​Защо печели Доналд Тръмп?

Обама ще остави космически дълг на американците от 20 трилиона долара

Огнян Даскарев

Тръмп направи за смях, всички, които го отписаха с подигравки миналото лято

След решителната победа в Индиана, главният съперник на Тръмп от десницата, Тед Круз се отказа от състезанието за най-висшата институция на планетата. Тръмп е вече сигурният кандидат за президент от Републиканската партия, още повече, че ръководството на партията официално го подкрепи и призова за единство. Ето как Тръмп разби на парчета и направи за смях, почти всички световни анализатори, политолози, медии и обикновени хора, които с подигравки го отписаха миналото лято. Досега левицата и десните врагове на Тръмп изхарчиха 100 /сто милиона долара!/ за ругателни/критични клипове против Тръмп и какво постигнаха? Серия от масивни победи за Тръмп и номинацията му от Републиканската партия. Развързаха му ръцете и сега Тръмп е свободен да насочи огъня си изцяло 

против Хилари Клинтън

Със сигурност огромната част от американския елит, ляв и десен, както и големите медии, известните анализатори, социолози и политолози не знаят защо Тръмп печели. Отговорът не е известен и на огромната част от елита в ЕС и на съответните медии и коментатори в Европа – западна и източна. Всички те, в САЩ и ЕС се УЖАСЯВАТ от Тръмп и с пълно основание. Всички те не знаят защо печели Тръмп, защото не знаят, /или се правят, че не знаят/, че Обама почти разруши американската икономика.

Но кой знае защо печели Тръмп? Отговор: американските средни и дребни бизнесмени и търговци. Хората, които всеки ден трябва да мислят за заплатите на други хора и как да раздвижат бизнеса си, за да плащат заплатите. Ето трудностите, с които всеки ден се сблъскват американските средни и дребни производители: купувачите не искат повече да купуват , инвеститорите вече не искат да влагат пари в средния и дребния бизнес. Почти никой не иска да наема на работа безработни, американците, които си плащат сметките и данъците намаляват ВСЕКИ ден. Американците все по-често използват кредитните си карти, за да плащат данъците си! Все повече американци не могат да плащат огромните си здравни застраховки, надути до пръсване от катастрофалния здравен закон на Обама (Obamacare). Длъжниците, дължащи пари на средния и дребния бизнес бавят плащанията, или изобщо не плащат. Средните и дребните бизнесмени все по-често използват жилищни заеми, за да плащат на служителите си!

И как обикновените американци, средните и дребните производители, търговци и бизнесмени отговориха на всичко това? Много просто: като гласуват с милиони за Доналд Тръмп. Защото те не вярват на политиците – леви и десни. Избирателите на Тръмп се вълнуват от огромната незаконна имиграция, но също и от ужасното състояние на икономиката при Обама и тежката съдба на гръбнака на Америка – средната класа.

Големите американски медии, политиците, анализаторите, социолозите, с малки изключения, 8 /осем/ години 

постоянно ЛЪЖАТ, че икономиката се възстановява

Те лъжат, че безработицата намаляла до 5%, въпреки, че знаят жалката истина – милиони американци се отчаяха и вече не търсят работа, което не се отчита от проучванията. Сега истинската безработица в САЩ е най-малко 20%, което апокалиптично напомня за Голямата криза от 30-те. Обама натрупа космически дълг, по-голям от натрупания дълг от ВСИЧКИ американски президенти, взети заедно! Преди 8 години той завари 10 трилиона, сега дългът е 19 трилиона и докато Обама напусне, най-вероятно ще стане 20 трилиона. Това колосално бреме ще превие немилостиво гърба на следващите поколения.

Такова безумно социалистическо прахосничество Америка не познава в цялата си история!

Да, елитът, който живее главно на двата бряга /Силиконовата долина, Вашингтон, Уолстрийт/ е щастлив и доволен, заради дебелите си банкови сметки и чекове. Но всички други, които живеят по средата понасят тежките несгоди на икономическото „възстановяване" на Обама и хората му. Републиканците гласуват с милиони за Тръмп, защото: те не вярват на нито един десен политик. Тед Круз, макар и консерватор е прекарал целия си живот като адвокат и държавен висш служител, той не е създал нито едно работно място в живота си. Републиканците изобщо не знаят дали Тед Круз няма да бъде като Обама и другите политици – леви и десни. Но републиканците отлично знаят, че само бизнесмен-милиардер, като Тръмп може би ще направи нещо против всекидневния икономически кошмар. И това „може би" е причината Тръмп да печели! Поддръжниците на Тръмп знаят, че той се е провалил няколко пъти, но поне се е провалил със собствените си пари, НЕ с парите на данъкоплатците. И Тръмп със сигурност се завърна още по-голям на брега. И пак това „може би": може би именно Тръмп ще покаже на средния и дребния бизнес как да изплува и да поеме въздух и така икономиката също 

да поеме въздух

Поддръжниците на Тръмп никак, ама никак не се интересуват от външната политика, Нато, Кремъл, Ирак и ЕС. От това се интересува елитът ляв и десен, и то само заради користни подбуди – заради пълния джоб и дебелите чекове. Избирателите се интересуват от външния свят само с едно изключение: безмилостната заплаха на световния ислямистки терор, Ислямска държава.

Разбира се, има различни избиратели – леви и десни. Ето кои са почти всички от поддръжниците на Хилари Клинтън и Сандърс:

1. Те работят за някой друг – в края на седмицата безопасно си получават чека, без да се интересуват откъде и как идват парите.

2. Те работят за държавата, или получават пенсия от държавата.

3. Те са в гимназията или колежа, безработни са, или живеят на гърба на родителите си, никога през живота си не са спечелили и долар, не разбират нищо от икономика, но гръмогласно се кълнат в колектива, Маркс и левичарството. Именно това са милионите американци, които презират и мразят Доналд Тръмп. Те нямат абсолютно нищо общо с милионите американци, които го подкрепят.

Основната причина за възхода на Тръмп, обаче, е че той е 

заплаха за левия и десен елит,

който е платен и контролиран от едни и същи лобисти и олигарси. А това доведе до огромна корупция в левия и десен политически елит, който изгуби доверието на американските избиратели. Избирателите вярват, че Тръмп е единствената надежда за промяна във Вашингтон. Другата основна причина за милионите американци, подкрепящи Тръмп - той е патриот и иска да възстанови размитата, отдавна неясна американска идентичност. Тръмп и милионите американци искат Америка отново да бъде велика.

В тежко разделената Америка скоро двата лагера, двата начина на живот, съдби и мироглед ще се сблъскат в титаничен двубой.

И светът, останал без дъх, ще наблюдава безмълвно отстрани.