БСП е готова да управлява! Комунисти за демокрация… Или хищници за вегетарианство?

Партията е като катаджийския Робин Худ, взема от богатите, за да дава на бедните

Светослав Пинтев 

Много ме трогнаха тези дни другарите от БСП-то. Почти до сълзи. Първо обявиха, че поемат курс към властта. Часове след това се заклеха  във вярност на пенсионерите. Ама истински, така, съвсем по ленински. 

А очите им топли, човешки

 Като в ония виц, в който Ленин троснато и злорадо отказва да даде парченце от огромния си тлъст сандвич на умиращия от глад червеноармеец, а очите му преливат от посочените по-горе човеколюбиви чувства.  Сигурно го помните, защото прекрасно илюстрираше същността на онзи строй, а и днес илюстрира кастата на наследниците му.
      Сетих се покрай този виц и за една фракция, която се появи през последните години на КПСС. Става въпрос за „Комунисти за демокрация“ на неуспелия по-късно пучист Александър Владимирович Руцкой, обявил се за кратко да президент на Руската федерация, който от руския Бял дом отиде направо в затвора „Матроска тишина“. Та фракцията му се казваше „Комунисти за демокрация“. Наричаха я още: “Хищници за вегегарианство“. И аз не знам защо се сетих за тази фракция. Може подсъзнателно да съм направил някаква връзка с България, ама много далечна... 

 "БСП е готова да управлява - имаме управленските решения, имаме програмата, предложихме алтернативния бюджет като политики и начин на финансиране“, разправят бодро другарите.
 Те и през Лукановата зима имаха такива, само дето не стигнаха до тях, а сколасаха да си раздадат вътрешнопартийно едни милиарди и толкоз. Така беше и през Виденовия апокалипсис, при ненаситната Тройна ламя, наричана още Коалиция,  че и през Орешарската зима и горещото лято, за коeто хич не щат да си спомнят. А нямаше да е лошо, за да си извадят очевидните поуки.
 Все не успяваха да го докарат до тези прословути политики. До другаде стигаха. Заприличаха малко на онзи прословут катаджия, който твърдял, че е катаджийският Робин Худ, защото прибирал парите на богатите и ги раздавал на бедните. Сетил се някой да го попита- кои бедни по-конкретно е ощастливил с щедростта си. Той отговорил така:

„Засега парите стигат само за един беден, за мен“ 

Та и БСП-то така. Винаги ще си е такава- бедна и лява. Ама лява до лукаво-лилав цвят, както казваха в зората на демокрацията. И все по-бедна духом, все повече  олевяваща на приказки. Само дето двадесетина отделни другари по света и у нас управляват едни милиарди, дадени им, за да кътат златото на партията, както го нарече един автор. И още 100-200 други по-дребни другари им се пречкат с милиончетата си.
Лидерът на БСП Корнелия Нинова и народните представители от т.нар. левица бяха наистина крайно трогателни, когато подкрепиха протеста на пенсионери от цялата страна пред Народното събрание. Който най-вероятно сам сами са си организирали.  Иначе нямаше да се наврат в средата му, че току- виж

 ги погнали шопи със сопи

Както и други подобни класово неосъзнати екземпляри с други подръчни материали от най-различно естество.  Защото и по-голямата част  от пенсионерите вече чудесно знаят  кой ги докара до просешка тояга. Макар и да се намират още такива, които да вярват, че това е лично световният империализъм,  въвел българския капитализъм, който пък няма абсолютно нищо общо с червения цвят. Сакън…Демократите-соросоиди са виновни, то се знае…
Но лековерните вече са сравнително малко, което прави  невъзможно БСП да вземе по честен начин властта към, която се стреми така настоятелно. Което значи, че ще се опита да го направи по нечестен начин. Нещо като Костинброд, ама по яко. За това-другия път, апропо…
Сега 

за любовта с  третата възраст

“Чрез вас тук говорят милиони пенсионери, които днес живеят в крайна бедност, в недоимък и в невъзможност да посрещнат най-насъщните си нужди. На ваша страна сме. Вие сте достойни хора и заслужавате достойни старини“, заявила тържествено Корнелия Нинова.
Тя специално  подчертала, че левицата винаги ще се бори за преизчисляване на всички пенсии. Пропуснала е само да подчертае, че тя самата и формацията й нямат абсолютно нищо общо с каквато й да било левица, защото с онези преразпределени милиарди зад гърба очевидно  бившите другари са

 обобщен образ на крупния Капитал 

А това няма как да е левица, колкото и лозунги да извадиш на жълтите павета. Не случайно така се разбират с другаря Пеевски например. Те с него всички по върховете чудесно се разбират, в интерес на истината. Макар той да казва, че е твърде млад , за да е от онези другари с червените милиони и милиарди. Ми то има приемственост бе,  има си школи и цели библиотекарски институти за тази работа. Особено в ДПС-то, аркадаш.
„Интересно е как Корнелия Нинова и съпартийците й ще водят разговори против корупцията рамо до рамо с групите на Делян Пеевски и Веселин Марешки“, попитаха колегите от бургаския „Флагман“ вчера. 
Ами те са от една порода, дето викаше другият стожер на демокрацията Слави Трифонов.  Хич не ги  мислете. Всичко това ми напомни, че от ДПС преди десетина дни обещаха да дадат специална пресконференция на тема „Пеевски“, но не съм чул да се е състояла. 
 Помня аз такива работи, помня като слон. Помня даже, че и Емел Етем - първият работодател на Пеевски в Министерството на бедствията и авариите, обеща преди години да говори на тази тема следващата седмица. Тя още не е дошла, разбира се.