Лицемерието няма дъно: На 30 октомври ли Мая Манолова се сети, че е против избора на Гешев?

Какви ли чудеса може да постигне за София човек, който удобно се залепва за всяка лъскава проява, напомпана с PR?

Адв. Станислав Станев

На 30 октомври другарката* Манолова, в качеството си на кандидат за кмет на София, се била обявила против избора на Гешев. Да се чуди и да се мае човек какво общо има фигурата на главния прокурор и личността на Гешев** с управлението на София. Като се абстрахираме от този въпрос, който много медии забравиха да зададат, на мен лично ми хрумват и други.

Дали другарката Манолова знае кога беше избран Гешев? Не е на 30 октомври, почти една седмица по-рано е. И какво направи тогава другарката Манолова? Изрази ли позиция, излезе ли на протест, постна ли някое междуметие във фейсбук по темата?

Ами преди това - когато имаше възможност да се издигне и втори кандидат... Каза ли нещо по темата, написа ли, изяви ли се? Препоръча ли на министъра на правосъдието да издигне още някой кандидат? Нали все пак беше омбудсман и темата не би трябвало да ѝ е безразлична? Май-май тогава този въпрос не ѝ беше важен. И ето сега, когато вижда кметския стол и смята, че децибелите на протестърите могат да я добутат, до него, 

изведнъж се сети да се обади по темата

Софиянци си знаят какво да правят тази неделя и те си носят отговорността за кого са гласували или затова, че не са гласували. Разсъждавам за себе си .... какви ли чудеса може да постигне за София човек, който удобно се залепва за всяка лъскава проява, напомпана с PR? Времето и софиянци ще ни покажат ...

* Вярвам, че другарката Манолова няма да се засегне, че е другарка - нали така се обръщат един към друг в нейната партия, която само за 45 години се доказа като най-ефективния враг на българщината.

** Нямам абсолютно никакво отношение към избора на Гешев. Протестиращите срещу него обаче, с цялата си PR армада, с всичките си манипулации и внушения, успяха да ме убедят, че е обидно за здравия ми разум да им вярвам.