КОЙ Манолова? КОЙ? Папата е йезуит, а вие?

Та нали това е същата София, в която я изхвърляха от такситата

Герои от две вселени

Герои от две вселени

Светослав Пинтев 

Гледам вчера с интерес по една италианска телевизия как папа Франциск обяснява от прочутия си балкон, че е заседнал в асансьор Ватикана, където останал 25 минути 

между небето и шахтата

Благодари сърдечно на пожарникарите, които са го измъкнали. Веднага след това  чета, че омбудсманът Мая Манолова     съобщила как е катастрофирала. Пак известна  личност, пак в критична ситуация…. 

Наместник на Свети Петър и омбудсман

„Надявам се да е случайност”, разправя” тя.  Демек, на социалистически език, бившия комунистически, казва на другарите: „Никаква случайност не е, лошите империалисти искат да ме премахнат от пътя си, защото съм решила да ставам кмет на София и да поведа народа, да променим статуквото с Корнелка, нищо, че тя малко ми завижда. Партията седи зад мен, Партията…И Вие знаете КОЙ”.
Това, разбира се, е сценарий,
 
достоен за гения на братя Галеви

На които Мая не бе чужда, ако се съди по известните на обществеността снимки и разни приказки в родния им край. Няма да се изненадам, ако този дупнишки двоен Зоро координира кампанията й от Дубай . Може и  офиса на Пеевски да използват… Или от бункер в Дупница.
В онзи момент, в който я гледам, Мая още не е казала обаче, че е решила да се кандидатира за кмет на София,  поддържа драматичното напрежение.
 Ще изплюе камъчето същата вечер, пред граждани, а по нощите и официално. И това е хубав  сценарий, като от

 в „Правда”, известен като апотеоз на Кривдата

Папата не обвини с намеци илюминатите за асансьора, но той може да си го позволи. Нали се  смята за наместник на Бога на земята, няма накъде да расте в йерархията, докато Манолова има. И си е повярвала, че ще стане кмет на София. И софиянци го искали, както обясни Кънчо, такива били настроенията. На „Позитано” вероятно. 
Понтефиксът разказва от балкона си за инцидента, за да покаже, че е близък до хората, че попада в капани като тях, Мая, за да обясни на хората, че е необходима на София като „слънцето и въздуха за всяко живо същество, както се изразяваше за  дружбата с СССР.  др. Георги Димитров, вожд и учител на БКП, БСП и всички БСП-та по всички земни кълбета. 
Ще си призная нещо…Срам, не срам…

много искам Мая Манолова да стане кмет на София

За да гледам как се измъква от задните входове, ако може заедно с Орешарски, как крещят в лицето й: КОЙ? Един въпрос, мразен до смърт от всичките ни политици. Защото ги кара да посочат Кукловода си. Тогава и КОЙ ще излезе на бял свят, ще рухне грозното макетче на прехода ни.
Та нали това и същата София, в която  изхвърляха Мая Манолова от такситата, същата която тя дразнеше с безпримерното си нахалство, докато столицата протестираше  срещу кабинета Орешарски, настъпил мотиката с избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Назначение, за което тя, според мен, е гласувала с две ръце. Корпулентния също напоследък се прави на Робин Худ, апропо.
Всъщност

Делян Пеевски беше само черешката на тортата „Костинброд”

Неговото назначение просто усили гнева, затаен от аферата, която тръгна от сигнала на Май Манолова, зам. председател на Народното събрание. 
„Костинброд“  беше своеобразен опит за преврат, но вместо да се изправи пред Темида, тя беше направена омбудсман. Не от друг, а от ГЕРБ , от лидера. Е, който е направил кашата, да си я сърба. Когато патентоваш Perpetuum mobile, задвижвано с наглост, трябва да си готов и за катастрофичните му възможности. Ако не си го калкулирал, за да спечелиш някои други избори, разбира се, но това е много дълга тема.

Сега Мая е народен трибун

Яростен борец срещу монополите, частните съдебни изпълнители и още един  куп злодеи, които действително трябва да бъдат озаптени.  Което показва само, че болшевишката тактика да напипаш болното място и да го използваш в своя полза е все така актуална. 
А папата наистина идва от Ордена на йезуитите, от който болшевиките вождове се учат, в миналото те са били майстори на най-изкусните интриги и най-зловещите заговори, на фанатизъм и чудовищно притворство и измами в името на целта на великия магистър Игнаций Лойола или тези след него.
 Сталин не случайно често е повтарял, че 

Партията е „орден на мечоносци”

А целта на този Орден винаги е била тотален и брутален контрол на Кремъл над всичко и всички. Е, йезуитите се развиват, вписват се в съвременния свят, е имат съвсем различна роля от тази в миналото. Същото не може да се каже за болшевиките, за съжаление. Те са си винаги същите. 
КОЙ Манолова? КОЙ?