Преговорите с Путин са като полов акт с медуза

В Русия изпитват ненавист към истината – срещу нея се води хайка

Авторът

Авторът

Александър Невзоров

Хората обичат да си губят времето за съвършено идиотски занимания. Но на първо място сред всички тях е воденето на преговори с Путин за прекратяване на войната в Украйна.
Тази невероятно нелепа тема е упорита, тя отново изплува и сега отново украсява заглавията.
Инициаторите на тези преговори са Шолц, Макрон, Ердоган и бившият псковски депутат - Лев Шлосберг. Трябва да е ясно, че участниците в тези преговори ги очакват невероятни усещания. 
Защото рядко се случва да си поговориш със самата Лъжа, с живото и въплъщение. Путин е магическо същество. 
Той лъже винаги, за всичко, лъже всички. 
Лъже както, когато е нужно, така и когато не е нужно. В този смисъл той е нещо непостижимо, той е феномен.
И това не е от любов към лъжата, а от 

ненавист към истината,

 която незабавно трябва да бъде унищожена. Не случайно срещу нея в Русия се води такава хайка. Разрешение за отстрел на истината е издадено на целия обслужващ персонал на режима: от Следствения комитет и неговите генерали до редовите доносници.
За комфорта на Путин в неговото царство трябва да цари лъжа навсякъде: от учебника по биология до учебника по история, да не говорим за телевизора, интернет и политиката.
Провървя и на Русия.
Тази ситуация не може да бъде оценявана с критериите за добро и зло, тя просто трябва да бъде приета като даденост. Заедно със садизма и невежеството това просто са базовите качества на персонажа, който ръководи страната.
Царстването на Путин изглежда точно като неговия дворец в Геленджик - много позлата, аквадискотеки и сияещи краски.
За десетилетията на своето царстване Путин не е казал никому, дори една дума истина. Въодушевена от примера му, цялата прислуга на режима също премина към тотална лъжа. Сега те до самозабрава лъжат за някакви "Сармати". 
Засега само показват анимационни филмчета, но обещават, че тези "Сармати" ще разрушат Киев, ще унищожат Лондон и ще изпепелят Париж. 
И лъжат със същото упоение, с което казваха, че ще превземат Киев за три часа, как ще влачат с камион голия Зеленски в клетка по Червения площад. 
Никой не знае какъв процент истина има в басните за тези "Сармати". Само не трябва да забравяме, че с тях ни плашат хора, които непрестанно, с пяна на устата лъжат за всичко.
Но митът за "Сарматите" абсолютно не отменя реалността на ядрената война.
Какъв им е проблемът?
Всичко нужно за една ядрена война е в наличност, абсолютно всичко. 
Имат някакви стари съветски атомни бомби. Някои от тях може и да полетят и някои даже ще се взривят.
Налична е и параноята, и съзнанието, че си главната, ключова фигура във вселената, гений, повелител на света. Всичко е налично. 
Налични са и побърканите, мъртвооки, брадати хора, които шепнат в пластмасовите уши на президента всякакви безумици за "жертвената кръв на развратното човечество, която незабавно трябва да бъде пролята".
Влиянието на такива като Дугин, патетични конспиролози, върху Путин нарасна стократно за времето на войната. 
Мечтата им е 

да върнат човечеството в сладките дни на ранното Средновековие

А черешката на тортата са храбрите олигофрени във фуражки, които са готови да докарат нещата до "ядреното копче".
Всичко е възможно.
Неслучайно започнаха многозначителните учения на ракетните войски със стратегическо предназначение, така наречените "ядрени войски". Но не трябва да забравяме, че за тези учения ни съобщи пресцентърът на МО, който произвежда огромно количество лъжи, но така и трябва, това е нужно.
Количеството лъжи за войната, които те произвеждат за 24 часа позволява да бъдат снабдени с опашати лъжи 24 федерални телевизии, 239 регионални телевизии, 700 радиостанции и други средства за путинска пропаганда.
Бъркат тези, които мислят, че Путин може да бъде "умиротворен" като му бъде позволено да си отхапе част от Украйна. Такива като Макрон си въобразяват, че ако натикат в кървавата паст на Путин къс от Украйна, той ще прекара остатъка от дните си в люлеещия се стол, ще си предъвква Донецко-Херсонско-Луганска области и най-накрая ще бъде доволен и ще се заеме с редене на пасианси.
Немалка част от човечеството до насита се е нагледало на трилъри, в които маниак се опитва да се добере до ядреното копче. 
Честито, маниакът се добра до него!
Количеството трупове в украинската война не му стигат, на него са му малко сто хиляди убити, малко са му унищожените градове.
Той така искрено обича да убива, че е добре заплахите му да бъдат възприети с внимание.
Както и безумието на депутата Морозов, който съвършено сериозно съобщи, че трябва да бъде отвлечен министър от някоя натовска страна, да бъде напъхан в мазето на "Лубянка" и там да се разправим с него: да му отхапем пръстите, да му избодем очите, да му покажем как действа дръжката на метлата. Изобщо, да му покажем всички прелести на руския свят.
Но за страна, която все още мечтае да възроди "Москвич" от 70-те години е по-добре да не се забърква във високотехнологични операции. 
Пак ще стане срамна история.
Най-оптимистичната теория твърди, че създаването от нулата на отечествена, руска технологична шевна машина ще отнеме около 50 години.
А за отвличането на министър от някоя технологично развита държава може да се мисли след около 200 години.
За Русия дойде времето на абсолютно невъзвратимите загуби.
Аз не говоря за тези 30 хиляди изпълнители на престъпната путинска воля, които гният в украинските канавки. 
Аз говоря за нейната култура, с която страната безкрайно се гордееше. Тя сега е напълно девалвирана, обезценена е, защото всичко се оценява по плодовете, които дава, по постъпките на народа и в съответствие с тях, оценяват и културата.
Затова и Толстой беше изритан от световната култура с ритник по задника.
Толстой сега е просто настолната книга на людоедите, чиито малки людоеди изучават в училище как да бомбардират по-успешно родилни домове и да разстрелват в Буча. 
А Пушкин е главният поет на орките и масовите убийци.
Достоевски справедливо зае подобаващото му място на 

идеолог на руския фашизъм

Идеолозите на руската култура биват гнусливо изхвърляни от библиотеките, афишите и сърцата.
200 години писатели, поети, художници и скулптори създават твърде, твърде романтичен образ на руския войник - чудо-богатир. За няколкото месеца на украинска война този мит беше напълно разрушен: "Стои на хълма Альоша" и други миражи се разсеяха, сега руският войник не притиска към сърцето си спасено дете, а изкъртена от украински дом тоалетна чиния.
И не тъпче пречупения кръст с ботушите си, а трупа на изнасилена и ограбена от него жена.
Под втренчения поглед на интернет не може да се воюва както през 19 век. 
Русия живее под хипнозата на своята 100% лъжлива пропаганда, но останалият свят знае истината и възприема войната по съвършено различен начин от Русия. 
И няма да убедим света в обратното.
Ще дойде ден, в който Русия ще се опомни, но ще е късно.
За руснаците ще бъде много горчиво и тежко да осъзнаят и да приемат истината.
В същия ден, когато в Мариупол заваля дъжд и мократа земя разкри стотиците трупове на деца, жени, старци в града-побратим Санкт Петербург се състоя изключително пищна и безсмислена церемония за рождения ден на града.
А тези стотици убити мариуполци, загинали от руските бомбардировки просто бяха завлечени в разрушени магазини да продължат да гният.
Няма кой да ги погребе, а и няма къде, на гробището и без това покойниците вече са в три слоя, ковчези също няма. А новият побратим на Мариупол блестеше с фойерверки и се пръскаше от концерти, коктейли и маскаради.
И не пророни дори дума за своя побратим Мариупол.
Нима никой от тези певци не разбра, че именно сега съдбата му дава шанса да се превърне в истинска звезда. 
Но никой от тези пеещи лакеи не посмя да си отвори устата, страх ги е.
Много, много вредно е да си страхливец.
Да, много страшно е за всички, които живеят в путинизма.

Превод: Faktor.bg