На крак, о парии презрени, Маркс и Ротшилд са с вас

Корнелия неотклонно върви по стъпките на класика на комунизма

Милиони целувки, нали са безплатни

Милиони целувки, нали са безплатни

Светослав Пинтев 

Другарят Антон Кутев и 50 членна компания от БСП поискаха в последния ден преди ваканцията Народното събрание да отмени санкциите срещу Руската федерация и 

да предложи това на ЕС

  Предлагам лично да отидат да агитират за това в Полша, Литва, Латвия и Естония. Може и извън ЕС, за повече тежест, в Грузия, да кажем.
Най-важният аргумент за това остават икономическите интереси, обяви на брифинг социалистът, развил теорията за БСП и СПИН-а, безмилостно точна, по моето скромно мнение. Предполагам, че има предвид своите икономически интереси. Този вид интереси са квинтесенция и

червена нишка на червената любов към Кремъл

Така ми се струва.
А на Бузлуджа е друго, там всички са парии презрени, всички са роби на труда, подтиснати, унизени и т.н.
Сякаш видях знаменитата картина „Свободата води народа” да оживява, като гледах репортажа по телевизията. Забележително преживяване. 
 “Народе! Изправете се и те ще паднат. Гответе се. Тук сме и идваме“, прокънтя като същинска Йерихорнска тръба гласа на Корнелия Нинова. После вероятно тя е заминала на почивка някъде на Запад. Госпожата-другарка, както и всички ние,  отлично знаем, че народът ще се изправи и ще побеснее, ако те дойдат по някакъв мистериозен начин на власт, както стана последния път. Ама сигурно се надява като истински болшевик да оправдае доверието и

 да е далеч  по-свирепа от Станишев

Който заради закрепването на кабинета Орешарски опаса с жандармерия и железни заграждения само центъра на София, за няма година и половина. За тази липса на размах вероятно Корнелия се изказа така презрително за него пред БНТ. Тъй де, родните путински социалисти не са някакви европейски социалистически джендъри. Те трябва да пипат със здрава ръка. И вече подготвят почвата за това, между другото.
Речта на Корнелия на Бузлуджа беше знаменита, типичен пример за 

комунистическия новоговор

Който има характерната особеност, че носи послание диаметрално противоположно на това, което на пръв поглед се казва.
„Нашият враг е страхът и нашата задача - да отидем до всеки беден, слаб, онеправдан и унижен, да му подадем ръка, да му дадем вяра и сили и да му кажем, че съдбата ни зависи от всеки от нас, да му кажем: "Решиха да ни унищожат финансово като ни спрат субсидията, поставиха ни пред избор да се предадем или да се продадем на олигархията", посочи тя. ...Те не знаят какво е БСП - не се предаваме и не се продаваме, а продължаваме с вярата, с която сте дошли тук”, заяви Нинова. 
Именно за естеството на тази вяра става въпрос, едновременната  вяра в
 
КапитализЪма и  СоцилизЪма

Както ги  дефинираше др. Тодор Живков, на чиято светла памет  Корнелия и новото Политбюро поднесоха цветя веднага, след като яхнаха коня в партията. Нищо, че неговият режим е обявен за престъпен със закон и така партията автоматично заяви престъпни  намерения, каквито наистина се опитва да реализира, а именно - болшевизация на обществото ни.
 Весело беше на Бузлуджа, дума да няма, а Корнелия за пореден път заяви, че е на страната на унижените и оскърбените, както  наричаше Достоевски народните низини. Е, после може да си ходи, където поиска – в САЩ, Великобритания, както правят и от свитата на Путин. Някои от руските другари, които най-яростно ругаят Запада, дори станали поданици на Нейно Величество Елизабет Втора и се заклели пред „Всемогъщия бог” да й служат вярно” . Няма майтап. 
 Нейният заместник Кирил Добрев,  на Нинова, не на кралицата, когото циганският лидер и дългогодишен съюзник  на Партията Цветелин Кънчев дори обяви за истинския господар на БСП , още на другия ден след Бузлуджа заминал за Лондон, така четох. 
Трябвало, разбира се,  да гледа на живо церемонията по дипломирането на сина си Николай. Младежът завършил престижен бизнес университет на Острова и вече има диплома по чудесната специалност

 „Инвестиции и финансов риск“

 „Справка с ценоразписа на вуза показва, че за 3-годишното му обучение родителите му са платили почти 120 хиляди лева само за семестриални такси“, твърдят от един пенсионерски вестник. Предполагам, че пенсионерите са очаровани, че тяхното момче така се грижи за бъдещото поколение социалисти. Това малко прилича на  историята с онзи катаджия, който твърдял, че е новият Робин Худ, защото прибира пари от богатите, за да помага на бедните. Като уточнявал, че засега средствата стигат само за един беден-за него самия.   
 Останалите разходи също били сериозни, твърдят от изданието. Няма лошо. Имали бол пари, дали ги. За капиталист учи момчето, не за унижен и оскърбен.
В същото издание, че и в други, четох, че синът на Корнелия Нинова дели офис на Манхатън, мисля, с Барозу, Романо Проди, Марио Драги и други такива, явно е способно момчето. Затова получавало 30 000 лева в долари на месец, а в Ню Йорк се влюбил в   момиче „родом от Корея“. Предполагам, че е от Южна, севернячките съидейникът на Корнелия др. Ким обикновено не ги пуска да скитат из Америка. Работел синът на Нинова  в банката на Ротшилд, дето някои социалисти конспиратори смятат за

 новия център на властта в света
 
„Парите са бог в нашето време и Ротшилд е неговият пророк”, казвал Хайне. Това и днес е така, като  важи и за социалистите, много ясно.
Интересно е, че това положение  е напълно в традициите на комунистическото движение като изобщо не се шегувам.  
Вероятно сте чували, че Карл Маркс е бил финансиран от стария Ротшилд. Това е добре известно. 
Руският икономист професор Валентин Катасонов в дебелата си като тухла  монография, едни 1000 страници, наречена „Капитализмът“ изтъква, че нито в „Капитал“, нито в другите си трудове великият Маркс има каквито  и да било класови обвинения,  критики или дори леки забележки към банкерите в капиталистическия свят. Никога не му идвало наум да твърди например, че лихварството  е форма на експлоатация. Така, че всичко в БСП  е точно по Маркс, няма мърдане  и на йота от комунистическите принципи. 
„На крак, о парии презрени, на крак, о роби на труда! Потиснати и унизени, ставайте срещу врага.”