Радев, Дуче и… Копейкин

Готвят някаква страшна мизерия ала Мусолини с БСП и путинистите от „Възраждане“, под егидата на президента?

Кремъл е зад гърба му

Кремъл е зад гърба му

Светослав Пинтев 

Пропагандата на фашизма във федералните медии  на Русия става за сметка на бюджета, съобщиха от Навальный LIVE, както вече писахме. И съвсем не се шегуват, уви. 
„Бенито Мусолини е бил блестящ човек, по неговия път отчасти сега върви Русия", казва един от главните пропагандисти на режима на Путин, рядкото л…, пардон, рядкото недоразумение Владимир Соловьов, прибрало едни държавни пари за филм за създателя и идеолог на фашизма. 
Изявление, което никак не е случайно, напротив, то дава ясна индикация за настроенията в Кремъл и идеологическите лутания там.
Идеалът на Дучето, на когото Соловьов много комично подражава, между другото, е възстановяването 

на Римската империя 

Сега някои мечтаят по същия начин да възстановят Руската империя, което е точно толкова възможно. Империя, която винаги е имала амбицията да се превърне в новата Византия, в  „Третия Рим“ и прочие безумия. Разбира се, с огън и меч. 
 В тази пасмина неоимпериалисти, чиято популация е сериозна и у нас, има всякакви - от политици на най-високо място, през съдии,  хора от ядрото от червени милионери, та до гащници на повикване. 
По този „светъл“ път изглежда е решил да тръгне сам българският президент Румен Радев, който наскоро

 с лекотата на един истински Цезар

 „свали доверието си от правителството“, каквото и да означава това.
 Държавният глава си действа по фатмашки, като така и не разбра как да се дистанцира от парадигмата на путинската пропаганда, от нейните отвратителни факлоносци, за да има шансове за успех в начинанието си.
 Иначе щеше навярно да звучи приемливо  за мнозина със съобщението, че  „сваля на доверието от правителството“, с разбираемото недоверие към прокуратурата,  само да не показваше такова маниакално пристрастие към БСП и нейните всъщност

апокалиптичните визии за България

Превръщайки се от „обединител на нацията“, какъвто е по дефиниция, в обикновен техен рупор. Ако не разчиташе упорито путинистите от „Възраждане“ , наричащи се националисти, да се обявят за „народа“ и да бутнат кабинета. 
Чакаме утре пред парламента националисти и социалисти в единен строй, т.нар. националсоциалистически строй. Да де, ама българите не са идиоти, г-н президент. Поне повечето.  Не искат да ви гледат как ги поздравявате като един Дуче от прозорците на „Дондуков“ 2, ни най-малко, не се заблуждавайте.
Доста умело хитрецът Борисов насърчава  държавния глава в тази катастрофална посока, давайки си сметка вероятно, че Копейкин и компания няма как да получат сериозна подкрепа и ще отвратят повечето хора от всякакви  протести.
 Копейкиновци, апропо, получиха от Столичната община разрешение за протест  „за“ Перник“ на жълтите павета, а не „Спаси Перник“ например. 
Но путинската пропаганда очевидно е 

изпила мозъка и на ключовите си фигури

Със сламка. Тези галфони безподобни май вярват, че   народът е зад тях, че няма търпение да се отърве от либерасти, демократи и парламент, за да се хвърли в прегръдките на Путин, както го убеждават в социалните мрежи.

Като стана дума за Дучето…., 
Добре известно е, че Големият фашистки съвет е учреден след похода на черноризците към Рим – през декември 1922 г., и обявяването на Бенито Мусолини за министър-председател на Италия. Членовете на Съвета се посочват лично от Дучето. Той  става негов несменяем председател, вожд и учител. В състава на Съвета влизат министри от  правителството, шефове във фашистката партия, а основната тема на това сборище е 

„отровата на парламентаризма“

Докато…. Граф Галеацо Чано, зет на Мусолини, разстрелян по-късно от него, министър на печата и пропагандата (1935) и на външните работи (1936 – 1943), като  член на Големия фашистки съвет гласува   на 24 юли 1943 г.. заедно с много други за отстраняването на Дуче от длъжност, което води до съставяне на новото правителство. Жена му Еда, дъщеря на Дучето, успява да изнесе от Апенините неговите дневници от 1939 – 1943 г., където подробно са описани действията на основните политически фигури на фашистка Италия и нацистка Германия. Тези дневници са сред важните доказателства на обвинението на Нюрнбергския процес. 
Такава е съдбата на всички водачи, взели са за месии“, накрая и близките им се обръщат срещу тях. 
 Нямате ли чувството, че ни готвят някаква  страшна мизерия ала Мусолини с БСП и путинистите   от „Възраждане“, под егидата на президента? 
Един генерал от правителството на Иван Костов, дето от крайно десен стана крайно ляв щял да стане служебен премиер и решително да се разправи с  остатъците от либерастите, соросоидите и т.н. шушукат злите езици, разсмивайки от сърце нашите редици. Дуче пасти да яде. 
Велислава Дърева, във  „Дума“ от 31 юли м.г., написа крайно интересен материал за Мусолини“  по случай 100 години от раждането на фашизма, където се казва :  

„Парламентът е зло, демокрацията - лъжа 

За спасението на Италия трябва да бъдат разстреляни няколко десетки депутати. 
Парламентът е чума, тровеща кръвта на нацията. Тя трябва да бъде унищожена. Демокрацията дава или се опитва да даде на народа илюзията, че той е господар", казва Дуче. …Това е тя, програмата на "новата ера". И във Fasci di Combattimento влизат социалисти, футуристи, анархисти, националисти и синдикалисти. Според Джон Голдбърг ("Либералният фашизъм") "Мусолини не придвижва фашизма от ляво на дясно, той

 превръща социализма в популизъм" 

….. Пред демократичната фасада на Европа и Америка няма нито стража, нито часовой. Посрещат фашизма с отворени обятия. Като спасение. Белият терор на черноризците не стряска никого“.

Това не ви ли напомня за неистовите опити в социалните мрежи за подпалването на антиевропейски бунт, за омразата, която се опитват да сеят срещу ЕС, за  едно изявление от последните дни, за „парализата на институции без аналог в историята на България“. Към какво  само искат да ни върнат 100 години по-късно с помощта на … Копейкин?