Националисти и социалисти отново са блок, с тях Москва е в мир и в бой

Томахавката на хибридната война с България е изровена

Светослав Пинтев

 Заседанието на Народното събрание беше прекратено във вторник след като разярени депутати от БСП и "Атака" обградиха парламентарната трибуна и спретнаха страшен панаир в най-добрите традиции на балканския парламентаризъм, но с античен нюанс. Направиха се на народни трибуни от римско време, като поискаха поименно гласуване на текстовете по размера на минималната пенсия, заложена в бюджета на ДОО за 2020 г. 
Това не показва, че националисти и социалисти са се загрижили за клетите пенсионери, както вероятно си мислят най-най-наивните пампайци,  напротив, показва, че приятелите на Путин пак са на бойна нога, че 

са им дали знак

 Възбудата им, че ще служат на Барина от Кремъл почти може да се помирише. Самият той направи скандално изказване за България в сряда, за да се намести пъзелът. Томахавката на хибридната война с България отново е изровена. А ние обикновено дори не противодействаме.
Депутат от ГЕРБ учтиво подаде при  скандала в парламента репликата „червени боклуци“ и разпали класовата ненавист. По скоро расовата, като се замисля. Те се чувстват 

путински свръхчовеци 

 Т.нар националисти от „Атака“ и социалисти са готови за нов национал-социалистически блок, нали с тях Москва е в мир и в бой.

Очакваме включване от ДПС, което вече трябва да е набелязало новия Орешарски. Ако не е стария де, да демонстрират, че накрая пак ще е на тяхното, каквато тенденция има на всички нива в държавата..
Възбуда проявиха и другарите от АБВ, като те направо удариха десетката на бляновете си да клеймят Партията-майка в непокорство към Кремъл, като демонстрираха васална преданост, за сметка на другарчето.
      Лидерът на партията на европейските социалисти Сергей Станишев и бившата му изгора Елена Йончева станаха мишените на тази макаренковска драма. Те били изненадали силно съпартийците си, след като  подкрепили резолюция, налагаща санкции срещу Русия.
Предполагам, че 

Корнелия е мятала мълнии като един женски Зевс

 Изненадаха приятно и бившите си съпартийци от АБВ, които видяха в това добър повод да направят нисък метан пред Кремъл, един задължителен ритуал в тези среди.
 Поводът беше солиден.
Санкциите,  наложени заради действията на Москва срещу магистрати от Литва, които са участвали в разследването на трагичните събития от 13 януари 1991 г. във Вилнюс.  

„Маските (пак) паднаха“

Моментално изрева гороломно председателя на ПП АБВ Румен Петков.
 Разкриването на кървавите престъпления на СССР, дори тези от последните му най-„либерални“ години на „предателя“ Горбачов явно тревожат силно другарите на Румен Петков. Спуснатата задача очевидно е де се изпада в истерия и делириум тременс, ако някой дори намекне, че СССР е вършил нещо различно от това 

да освобождава поробените народи

 и да им инсталира „демократична народна власт“ 
"Не е наша работа да даваме оценка на взаимоотношенията между Русия и Прибалтика от 90-те години на миналия век. Още повече, вероятно някои наши близки биха се обърнали в гроба, ако видят как се намесваме сега", посочва Петков, като вероятно има предвид Димитър  Станишев, бащата на Сергей Станишев. Доста гадничък намек, вероятно Петков смята, че лидерът на ПЕС трябва да следва точ в точ линията на ЦК на БКП във васалната си вярност към Москва. И пропуска да „забележи“, че санкциите са в резултат на по-сетнешни  действия на Кремъл, целящи да окажат натиск на съдебните власти в чужда страна, за да прикрие едно от 

последните престъпления на СССР

 За да се оправдаят днешните такива на Кремъл.
Председателят на ПП АБВ заяви, без да почервенее от срам,  че „този цинизъм ще бъде добре видян от българския народ“, .  
Това е типичен пример за новоговора на старите апаратчици, превърнали се в нови партийни водачи. Когато казваш нещо изключително цинично, обвиняваш в него враговете на Русия или поне на онези, които си нарочил за такива. Не на Русия са врагове те всъщност, а на обезумелия кагебист, вживяващ се като самодържец. Него обичат такива персонажи, не Русия, а мъчителите й.  И с цялото си безсрамие намесват българския народ, който в представите им е готов да се самоубие ритуално, само да е в името на Путин.
 Издигат в идол човек, който се опитва да откачи страната си от световната Мрежа и да я запрати в сталинските времена, но иначе се пишат русофили. Или дори във 

Времената на Иван Грозни

 Тиранинът, когото в неговото време са наричали Мъчител, а Сталин е написал собственоръчно до името му: „Учител, учител, учител“…
 Що за безпредел, както се изразяват руснаците, е да говориш за професионални русофили и русофоби, когато си закърмен в тази традиция и я развиваш творчески. Това ако не е цинизъм, не знам кое е. 
Според Петков е много важно политическият носител на Станишев и на Йончева - БСП, да реагира адекватно, ако иска да запази част от достойнството си в международните отношения“. Какво достойнство има в професионалното русофобство, брандирано като русофилство ?