Тайната операция на Кремъл: Мирът се превръща във война – Втора част

Няма да има и нова Ялта, а капитулация пред САЩ по сценарий, както разпада на СССР

Юрий Швец

Юрий Швец

Не е възможно на 68 години "Бледният молец" да се превърне в орел

Юрий Швец*, obozrevatel.com

Възроденият "Рефорджер" не е просто учение, а кардинална промяна на стратегията на САЩ и НАТО, към което отдавна провокираше Путин. Това е връщане към стратегията от времето на Студената война, предвиждаща превантивно използване на тактическото ядрено оръжие, което тогава беше разположено в Европа.
Сега всичко се повтаря. Така, например, през декември миналата година САЩ оборудваха стратегическите си подводници клас "Охайо" с ядрени бойни глави с малка мощност W76-2. Това - като "добавка" към стандартното оборудване с балистични ракети "Трайдънт-2" - по 24 на всяка подводница.
Путин и другарите му по оръжие се "наиграха". Сега 

студеният мир се превръща в студена война,

а във войната трябва да има победител и победен. Финансово-икономическите санкции се допълват от силното военно противопоставяне на путинска Русия с разчета, че режимът сам ще довърши страната отвътре, както това стана със СССР по времето на Рейгън. Обама не им харесваше на тези клоуни, сега да си получат подаръчето от "Тръмп-е-наш".
"Рефорджер" означава превръщането на путинска Русия във "вероятен противник". 
Заедно с бойните глави W76-2, това е абсолютно ясен сигнал, че путинският блъф - както ставаше преди с блъфовете на съветските лидери от Хрушчов до Брежнев - за пореден път доведе до обратни резултати, и на детинските заплахи от Кремъл Вашингтон отговаря съвсем сериозно.
И именно в този момент в информационното пространство се явява господин Соловей с разказите за военни планове за възстановяване на СССР, породени от месианските комплекси на авторите си.
Съдейки по думите на професора, мотивацията на новопоявилите се "месии" е в следното: да, ние разбираме, че това е безумие и самоубийство, но ще го направим, защото сме се побъркали.
И тук пак си имаме работа с дезинформация.
Авторите на активното мероприятие, което транслира г-н Соловей, са приемниците на Путин, които 

планират да го сменят, горе-долу след година

Това са висши чинове от спецслужбите, появили се в Москва едновременно с назначаването на Путин за директор на ФСС. Преди това те са работили заедно с него в Ленинград в КГБ, а по-късно - в регионалното отделение на Федералната служба за сигурност.
По-голямата част от тях са клетвопрестъпници. През 1991 година те са на действителна служба и са били обвързани с клетвата "да защитават СССР без да щадят кръвта си и живота си". 
Никой от тях не е забелязан в смъртоносната схватка за съхраняването на СССР. Вместо това те в стройни редици преминаха на служба към режима на Елцин, който фактически стана гробарят на СССР.
Но те не се потяха особено и за сигурността и процъфтяването на новата страна - Русия. Те я ограбваха безпощадно. Те обрекоха на глад през 90-те Петербург, разграбвайки нефтопродуктите, които градът трябваше да размени за продоволствие.
И това в градът, който е преживял глада по време на Блокадата през ВСВ.
След това те се сляха с местните бандити. Заедно с местните организирани престъпни групи и най-големият колумбийски наркокартел Кали превърнаха Петербург в база за транзит на кокаин в Европа.
Заради "богатия си опит" Путин е повикан в Кремъл от Павел Бородин, който по това време организира многомилионната афера с швейцарските компании "Мабатекс" и "Мерката", която скоро довежда до огромен скандал в страната и зад граница.
Путин активно се включва в проекта и видимо е доказал ценността на петербургския си опит. Скоро е назначен за директор на ФСС, където изиграва ключова роля в свалянето на генералния прокурор Скуратов, който в разследването си на аферата Кремъл-Мабатекс-Мерката достига до семейството на президента Борис Елцин.
Елцин се боеше от ФСС като от огън и назначи Путин именно, за 

да неутрализира тази спецслужба

С тази задача бъдещият национален дуче се справи блестящо. Той доведе от Питер своите съучастници, които окончателно превърнаха ФСС в полукриминална корпорация, имаща за главна цел трупането на пари с помощта на методи и средства заимствани от петербургската организирана престъпност.
За да осигурят избирането на Путин за президент, те организираха серия терористични атаки, взривявайки няколко жилищни сгради в Москва, Буйнакск и Волгодонск. Те спряха едва когато диверсионната група от ФСС беше изненадващо разкрита докато подготвяше поредния терористичен акт.
С възцаряването на Путин в Кремъл главно съдържание на дейността на управляващата клептокрация стана грабежът на страната в невиждани досега мащаби. Всичко това беше съпроводено от цяла поредица убийства на противници на режима вътре в страната и в чужбина.
Сега мнозинството от тези "месии" са доста над 60-те. Зад гърба им има 

тероризъм, бандитизъм, наркобизнес, убийства

и безкрайно, неспирно, патологично крадене. В "джобовете им" са натъпкани яхти, хранилища за скъпи палта, дворци, самолети, яхти, разкрепостени девойки, милиарди в офшорки и деца, устроени на високодоходни синекурни длъжности. 
И те искат да ни убедят, че сега са готови да захвърлят всичко това и да тръгнат "без да жалят кръвта и живота си" да възстановяват СССР, за който изобщо не им пукаше през 1991 година?
Изглежда в страната на Приказния и "месиите" са приказни, ако разчитат на това, че нормалните хора ще им повярват.
Това едва ли ще се случи. Не е възможно на 68 години 

"Бледният молец" да се превърне в орел

 Такова нещо не може да се случи - нито по Дарвин, нито по Божия промисъл.
Но защо тези хора транслират цялата тази безсмислица за готовността си да поставят света на ръба на унищожението заради внезапния пристъп на митично месианство?
Отговарям: Тяхната главна задача сега е да се доберат до властта.
А за да не им попречат, не дай си Боже, те се правят на полуумни, с които е по-добре да не се закачаш. Това е същото като путинските анимацийки с всемогъщите му оръжия - нещо от сериала "Дръжте ме здраво!"
След това, когато се доберат до властта, тези хора ще съобщят на света, че са поели на плещите си тежкия товар на отговорността, за да предотвратят страшна война. И ще се надяват всички да се възрадват и да им простят всичко. 
Може да постъпят и още по-цинично - ще хвърлят цялата вина върху Путин и ще се оправдаят: наложи се да го изпратим на заслужена почивка, защото му се разхлопа дъската и искаше да започне Трета световна война.
Конфигурацията на властта след Путин може да изглежда по различни начини: например, 

триумвират на черните генерали

Но едва ли. Най-вероятно крокодилите няма да успеят да се договорят и да сложат на трона един от тях и ще въздигнат на трона някой новопоявил се, убедени, че ще могат да му дърпат конците. 
Така че господин Медведев може да застане в поза за "нисък старт".
Няма да има война на Западния фронт, както няма да има и нова Ялта. Ще има капитулация пред САЩ по сценарий, подобен на този на съветския елит в хода на разпада на СССР. Тогава, след провала на кгб-бисткия путч през август 1991-ва, се оказа, че руският елит повече от всичко се бои от народен бунт, и единствената сила, която може да го защити от собствения му народ е Америка. Само преди години Кремъл си мереше ракетите със САЩ, но през есента на 1991-ва във Вашингтон на поклонение тайно пристигат трима пратеници от Москва.
Двама от тях били агенти на КГБ. Единият от тях - почти икона на патриотите от съветската и постсъветската епохи. Вторият - близък помощник на Елцин. От името на бившия и новия елит те сключват тайно историческо съглашение, според което на Америка е обещано "пълно послушание" и контрол над ядрените оръжия на територията на СССР. Освен това е предадена най-ценната агентура, завербувана от КГБ на територията на САЩ. 
В отговор Вашингтон дава гаранции за личната безопасност на представителите на руския елит, както и съгласие да бъде проведена една твърде любопитна операция.
Тогава, след тази визита, до април 1992 година, руските спецслужби тайно 

изнасят от Москва около 1 милиард долара,

 практически цялото "злато на партията". Американците знаели за това, но не се намесили по никакъв начин.
Това е първата операция по ограбването на постсъветска Русия от нейния елит с такъв мащаб.
Изглежда, че в близките година, година и половина, ще се случи нещо аналогично. Икономиката на Русия е в стагнация. Расте вътрешното напрежение. Страната все повече напомня пробуждащ се вулкан.
Външните авантюри вече не радват плебса, а напротив - дразнят ги. Светлина не се вижда отникъде. За пореден път управляващият клан натика Русия в ъгъла.
Активното мероприятие с участието на професор Соловей се случва едновременно с няколко знакови събития. Това са връщането на САЩ към стратегията за прилагането на превантивно тактическо ядрено оръжие срещу путинска Русия в случай, че нападне някоя от страните от НАТО, оборудването на стратегическите подводници на САЩ, които патрулират край бреговете на Русия с тактически ядрени бойни глави, както и спешно подхвърлените в политическия живот на Русия поправки на Конституцията и слуховете за "транзита" в президентската власт. 
Всяко от тези събития по отделно може да бъде интерпретирано по различни начини. Но взети заедно, те се подреждат в съвсем определен вектор.
Путин и неговият режим изчерпаха ресурса си. Стигна се дотам, че в годишния доклад на конференицята по сигурността в Мюнхен разделът за Русия издевателски се наричаше 

"Русия: Путьомкинската държава"

И това след 20 години колосални разходи за пропаганда, страшни заплахи и анимации.
Путин и създаденият от него режим се превърнаха в посмешище на международно ниво. 
Неговото единствено историческо постижение е превръщането на цяла Русия в "потьомкинско село", в блъф. 
И така ще влезе в историята.

*Юрий Швец е бивш служител на КГБ, съвипускник на Владимир Путин от института на КГБ, който повече от 20 години живее в САЩ и работи като анализатор в бизнес разузнаването.

Първа част
Превод: Faktor.bg