Арх. Мариана Везнева: Навлизаме в шестата раса, идва краят на света, който познаваме

В житните кръгове са кодирани посланията на космическия разум - природни катаклизми, вулкани, масови убийства и бедствия , предрича българката, която разчита пиктограмите

 

 Мариана Везнева е архитект, феномен и учен-изследовател, известен автор на езотерична литература, носител на приза за феномени - статуетка "Златен феномен". Член-кореспондент е на Международната академия по информатизация към ООН.

Интервю на Мая Стоянова

- Госпожо Везнева, от години вие разчитате посланията кодирани в житните кръгове, за какво ни предупреждава космическият разум, какво ни очаква в бъдещето?

- Разчела съм всички пиктограми от 2003 година насам, но познавам и всички предишни. В тях се говори единствено за апокалиптични промени, но тези промени не стават за един ден. Вече бяхме предупреде, че от 2012 година започват да се активизират вулканите. Освен това, пиктограмите ми казват, че предстои период на затопляне – вече и науката го доказва. Температурата в умерения пояс ще скочи с 4 градуса и тази промяна ще направи климата тук като този в тропическия пояс, което не е благоприятно за нас. Това значи, че няма да имаме достатъчно вода, а тогава няма да имаме и достатъчно храна. При всяка промяна на климата настъпва и промяна в животинския и растителен свят. Това пък след себе си ще доведе, до ново велико преселение на народите. С други думи, хората ще започнат да се ориентират към по-високите места и по-северните части на континентите. В същото време на арктическия климатичен пояс, който не е дружелюбен за хората, климатът ще стане като на умерения. Ледовете ще започнат да се топят и ще предизвикат други катаклизми в природата и бедствия за хората. Има две пиктограми от 2012 година, на едната от която е изобразен географския глобус. Този глобус го слагат в гробници, тоест, това нещо някога ще отиде в миналото. Земята обаче ще остане, ще останат и часовите пояси, така както ние ги познаваме. Но всичко толкова ще се преобрази, че на мястото на водата ще се появи суша, а мястото на сушата – ще бъде заето от вода. Има обаче нещо още по-важно – ще се видоизмени човешката раса. 

-Какви метаморфози ни очакват?

- По космическите закони се знае, че ние се намираме в момента в петата раса и ни предстои да навлезем в шестата. Но преди това има един преходен период, в който хората ще получат нови духовни качества. И ако сега човек използва петте си сетива за връзка със света около нас, бъдещите хора ще бъдат различни. Те ще започнат да усещат осезателно енергиите. Ще им се отвори третото око, с което ще могат да виждат и в миналото, и в бъдещето. И най-важното – ще владеят телепатията. Когато това се случи, тяхната връзка с висшите космически същества е сигурна. А сега много малко са избраните, които имат тези способности. 

- Кои са тези космически същества, с които общувате, кога се появяват и как разбирате, че идват тук, на Земята?

- Аз наричам космически същества тези, които правят житните кръгове. В тях те са кодирали своите послания. Показват се като махатмите, които са давали информация на Блаватская и на Рьорих. Това са същества, които знаят и миналото, и бъдещето, и които са от една итерация, еманация на светлината. Тя се стреми да се запази живота на нашата планета, да няма негативни прояви и действия от страна на хората, каквито например са войните. Житните кръговете се появяват всяка година на различни места на планетата. Аз ги изучавам от 2003 година. Непрекъснато получавам документалните снимки на тези загадъчни за хората следи, които детайлно чертая. Досега съм начертала поне 500 такива житни кръгове. Но чак когато вляза в контакт с космическите същества, разбирам каква информация съдържа всяка една рисунка. 

- Разкажете нещо повече за новата цивилизация, която ще се появи на  Земята?

- В една пиктограма от 2011 или 2010 ми беше показано, че новата цивилизация, която идва, ще има отворено духовно зрение, ще може да върви по вода, ще може да медитира, ще има телепатични способности. В същото време тя показва как веригата на кармата, която ни държи, постепенно ще се разкъса. Тоест, хората, които станат по-добри, които развият своите телепатични способности, ще могат по някакъв начин да контролират и кармата. Защото това, което мислиш, вече ще се знае и от другите. Така хората ще променят своето поведение, ще се възпитат в едно друго отношение както към природата, така и между хората. 

- На фона на космическите промени, които ни очакват, какво ще се случи с религиозното чувство на човека?

- Има пиктограми, които показват, че в присъствието на извънземни нашата религия така ще изтънее, така се казва в пиктограмата, а конструкцията на религията, каквито са догмите – ще рухне. Те ни казват и още нещо – в короната е властта, която сега управлява, но постепенно тя ще загуби силата си. Нещата ще се променят и тогава ще разберем, че това е наказанието към нас, защото всички бедствия и катаклизми са в резултат на нашето отрицателно поведение и мисли. 

- Рисувате една доста песимистична картина за бъдещето, какво още ни казва космическият разум чрез пиктограмите, които вие разчитате?

-  Мен винаги са ме вълнували именно бъдещите катаклизми, които всяка година извънземните ни показват в пиктограмите. Всяка години те зоват: “Събудете се, съвземете се, спасете природата”. Но в същото време много богати хора правят точно обратното – искат да притежават нефта, газта, защото това им носи много пари, огромни богатства. Чух, че китайци са предложили на Европа слънчево отопление, но европейците се дърпат и казват, че все още не са готови да минат изцяло на слънчева енергия. Защо – защото трябва да печелят хората, които разполагат с другите източници на енергия. Аз, например,  съм против ГМО, против съм и за използването на шистов газ. Защото, от това, което съм прочела, при въвеждането на системите за шистов газ се получават опасни вибрации, които предизвикват земетресения, тоест, те застрашават човешкия живот. Вместо да насочат усилията си към слънчевото отопление, което е екологично и евтино за човека, предпочитат да богатеят само определени хора за сметка на природата. Това е просто ужасно, това е безумие. Като че ли все повече хората, които държат парите, оглупяват, а другите – обикновените хора, започват да се събуждат и се бунтуват, защото искат животът на Земята да остане.

Последните пиктограми от 2013 са още по тревожни. Те бяха много малко на брой, но имаше една, която я повториха. Основната информация е свързана с космическия закон, който гласи, че когато  една цивилизация започва да се сменя с нова, започват страшни природни бедствия. Тяхната цел е да бъде унищожена старата цивилизация. Тези бедствия не са определени като време – те могат да траят 20 години, 50, 150 или 1000 години. Но целта е всичко старо да бъде унищожено. 

- Какъв е този нов космически цикъл, в който е влязъл нашия свят? 

-  Да, влезли сме в нов космически цикъл, за който много хора говорят като за края на света. Това съвсем не означава, че настъпи краят на живота. Ще настъпи краят на този свят, който ние познаваме. 

На една пиктограма, която се появи през 2007 година беше изобразен известният знак на хармонията като един фриз над боровите гори, които започват постепенно да изчезват. След себе си това ще доведе до рязка промяна на климата. Ще се променят и климатичните пояси. България ще бъде не в умерения пояс, а в тропическия. На полюсите ще стане по-топло, а екваторът ще бъде само една линийка и там няма да може да се живее от горещина. Но веднага след тези промени на силно затопляне, ще започне застудяване, говори се за ледников период. Всичко това ще накара хората да вземат мерки, ако искаме да спасим нашия свят.

Има обаче една пиктограма, в която е  показано  сметало, то е символ на парите или може би на банките. Постепенно ще намалява стойността на парите и накрая няма да има пари в банките. Религията ще изтънее много и ще изгуби силата си, както и властта си. Същото нещо я очаква и светската власт – тя също постепенно ще загуби силата си. Единственото спасение за нашия свят  е да започнем да мислим как да спасим природата, за възстановим хармонията и равновесието в нея.