​De Profundis: Вятърът на подмяната на промяната или защо Тръмп ще бере срам с България

Червените, винаги крадат като за последно, защото очакват, че мандалото наистина ще лопне, но искрено се изненадват, колчем тъй нареченият „народ” отново ги припознае за спасители…..

Пламен Асенов, специално за Faktor.bg

Големи салтанати, голямо нещо, граждани – семплият човечец на име Румен Радев още седнал-не седнал на президентското кресло, а подкрепящата го БСП вече се разпищоли да дрънка глупости, сякаш самата тя е възкачена на най-високото клонче на властта, за да чурулика оттам и да пее в синхрон с вятъра на контрапромяната, тоест, на поредната подмяна на промяната.

Ама чакайте, бе, дамички и господарчета на чуруликането!

Изчакайте поне да спечелите парламентарните избори, да съставите правителство, па

тогава се юркайте да квичите до възбог

Всички знаем, че сте остро зажаднели за кифтетата на властта, ама онези от тях, които могат да се докопат през президентския пост, са много малко и много постни - Конституцията толкоз е отредила. Пък и ако отсега започнете с лапането, то ще е почти виртуално – но може да ви приседне реално и да ви попречи на здравия разум.
Даже вече ви пречи, де. Как иначе, освен като придържане към принципите на когнитивната магия, може да се окачестви твърдата прогноза на никому неизвестният, но явно смел депутат Димитър Горов, че БСП ще спечели предсрочните парламентарни избори.

Нали се сещате, когнитивната магия е онази, при която вярата в нещо и многократното му повторение на ум или на глас, го кара да се случва.
И комунистите много я обичат като метод. Със сигурност сте забелязали например, че преди избори те винаги настояват за няколко неща и ги повтарят като мантра: точно този път, щом вземат властта, вече ще ни управляват като истински неподкупни и професионални експерти; в името на България ще се грижат само за българските национални интереси – което никога не правят, защото тогава кой ще се грижи за руските; ще направят пенсиите и заплатите на добрите трудови хора големи, като в същото време ще направят големи и данъците за лошите богаташи; ще развиват държавна индустрия, разбирай, ще построят множество „Кремиковци”, но не само в Кремиковци, а из цялата страна - което ще донесе работни места, заплати и благоденствие; ще се справят най-после с лошите престъпници и ще толерират само добрите….. такива забавни неща.

Обаче когато в резултат на тази

когнитивна магия

дойдат на власт, комунистите веднага установяват, че тя работи само пропагандно, не реално, затова зае…ват усилията за претворяване на мантрите си в живота и го удрят на живот.

Същият този Димитър Горов е стигнал обаче и до много по-дълбоко прозрение от това, че БСП ще спечели изборите. Той, горкият, току-що разбира, че „икономиката на чисто пазарни принципи не сработва в България”. Сякаш пък социалистическата от татово време сработваше…..

Горкият глупак! Имаше такава книга на Колдуел, а в случая, кой знае защо, се сетих за нея. Ами то че истинската пазарна икономика не сработва по нашите земи, се вижда от самолет. И хората го усещат на гърба си през всичките 27 преходни години. Да беше питал Горов, не да мисли, щото очевидно това му вреди.

От друга страна, като е отишъл чак толкова напред в мисленето, да беше разкрил поне и причините, поради които въпросните пазарни принципи не сработват. Или за да ги разкрие, ще му трябват още 27 години мислене.

Не, бе, не, и 227 няма да му стигнат – не да ги измисли, а да си ги признае. Защото всъщност Горов, пък и всеки друг комунистически мислител, трябва да признае, че несработването е заради цялостната политика на неговата партия, плюс непрекъснатото и дълбочинно влияние на руските политически и икономически козни. Трябва да признае, че точно измисленият от КГБ и творчески приложен от ДС и комунистите модел на преход е причината нищо читаво да не може да се роди в горката България. Или щом се роди, бързо да бъде

забатачено, изкривено, сринато, оцапано, оплюто

Горов, Горо-о-о-о-в, горски вятър ти вее в главата.

И как иначе, щом същият вятър вее и в главата на неговата политическа началничка Корнелия Нинова. „Ние възстановяваме нормалността в държавата” – изръси тя веднага след злополучната парламентарна реч на новоизбрания президент Румен Радев.

Представяте ли си, точно те, дето са бащи-основатели на политическия абсурд! При това не само в България, а по всичките земни кълбета.
Извинявайте, но това е типичен комунистически коктейл от наглост, волунтаризъм и манипулация. Въпросът обаче е за реакцията на публиката.

Ако аз започна сериозно да твърдя, че съм Шекспир, хората просто разбират, че съм луд и спират да ми обръщат внимание. Защо обаче, след като някой от БСП изтърси без капка самоирония, че точно комунистите възстановяват нормалността в държавата, част от публиката започва да мъдрува над това идиотско твърдение, а друга част отива и още по-далеч, като се записва за млад социалист - признавам си, не разбирам. От десетилетия се опитвам и не успявам, сигурно съм по-тъп от най-тъпите чичкови червенотиквеничковчета.

Освен това – няма да повтарям добре известните вече позиции на Борисов и неговите хора срещу кампанията, предприета от въпросните червенотиквеничковчета, с цел да убедят българите, че в близкото бъдеще на БСП евро-фондовете ще бъдат спрени поради причини, заложени в близкото минало на ГЕРБ.

По този повод ще кажа само, че простото наблюдение на процесите в страната от много години води до извода за съществуването на ясна тенденция – щом комунист/социалист е на власт, цялата работа, свързана с каквито и да било сметки, фондове, пари, приходи и плащания, здраво е закъсала. Като се започне от терористичната комунистическа технология за експроприация на средства в полза на световната революция, развита и използвана преди около столетие; мине се през трите истински, макар и официално необявени фалита на България по време на тоталитарния режим, врътнем се през катастрофалните години на Андрюша Луканов, Беров, Виденов, Станишев, Орешарски, та стигнем до сегашните управленски заклинания на Корнелия Нинова, всичко е

провал върху провала,

бедствие върху бедствието.

Не, че другите правителства тук успяха да сторят кой знае какво, не че те не крадоха, лъгаха и мазаха - но на фона на чисто комунистическите управления, човек има усещането, че крадоха като за предпоследно, не чак като за последно. Докато тия, червените синковци, винаги крадат като за последно, защото очакват, че този път мандалото вече наистина ще лопне. И вероятно искрено се изненадват, колчем тъй нареченият „народ” отново ги припознае за спасители…..

Лошото за нормалните българи този път обаче е, че за да прогнозираме адекватно какви комунистически магарии можем да очакваме занапред, трябва да следим отблизо действията не на един, не на двама, а на цели трима първи държавни мъже. Плюс поне на една-две първи дами.

Освен за Радев и Путин, вече трябва да внимаваме много и за Тръмп. Или поне за начина, по който нашите тръмписти го припознават и ни го представят като техен тромпетист.

Самият Радев вече каза, че приветства идеите на Тръмп. Той има предвид, разбира се, идеите, свързани с премахване на санкциите срещу Русия, създаване на допълнителни проблеми в ЕС и зарязване на НАТО като остаряла и ненужна организация. Засега е доста неясно обаче, дали и доколко тези идеи на Тръмп са истински. Ако се съди поне по назначенията и декларациите на секретарите му по отбраната, разузнаването, финансите и други от екипа, май руснаците 

ще гризнат дръвцето на напразните надежди

Но, така или иначе, същите тези спорни идеи вдъхновиха и челния отряд на българското криминално русофилство, състоящ се от светли личности като проф. Димитър Иванов, Светлана Шаранковата и останалите рублолизци, да създадат в България тъй нареченото „Тръмп общество”.
Признавам, че това е гениална идея за гениална подмяна на реалностите, а дори и на привидностите, граждани. То бива, бива вятър на промяната, ама това вече отиде съвсем отвъд последната капка разум.

От една страна, така вече наистина правилните люде ще окупират не само връзките с Москва, но и връзките с Вашингтон, досега оставени без надзор в ръцете на някакви си жалки соросоиди. Правилните хора ще кандидатстват с проекти и ще получават пари не само в рубли, но и в долари, за да развиват народополезната си дейност. Правилните хора само ще ходят на коктейлите в американското посолство и ще информират американците за правилната линия, която ония трябва да следват.

А в същото време точно президентът Тръмп ще бере срама на правилните хора. Ще бере срам, че се е сдружил не с някой друг, а с най-отвратителните, най-продажните, най-близко свързаните с българската ДС и руската КГБ политически кръгове в България.

Според мен в случая, ще не ще, Тръмп е принуден между първите си президентски актове да подпише и едно открито писмо, в което да заяви ясно, че няма и не иска да има нищо общо с участниците в подобно българско общество, с техните думи и дела. Иначе много скоро те ще ви накиснат много яко, мистър Президент!

А тая работа не е като оная с Мелания, от тяхната обич остава доста гнусно усещане – „сякаш ме целуват похотливо / бебета с мустаци и бради”, както го описа още в най-тъмната комунистическа епоха светлият български поет Константин Павлов.