​Социологическите проучвания - инструмент на Решетников за смяна на властта в България

В ход е операция на Кремъл за дестабилизация на Балканите и чрез това - дестабилизация на ЕС

Илиян Василев, специално за Faktor.bg

Андрей Райчев и Кънчо Стойчев бяха фаворити на Луканов и реализираха подкрепен от него проект - включително финансово, за вземане под наем на престижно западно име като „Галъп“, за да могат да формират, а не да отразяват електорални нагласи. Не коментирам "страничния" им бизнес. Имали пари, направили.

Но в момента са острието на проекта на Решетников и Нинова - за смяна на властта в България и формирането на гранд коалиция между ГЕРБ и БСП (виж последното им социологическо изследване, в което дават на социалистите 1% преднина пред партията на Борисов, б.р.), формално ДПС няма да участва, но по стария принцип ще подкрепя - срещу бизнес за Пеевски.

Това, което видяхте от водещия Антон Хикимян тази сутрин по bТВ срещу Миглена Кунева - с постоянните опити да измъкне от нея нещо рязко срещу Радан Кънев - е точно в този жанр. Разбиването и настройването на десните един срещу друг е 

главната цел

Вижте какво послание само изпращат - в деня, в който ВКС спря вчера партията на Георги Кадиев, (а той играе в лявото пространство и може да попречи на победата на Нинова), регистрираха без проблем „Да България“ на Христо Иванов и забележете - с изрично (без прецедент) изявление на прокуратурата, че документите са наред и няма да обжалват. Защото с ангажимента да се явят сами на изборите раздробяването в десницата е гарантирано.

Парите, които се изливат в тази кампания, са без прецедент, защото са част от операцията на Кремъл за дестабилизация на Балканите и чрез това - дестабилизация на ЕС. Но намесата на Москва не е главната причина. Проблемът е оцеляването на модела на Луканов - след като се изчерпаха възможностите за игра "леви"- БСП, срещу "десни" - ГЕРБ и сие, идва време на последния им коз - гранд коалиция. За това обаче трябва да маргинализират всички извън "калъпа" - и особено „Нова Република“. Всички други, под един или друг начин, са потенциално опитомяеми.

Социологическите проучвания и в тези избори ще бъдат инструмент за влияние и въздействие. "Галъп", които ползват западното си име за източни цели, са в центъра на събитията.

Решетников също поръча едно "самосбъдващо" се социологическо проучване за профила на Радев, след като вече го бяха определили.

Огнян Герджиков даде две седмици за разкритията, с които ще громят ГЕРБ, 

ДАНС отново е овладяна

и от там започват операции - подслушване, разработки, и най-вече - готови скандали, които чрез прокурора ще се превърнат в скандали преди изборите. Новото, което вероятно ще приложат е, че сред обвинението ще има и топ хора от БСП и ДПС - тези които вече не влизат в сметките на Нинова и Доган. Тях, разбира се, ще разкарват до следствените органи с камери от медиите, за да "докажат", че това не е политическа поръчка. Чака ги съдбата на Христо Бисеров. Виж другите от ГЕРБ и десницата - ще ги мъчат в съда, ако могат и в затвора ще ги вкарат.

Централната идея, която се вкарва от другарите Стойчев и Райчев, е че вълната срещу корупцията е неизбежна и необратима. За това трябва овреме да се насочи в правилното русло, като се използва енергията на отрицанието за победа на БСП.

По същия начин чакайте нова вълна от популизъм и най-вече от обещания за реформи от страна на БСП. Затова, за да наблягат на представите и на имиджа, тъй като съдържанието им е мижаво, пък и носителите - "достоверната" Нинова, са слаби, трябват им и популярни имена - слава под наем, извън БСП. Затова търсят да направят депутати музиканти като Теодосий Спасов. Тъй като би било гротеска да сложат протежето на Гергов, като Богомил Бонев, затова ще поканят Нона Йотова. То желаещи за власт - бол.

Не мислете, че всички са като Теодосий

Слабото им място на БСП е, че ще преиграят. Нинова обещава всичко и на всички. Тя не е "незнаен" фактор, като Радев, а партия с видно "досие" и най-много милионери в и около себе си - все в името на бедните. Винаги след управление на БСП обаче оставят повече бедни и повече милионери.

Освен това са разглезени от толкова много пари.