​De Profundis: За Мечо Пух, изборите, курвите, дрогата и моралния бардак на Станишев

Борисов да има готовност да напусне Парламента, да излезе на улицата и с камъни, дръвье и други подръчни средства да застави марамунгелите вътре да се махат

Пламен Асенов, специално за Faktor.bg

Парите от проституцията и наркотрафика играят роля и в изборите – каза Божидар Данев, шеф на Българската стопанска камара.

Ами защо се учудвате, бе, г-н Данев, къде да играят, ако не играят там?

Първо - нали притежателите им трябва да си закупят колкото може повече, по-широко-обхватна и по-надлежна политическа защита, за да могат да продължат да изкарват и трупат мръсни пари от курвите и дрогата.

Които пари пак да вкарват в политиката, която пък да продължи да защитава престъпниците и така цикълът никога да не се прекъсва, което е целта на занятието.

Ето как прочутата марксова формула „пари-стока-пари прим” лесно се трансформира в следното: пари-пари прим-пари два прима-пари три прима…..

Схващате идеята - колкото повече пари, толкова повече пари. По Мечо Пух, ако щете, но е истина, защото пред невярващите ни очи тази фантастика се реализира всеки ден в реалността.

Второ, чрез вкарването на мръсни пари в изборите, те се пречистват и избелват. Имам предвид парите, не типовете, които ги дават или онези, които ги взимат, те всъщност се оцапват допълнително, макар само в морален аспект. Но това е друга тема, защото на тях пък не им пука.

Иначе парите сами по себе си се изпират, стават като снежинки

Или като Снежанки - идва ти да ги нацелуваш, ако ти паднат така къпани в ръчичките. И особено ако са в по-голямо количество.

Ама как пък веднъж не ми паднаха на мен, пущините, че да видите вие тогава бае ви Ганя на каква политика е способен…..

Трето, защо да не играят в изборите парите от двата гореспоменати занаята - най-стария и най-ченгеджийския - след като всъщност с тях се плаща на истински политически проститутки, каквито са немалък процент от днешните участници в листите и утрешни депутати, министри, шефове на агенции и проч. Плаща се също на онази, другата част, която в парламента представлява огромната кохорта сиромахомилиционери, социалистократи, родогробци и цялата останала сган, предназначена да замаява политическата публика със словесни наркотици, произведени от мисловни абсурди.

Целта, както знаем, е тази публика съвсем да се шашне и да вземе да вижда всичко двойно. Както Йосарян, когато се правеше на умен в полевата болница и твърдеше, че вижда два пръста, независимо дали му показват един или три. А дори и когато му показват точно два…..

Без обаче изобщо да вижда двойно, Божидар Данев каза още, че на отминалите избори за европарламент в българския политически бизнес са изсипани няколко десетки, а може би и стотици милиони лева.

Представете си какви са сумите, които се изсипват тогава на вътрешните парламентарни и на местните избори, където всъщност се разпределя по-голяма баница. Пък и избраните депутати, кметове и общински съветници далеч по-пряко и ефективно, отколкото от далечен Брюксел, могат 

да закрилят и подпомагат местния мръсен бизнес

Е-е-е-х, политическа наивност…..`що ли не отворих аз един бардак когато му беше времето…..

Виж, другарят Станишев обаче отвори. Такъв политически и морален бардак ни отвори в държавата, че още дълго време на главите ни ще валят непоправими последствия и няма да можем изобщо да го затворим. А той, като един истински комунист през тъй нареченото Септемврийско въстание от 1923, се спасява в чужбина. Вярно, тогава комунистите, както пише Антон Страшимиров, ако има кой да го чете, окървавиха народа и после избягаха през границата в Сърбия, че е най-близко, а сега Станишев отива евродепутат чак в Брюксел.

Но принципът е същия, де.

Нищо, че Станишев преди изборите многократно се кле, че няма да потъпче клетвата си пред българския парламент и да ходи в европейския, уверяваше собствената си партия, а и всички нас, останалите наивници, че се е поставил начело на евролистата на БСП само за парлама, така де – за да привлича повече хора да гласуват за нея…..

Какво самочувствие трябва да има това момченце, за да си представи, че, застанал начело на листата с първо напръсканата си, а после олизана от опосум мутра, ще привлече към нея допълнителни невинни хора, просто нямам идея.

Но, така или иначе, факт е, че, въпреки клетвите и обещанията, другарят Станишев вече си подаде заявлението за напускане на 42-то народно събрание и най-топло, макар съвсем отдалече, казва

„сбогом, Гергино” на всички наивница

Излъга, ако трябва да сме безпощадно точни.

За пореден път излъга, ако трябва да сме още по-точни от точните.

Сега отива в Брюксел, за да прокара и там колкото може по-дебела червена московска линия, както направи в България. Да сътвори поредица от политически и човешки магарии, както направи в България. Да се опита и в брюкселския ДАНС да назначи някой и друг Делян Пеевски, както направи в България. Изобщо – отива в Брюксел, за да оплесква колкото може повече хубави работи и да разваля Европа. Както прави в България от години.

Нали всички сме наясно, че никое общество по света не е виждало комунист да сътвори нещо добро, с изключение на възможно най-доброто лично за себе си, за партийните и семейните си приятели, както - и най-вече - за московските си началници. Справка – да припомням ли: Северна Корея, Куба, Венецуела и още няколко най-високо развити страни в света.

Но като стана дума за Станишев в Брюксел, по индукция се сетих за марионетката му Орешарски в София. `Ма к`во стана с неговата оставка, нали щеше да се маха, та най-после да има предсрочни избори в държавата? Или работата чак толкова бързо се разсъхна, та не успяхме да разберем кога и да се порадваме на оставката му?

А може би идеята за тази оставка отиде право при идеята за спешни консултации между основните политически сили относно датата на изборите и някои други важни въпроси, договорени миналата седмица при президента, с други думи – отиде право в небитието, изпари се, та се не видя.

Донякъде разбирам емоционалната част от позицията на Бойко Борисов, че няма да участва в никакви политически консултации, защото комунистите и присъдружните им партии - ДПС и Атака - лъжат постоянно, безогледно и за всичко.

Ама той това би трябвало да си го знае, не може след толкова години в българската политика ти да разчиташ, че комунистът някак изведнъж ще се превърне в джентълмен и ще спазва постигнатите договорки. Освен това Борисов трябваше да има готовност, щом отказва консултации, да напусне Парламента, да излезе на улицата и с камъни, дръвье и други подръчни средства да застави марамунгелите вътре също да го напуснат. Иначе те, както виждаме вече да правят, ще се окопаят в хралупата и ще си чоплят носа там още дълго време, тоест, ще ни управляват възможно най-лошо възможно най-дълго.

Няма да си тръгнат доброволно

Така че Борисов или да прояви активност и да стимулира парламентарни консултации веднага, за да има оставка на правителството и разпускане на Парламента възможно най-бързо, или да прояви активност, да напусне Парламента и да призове хората на улицата.

Пак със същата благородна цел.

Разкраченото положение, практическото бездействие, което демонстрира ГЕРБ в момента, всъщност е половинчато не-решение, което води само до удължаване на българската политическа агония. То не е добро нито за Борисов и партията му, нито за българското общество като цяло, нито за европейското бъдеще на страната, нито за самата обединена Европа.

Ако се съди по случващото се в банковата система, България вече се намира под силен руски натиск с две цели - отмъщение и внасяне на допълнителен хаос тук. В този случай е особено очевидно, че София има спешна нужда от стабилно управление, което може не само да различава плявата от зърното, но и да използва думите „не” и „да” на място и навреме, правилно, смело и отговорно - не винаги обратно на националните интереси, както правят сегашните управляващи.

Иначе парите от проституцията и наркотрафика ще продължат да омърсяват не само най-добрия инструмент за живот на хората – душата, но и най-добрия инструмент за съществуване на демокрацията, който е измислен – изборите.