БКП, рока, кметицата и нагона за унищожение - след тях дори и ален мак не никне

Нина Ставрева показа какво се случва когато социалист поеме властта – днес е в Каварна, но скоро и в други градове

Светослав Пинтев

Червеният депутат Валери Жаблянов имаше нахалството да заяви от парламентарната трибуна, че БСП никога няма да се съгласи да бъде "отречен историческия принос на БКП и социалистическото минало". Към кое Валери, към обезглавяването на нашата нация ли? Към 70 годишната агония? 
"Искам да знам дали тези констатации за "престъпна" партия са индивидуалното мнение на Спас Гърневски или Антон Тодоров или са мнение на цялата партия", попита той опонентите си. "Ще защитаваме социалистическия период в развитието на България като конструктивен и градивен", подчерта той и уточни, че 

БСП е символ на този период

Точно за това говорим. Само ще му припомня, че има действащ  „Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен“, Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г.
 Член първи гласи:  1. (1) Българската комунистическа партия (тогава именуваща се Българска работническа партия /комунисти/) идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България, и в нарушение на действащата Търновска конституция.
(2) Българската комунистическа партия е отговорна за управлението на държавата във времето от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г., довело страната до национална катастрофа.
Лично аз смятам, че трябва да има допълнение на закона, обхващащо и периода до наши дни, но това е тема за друг разговор.
Какъв непоправим гьонсурат трябва да си, за да задаваш въпрос дали партията, която е създала и властвала чрез този режим, като това дори е записано в чл. 1 на Конституцията,  е престъпна. И какъв парламентарист си, ако не знаеш или не искаш да знаеш за този закон. 
Ала това не е нищо ново за червените парламентаристи. Добре помним Филип Боков, който заявяваше, че партията приема вината с мезетата. Мисля си, че ако тази наглост продължи, може да й се наложи да ги повърне, когато най-малко го очаква. Особено, ако така безпардонно продължат да налагат на българите васалната си вярност към въпросната чужда сила.
   В чл. 2., ал (1) на въпросния закона се казва: Ръководствата и ръководните дейци на Българската комунистическа партия са отговорни за:….. 
Няма да изреждам, че списъчето е доста дълго. По важното е, че партийни кадри и днес вървят по стъпките на онези ръководители, обвинени там в „целенасоченото и преднамереното унищожаване на традиционните ценности на европейската цивилизация“;
Независимо дали става въпрос за корените й, за съвременните й проявления. Да вземем това, че БСП кметицата на Каварна с един замах 

унищожи града като рок-столица на България

Направо смаза един феномен, който събираше великите рок динозаври и ги представяше през зажаднялата за музиката им публика, едно събитие уникално не само в Европа, но и в света. Тя навярно мрази музиката, която караше младите хора да се чувстват свободни при социализма, за това я ограничаваха всячески. Не случайно казват, че където минат червените, трева не никне, а вече даже и алени макове. 
Във Фейсбук се върти предизборна снимка на кметицата на Каварна Нина Ставрева. Ето надписа, който съпровожда кадрото на тази червена стихия в пола:
„Кметицата на Каварна щяла да изгони "прошляците", защото те пречели на руските туристи да дойдат и тази година за пръв път от десетилетие рок фестивал в Столицата на рока нямало да има. Вместо това общината щяла да организира "Дни на руската култура".
Ама тази кметица е готова за президент в следващия мандат бе, даже може да запази екипа на сегашния. А нас направо към Сибир да ни изпращат, за да не пречим на руските туристи и башбакана им Путин, който щял да идва догодина.
Следва снимка на Нина Ставрева, покровителката на руската култура. Запомнете я добре, защото днес е в Каварна, но скоро ще е и в други градове.“ Колежката Сашка Калоянова е написала отдолу : „Колко е лесно да унищожиш нещо прекрасно, само защото си тъп. Хем е така, хем не е така. За да си унищожител от такъв мащаб трябва непременно да си кадър на БСП. Не е необходимо дори да си само тъп, достатъчно е да си верен на партията, да имаш този нагон за унищожение“.

Вижте този впечатляващ клип,  казва достатъчно, за това което Каварна и рокът дадоха на българите.