Соната от Шопен 2 Op.35

Дишайте дълбоко! Днес тези с микрофоните са утрешните ни палачи

По примера на Ленин, Сталин и Троцки

По примера на Ленин, Сталин и Троцки

Христо Слави Рачев

Българските политически анализатори. Тази симпатична прослойка от романтици и гримьори на скучния детерминиран свят. Ще ни казват всичко от което нямаме нужда и никога, къде са истинските причини за бедите на българския народ. Но те затова са учили, за да ни разкриват, че има полуистини, сенки и невидими страни на човешкото битие. 

Защо обаче лъжат

Млъкват да говорят, когато някой напомни, че България страда от столетия, поради агресивните интереси на Русия. Затова, че позволихме да сме напълно завладяни от тяхната агентура. Всички кметове хихикат и лъскат боята и урината от паметниците на окупаторите. Предстои да видим, че съдбините на една страна не могат и не бива да се диктуват от платени наемници през кресльовци, интриганти, мачовци сплотени под определението “полезни идиоти”. Но могат да предизвикат временен хаос и институционални срутища. България навлиза с твърде висока скорост в атмосферата на демократичните държави. Започна опасно прегряване на държавните институции. Около нас фучат лъжи и само лъжи. 

Не откривам по-подозрителни лица по митингите от тези трима, четирима въздърпали се до висотата на “народни трибуни”. Какви подбуди може да има човек да грабва микрофона и говори на останалите. Този ленинизъм или най-общо казано вождизъм се практикува там, където има

 ширнала се тъпота

 Напомнят ми на триото Ленин, Сталин и Лейба Давидович Бронщайн за краткост Троцки. На софийските митинги имаме няколко претенденти за ленинска награда. Тя не се дава на колектив от трима, дори и затова, че най-наглия между тях веднага ще обезглави останалите. Световна революционна практика. В оригинала Сталин заповядва да се забие алпенщок /ледокоп/ в тиквата на светеца на радикалната стратегия и създател на Червената армия - Лео Троцки. Подхвърлете овехтелите революционни призиви от нашенското българско трио на шведи или холандци и ще разберете какво е студен северен поглед на кучето “Хъски”, изпълнен с погнуса, при това лишен от агресия.

Такава беше задачата: забъркайте България в неразрешими предизборни и законотворчески проблеми. Сега родолюбци чепкайте вълна и търсете краища на преждата, разплитайте възли, кресльовци за революция и светкавични оставки. 

Белогъзата ни интелигенция е 

най-срамната част

 от леко издивелия ни народ. Тя провижда други образи. Най-вече хипертрофирания си образ на лидер повел масите след себе си. Зове за метежи, сочи грешни виновници. Тази интелигенция, която дипломатично “никога не обижда народа”, но винаги е готова да го предаде. Говори от негово име и наднича зад пердето. Попръднува, с повдигане левия си крак, нещо като символен глас за левите. 

Военизираното президентство, най-обширната протестна палатка, вече е дала клетва за вярност на БСП, още и честна пионерска дума пред Христо Иванов, че няма да теглят България към Евразия. Майчице! На теб Радев трябва да се вярва, колкото на забременяла монахиня относно нейната непорочност. А на кълбото от ченгета и русофили, колкото на Георги Димитров, че “българо-съветската дружба е, като слънцето и въздуха за всяко живо същество.” Дишайте дълбоко! Днес тези с микрофоните са утрешните ни палачи. Те ще тършуват из нашите квартири за изобличителни материали. 

На въпроса има ли добри правителства? Ами няма. Има само лоши и по-лоши правителства. Предазбучна истина. Всяко по-дълго управление създава корупционни мрежи, които отлагат реформите. 
От друга страна митингуващите са натровени с развалена “руска салата”. Страдат, имат колики, дефекират експлозивно, където им падне, уринират по гранита на новото Народното събрание. Там още витае духът на партията. Мирише на изгорели досиета от палежа. Съществена част от митингуващите халюцинират, черният им дроб е омазнен, умът блокирал. В болниците залисани около пандемията няма кой да им направи цялостна промивка, контрастни душове. 

Ако преброите митингуващите и всички, които мислят, че незабавната оставка ще спаси България, ще узнаем, точно колко е броя на българите, които пречат България да догони европейските стандарти. 
Ами доста са. 

Тъпотата, емиграцията и безродието

 /разбирай, хем не раждат, нито знаят що е Родина/, просто съсипват България. Ще наблюдаваме с помощта на най-големите паникьори - телевизиите, как се разпада българската държавност. Ами нашите деца, които пратихме в Европа и Америка да дъвчат левичарски утопии. Трябваше да отидат първо на опреснителен курс в Русия, за да видят корените на злото, какво е престъпност и от къде е пристигнала днешната българска действителност. И, че сме доста по-добре от оригинала. Еднопосочната миграция го показва категорично. Посочете един български олигарх, който да не е интубиран от руските тайни служби. Сиреч на командно обдишване, енергийно-политическа захранка и разбира се подчиненост до гроб. 

За първи път българската прокуратура посегна на милиардерите, някои вече се изхождат в килийно клекало и тъй, както си клечат, запратиха от телефоните си щедри суми и мигновено се размърдаха числата в изтънелите банкови сметки на няколко смрадливи помияри. Точно с такава кешова акция съсипаха прокурор Кьовеши в Румъния, че я осъдиха. Толкова елементарно логично е, богатите да жертват нищожна част от корупционните си милиарди и да забият в тиквите ни лозунгите: “Долу корупцията”, “Оставка”, “Долу мафията”. У нас най-трудно се доказват очевидните истини. И още по-трудно се внедряват. 
Външният враг стимулира вътрешните врагове. Сутрешната ерекция и вечерната ракиена абстиненция не означава потентност или храброст за управление на превзетата ни държава. И най-малко патриотизъм. За успешно хвърляне страната в дълбок хаос се сервира още една порция отровна руска салата - машинното, електронно гласуване. Това е ловко планиран и гарантиран провал на изборите, който ще събори последните зидове на демокрацията. Нашето прецедено население, което не може да различи демагозите от почтените, то очевидно не е в състояние да проведе такива технологични избори.

Свободният свят може без България. Ние не. И не всичко можем да обясним с външна намеса. Всякаква разновидност на корупцията можеше да спадне до нормалните нива ако своевременно бяха оперирани метастазите на Държавна сигурност. Дали беше възможно. По-скоро не. Да бяхме създали обществена непримиримост към ченгетата, комунизираните наемници. Някои го наричат ЛУСТРАЦИЯ. Поне да извадим червената мухоморка от президентството, чиито мицел системно се разпръсква от Черноморието до Връшка чука. Но митингите заобикалят президентството, точно защото знаят кой ги подкрепя. Щом като няма арестувани, осъдени и похапващи затворническа чорба за шпионска дейност, няма и свобода за българския народ. Не виждам повече смисъл от писане и безадресни остроумия. Какво предлагам ли. Ами президентството да даде концерт с духов оркестър пред фонтана: Сонатата от Шопен 2 in, Op.35. Поздрав към митингуващите, които до последният човек не знаят, че

вървят в ритъма на “Погребален марш” за демокрацията

 Категорично се съмнявам, че България ще премине невредима през препятствието Велико народно събрание. Ако тези месеци не загубим свободата си, никога няма да я загубим. Оставка на Радев и компания.