​Sore Losers* или как Тръмп направи за смях американската и световната левица

Новите назначения на американския президент замъглиха съзнанието на левите и медиите им по света и у нас

Огнян Дъскарев

Доналд Тръмп направи за смях американската и световната левица, всички леви американски медии, журналисти, анализатори и социолози, тв комедиантите, винаги зад левицата, (няма голяма разлика между американските журналисти и комедиантите). Тръмп превърна в действителност най-страшните им кошмари – стана президент, а десницата (републиканците) спечели повече от убедително изборите. Десницата след 20 януари 2017 ще контролира президентството, двете камари на Конгреса, ще има 33 губернатори, т.е.

ще контролира 33 щати,

левицата (демократите) ще контролират 15 щати. Около 70% от огромната страна сега се командва от десницата, можеш да пътуваш около 4000 км из Америка, и все в десни щати. Освен това 67 от местните парламенти от общо 98, които правят законите в отделните щати, са в ръцете на десницата.

Всичко това се случи след протяжните, многомесечни прокоби на провалените медии, журналисти и социолози, че заради Тръмп, който разцепил десницата, тя за цяло поколение ще бъде натикана в тъмния ъгъл на политиката. Вярно, е обаче, че Х. Клинтън спечели повече от 2.2 млн. гласове от Тръмп в абсолютно изражение, което е силен морален аргумент за левицата. Но откъде дойдоха тези 2.2 млн. избиратели в повече – от Калифорния, Ню Йорк и 2-3 вечно леви щати, т.е. отново се доказа правотата на бащите-основатели на Америка, които навремето са предвидили, че в САЩ всички щати трябва да бъдат равни. Обратното означава, че почти винаги САЩ ще имат ляв президент, главно заради два щата – Калифорния и Ню Йорк. Американската левица, която отлично го знае, през последните десетилетия се погрижи за това – в Калифорния и Ню Йорк умишлено бяха заселвани имигранти-латиноси и черни, които са избиратели на левицата.

Левите, обаче, все още и още не могат да преглътнат загубата и

да загубят достойно

Веднага след победата на Тръмп започнаха безредици. Вилнеещи левичарски тълпи горяха плакати с образа на Тръмп, палеха коли, чупеха витрини и глави на полицаи. Х. Клинтън, както може да се очаква, се държа недостойно – тя не каза нито дума против безредиците, не призова дори за миг тълпите да се разотидат и да бъде възстановено спокойствието. Нещо повече недостойната Х. Клинтън подкрепи безумната идея за прегласуване в Мичигън, Пенсилвания и Уискънсин на Джил Стайн, ляворадикалната шефка на Зелената партия, на която почти никой от избирателите не обърна внимание на изборите. Прегласуването ще струва на тези щати десетки милиони долари, които можеха да бъдат използвани за здравеопазване, образование и инфраструктура там. А хитрата Джил Стайн напълни джоба си и партийката си с не по-малко от 7 млн. долара, дарени от лекомислени левичари за прегласуването.

Най-абсурден е отговорът на левицата за назначенията на Тръмп:

1. Стийв Банън, назначен за старши съветник. Банън е гл.ред. на прочутия десен сайт Breitbart, който е остър трън в очите на левицата. Затова левите го обвиниха, че е бял расист и антисемит/антиционист, без никакви доказателства. Вярно е обратното – Банън е ярък поддръжник на Израел, защото отлично разбира, че еврейската държава е предният пост на цивилизацията против днешните варвари.

2. Steven Mnuchin, бивш банкер, мултимилионер и финансов директор на кампанията на Тръмп, назначен за министър на финансите. Тук левицата не можа да измисли нещо убедително, освен, че Mnuchin е работил за Голдман Сакс, и че това нарушава обещанието на Тръмп да работи против икономическия истаблишмънт, като че ли левицата работи против това. Всъщност Mnuchin е напуснал преди 15 год. Голдман Сакс и от тогава има успешна частна фирма. Едва ли има по-подходящ за министър на финансите от успешен финансист и милионер.

3. Уилбър Рос, назначен от Тръмп за министър на търговията, е милиардер, спечелил сам милиардите си, като Тръмп, цял живот е бил в бизнеса и търговията и едва ли има по-подходящ за министър на търговията.

4. Джеф Сешънс – тежък консерватор, сенатор от Юга и ранен поддръжник на Тръмп, ярък противник на незаконната имиграция, поддръжник на носенето на оръжие, назначен за министър на правосъдието. Точно, както тежкия консерватор, Джон Ашкрофт, някогашен министър на правосъдието на Буш-младши, Сешънс е черен кошмар за левицата. Ясно защо.

5. Ген. Джеймс Матис, о.р., назначен за министър на отбраната. Тук ислямо-левичарите обезумяха, но защо? Защото: генералът командваше навремето ужасната битка против ислямските терористи във Фалуджа, Ирак и ги превърна в пепел, после беше командир на Централното командване на US Army/ 2010-2013/, т.е. ръководеше военните действия в Близкия изток, но беше уволнен от президента Обама, заради несъгласие с политиката му. Ген. Матис силно ми напомня за легендарния американски генерал Джордж Патън, най-големият кошмар за германците във Втората световна война. Левите нападат яростно ген.Матис, защото казал, че е „ забавно да стреляш в някои хора". Но цитатът е непълен, пък и да беше пълен, какво от това. Ген. Матис в случая има предвид талибаните, които бият жените си, защото не покриват лицата си, и всъщност не са мъже. Военният министър е безмилостен към ислямските терористи и затова е известен, като

„бясното куче"

А това куче разлая не само америкнската левица, но дори и бг левица – нейните медии вече безкритично цитираха непълно американски леви медии.

6. Ген. Майкъл Флин, бивш шеф на разузнаването на US Army в Ирак в най-кръвопролитните години на войната, назначен за съветник по националната сигурност. Тук „десните" с големите кавички по света и у нас протестираха шумно, защото генералът бил сниман на една маса с Путин. Да, но през октомври т.г. ген. Флин каза в интервю пред Politico, че Путин е „тоталитарен диктатор и главорез", и добави, че въпреки това Америка трябва да има добри отношения с Русия, в което няма нищо лошо.

7. Много е вероятно Тръмп да назначи Мит Ромни за държавен секретар, което е изумително доказателство за благородството на президента Тръмп, защото Ромни грозно го нападаше в кампанията. Ромни, ако бъде назначен, ще успокои съюзниците на Америка в НАТО, въпреки че мнозина от поддръжниците на президента са против, заради нападките му. Верният поддръжник на Тръмп, Руди Джулиани, бивш изключително успешен кмет на Ню Йорк, също е сериозен кандидат, но според мен Ромни е по-добър, защото ще успокои съюзниците.

Продължават безпочвените обвинения на левицата, че Русия по някакъв начин е помогнала на Тръмп с кибер атаки против Демократическата партия. Въпреки, категоричното уверение на Белия дом /!/ точно в обратното: „Федералното правителствоо няма сведения за зловредна кибер дейност във вреда на изборите. Според нас изборите са свободни и честни във връзка с киберактивността". (Вж ТУК)

 Вчерашният ден е добър пример за пристрастието на световните медии против Тръмп. Вчера по телефона му се обадила президентката на Тайван, за да го поздрави за избора, и говорили приятелски 10 минути. Моментално световните медии нападнаха новоизбрания президент, че заплашил отношенията на Америка с Китай , и едва ли не ги е прекъснал. Несъмнено Америка трябва да има добри отношения с Китай, въпреки, че след ислямския световен терор, Китай е най-голямата заплаха за САЩ. И какво – президентът Обама отиде в Куба, прегърна се с тамошния комунистически диктатор, установи дипломатически отношения с диктатурата, после изпрати неясно, полу-угодническо послание за смъртта на Кастро, Тръмп решително осъди Кастро, за разлика от Обама, узакони ядрената програма на моллите в Иран и ги възнагради с отмяна на санкциите, но това няма значение за левицата. Буш-младши продаде на Тайван оръжия /!!/ за стотици милиони долари, но и това е без значение за левицата. Според левичарите Тръмп е трябвало, като опарен светкавично да затвори телефона на президентката на Тайван, или може би да я наругае, защото му се обадила. 

Безумието на левицата зарази и българските медии

(почти всички български медии са леви или крайно леви) и те папагалски заповтаряха твърденията на американските леви медии. Крайно време е международните редактори на бг медиите да оправдаят заплатите си и да търсят и друго мнение, противоположно на убежденията им.

Изминалите седмици са отлично доказателство, че левицата, американска и световна, не може достойно да губи. Левите, поради изначалната си несигурност и невяра в себе си, не могат да разберат, че не всички са като тях. Надменността им, заздравена от световните медии, им пречи да разберат, че грешат във всичко, още от Октомврийската революция в Русия, която също подкрепиха, макар и при съвсем различни обстоятелства. Но поразителната победа на омразния Тръмп, която никой от тях не очакваше, ги изпрати право в лудницата, фигуративно казано, но не съвсем. И затова през последните седмици, левите и медиите им по света и у нас са с почти изцяло замъглено съзнание и изобщо не знаят какво говорят, пишат и правят.

Те не знаят дори как смирено да поздравят победителя, защото са SORE LOSERS.

*Жалки неудачници