на чужда държава. Сигурно има и други „герои” в антуража му, но най-поразително бе  какви сили и лидери се събраха под знамената на протеста. 
       От „Коалицията на мъртвите” (провалени и отхвърлени партии и лидери, „възкръсващи” от мириса на власт) участваха: призракът на АБВ с председателя Румен Петков (осветен като „Запалката” при мутренските си контакти), останките от „Движението на изоставените граждани”, Амазонката на бедните – Мая Манолова, чиито ментори са „Бизнесмени на сполуката”, тоест мутри „с бели якички”,  старият „вълк” Лупи (Александър Томов) от загробената Евролевица, спомената Татяна, адвокат на „Мултигруп” на баш мутрата Илия Павлов и други подобни типажи, към които умело бяха пришити няколко „десни идиоти” от безполовата „Да България”. Първа по ранг сред яростната тълпа бе и приватизаторката на фирма за милиони Корнелия Нинова, призвана да обнови резервата на червените таласъми и да я изберат за управител. 

    Ако това е „щурмовата група” на единния фронт явно Румен Радев още не е разбрал що е политика и има ли място в нея? Именно заради това той атакува единствено коалиционното управление на ГЕРБ, което безспорно е засегнато от корупциония „вирус” и има своите вини, но не произнесе

нито дума за „дълбоката” олигархично-мафиотска структура, включваща руската пета колона 

(мощен корупционен „играч”), агентурния апарат на ДС, който ръководи престъпния бизнес и най-големия му „синдикат” ДПС ( за печалбите му може да съдите от показания дворец на „Падишах”-а - струва над сто милиона лева), номенклатурчици и партийни активисти, забогатели от подкупи и от държавни поръчки. 
     Това е врагът на българската държавност, който ерозира непрекъснато националната сигурност и участва активно в хибридната пропагандна война на Русия срещу Европейския съюз и българската независимост. Той трябва да се атакува, но в „програмните” речи на командващия обединените сили нямаше нищо конкретно за отрязване на отровните му пипала: разкриване  на зависими политици, магистрати, медийни магнати и др., пресичане на руския енергиен рекет, на офшорните далавери, на неспирните опити за възхвала на  комунистическия режим, който съсипа България. Престъпленията на БКП са първопричината за обедняването и за изоставането ни от цивилизования свят, в който с героични усили успяхме да се впишем.

    Битката срещу този противник може да успее само ако се води от десни позиции и от автентични десни партии, а не от рубладжии, бутафорни левичари и десничари – имитатори, „обединени” срещу мафията – това е „дъвка” за наивници.
    Грешката на Румен Радев е, че вместо български президент непрекъснато се изявява като

 резидент на чужди интереси

 А както е известно от историята резидентите не са водачи, а изпълнители на противниковата воля.

 Послепис: Не съм привърженик на ГЕРБ и никога не съм гласувал за тази партия, но тоталното и отричане е съмнително заради неотклонната и евроатлантическа ориентация.