Покрай 3 март и Медведев хибридната война се разгаря с нова сила

Чакаме Димон, за да ни освободят „братушките” отново – така стенат русофилите във форумите

Светослав Пинтев 

Наближава 3 март, а БСП, „Атака“, както и другите жарки приятели на Владимир Путин у нас, загадъчно мълчат, което най-вероятно означава, че готвят някакъв

голям панаир за националния празник

  Още повече, че след честването идва руският премиер и бивш президент на РФ Дмитрий Медведев. 
 Посещението му се предшества от небивал „бум“ на фалшиви новини, които са си елемент на хибридната война. Тя се разгаря с пълна сила, каквото и да ни говорят за общи проекти, културен туризъм , мирен атом и пр. простотии. Мащабите й лесно могат да се усетят но активността на червените тролове в социалните мрежи. Ще се спрем на това по-долу.

Какви ли ще са новите хибридни атаки? 

Най-вероятно силно ще напомнят старите. Обикновено подгряват за 3 март доста от рано, с какви ли не нелепи фойерверки.
През май 2017 г. от БСП обявиха, че руският президент Владимир Путин лично ще дойде на следващата година за 140 г. от Освобождението на България. Ще ни осени божествената милост, едва ли не. Да цитираме изявлението точ в точ.
„Следващата година отбелязваме 140 г. от Освобождението на България, има покана и уверение, че на честванията ще присъства и руският президент Владимир Путин“, съобщи тогава зам.-председателят на БСП и бивш служебен вицепремиер Деница Златева по БНТ.  Което беше доволно странно изказване, защото социалистите не управляваха през 2017 г. , доколкото си спомням, та по никакъв начин не можеха да отправят покани на държавно ниво. После се разбра, че са действали чрез президента Румен Радев, който много искал честванията да са 

под патронажа на Путин

 А думата патронаж, както е добре известно, има смисъл на покровителство.
Иначе беше хубава изненадка, да не кажа откровена  провокация, защото честванията по една случайност съвпадаха с началото на българското председателство на ЕС.  Каква ситуация само.
 Председателстваме си ние ЕС и  в същото време обявяваме руския президент, скандализирал света с агресивната си политика, за свой покровител. Блестящо послание към партньорите ни, което нагледно щеше да демонстрира манталитета на българските държавници от социалистическата и постсоциалистическата епоха, неистовото им стремление да се държат към Русия като крепостен селянин, паднал в краката на господаря-император, благодарен за съществуването си, ритниците и ударите по мордата, молещ за милост Бащицата. 
Путин не можа да ни огрее, но пристигна друг един 

Наместник на Бога
 
Или на Дявола? Иде реч за патриарха Всерусийски и Московски, приел името Кирил.
Още добре помним унижението от това, че вицепрезидентът Илияна Йотова падна в краката му, а президентът Румен Радев позволи  на този служител на Путин в расо, известен като офицера  Гундяев, да му тропа по масата и да крещи колко сме задължени на Русия, като подтекста на посланието беше ясен: „Вие сте неблагодарни“. Това си беше една помпа за предизборната кампания на Путин на наш гръб, между другото.
Т.нар патриарх Кирил ни обясни с ескалиращо кресчендо как единствен руският

 император Александър II ни е освободил

Не разни финландци, румънци и украинци, които най-нахално сме си позволили също да споменем,  да им отдадем и на тях дължимата почит заради пролятата кръв.
 И това поучение идва не от друг, а от един от приемниците на режима, който разстреля като кучета в Ипатиевия дом внука на  Александър II, цар Николай,  царицата му, дъщерите им, престолонаследника… Цялото императорско семейство заедно с прислугата. Същият режим, който с невиждана жестокост изби 140 000 служители на Бога, а след време, когато прецени, че Църквата ще е нужна за геполитическите му цели  и апетити по света, назначи на тяхно място офицери от службите. 
  Докъде само може да стигне безочието. 
Нищо чудно, че на тогавашния заместник-председател на Министерския съвет Валери Симеонов не му издържаха нервите.
  „Патриархът на Москва и на цяла Русия Кирил e второразрядно съветско ченге и хитрец, известен като „цигарения митрополит на Русия”“, заяви Симеонов пред БНТ дни след визитата на руския патриарх у нас, като  изрично уточни, че Кирил Московски не е „пратеник на Исус Христос”. Партньорът му в малката коалиция

Волен Сидеров изрева като немейски лъв

Лидерът на „Атака“, известен наш богослов, беше оскърбен в най-светлите си чувства, почувства се засегнат до дъното на боголюбивата си душа.  Реагира светкавично на изказването на вицепремиера. 
"Кой си ти, че да коментираш думите на един патриарх? Патриарх Кирил каза правилни неща. Той заяви, че в последните години се размива ролята на Русия в освобождението ни. Руският патриарх има право да се възмути и да заяви - стига с тези финландци и ескимоси. Те са били част от руската армия. Този патриарх е един изключителен ум, невероятен аналитик. Не е тропал по масата, а с равен тон каза всичко”, заяви тогава Волен Сидеров.  Лидерът на „Атака“ също е изключителен ум и гениален аналитик, няма какво да се лъжем. 

  Няма да е чудно посещението на руския премиер Дмитрий Медведев да противопостави още по-остро Сидеров и лидера на НФСБ Валери Симеонов, което може да означава взривяване на „Обединени патриоти“.  
А иначе Медведев е не по-малко ларж от патриарх Кирил, когато се касае за 

„долче вита“

Опозиционният лидер Алексей Навални казва за него: „И най- одиозните му изказвания предизвикват в обществото по-скоро насмешка,  отколкото гняв. Към него се отнасят със снизхождение, защото той поне не изглежда като  откровен злодей.“
 В интернет руснаците използват прякора на Медведев –  Димон.  В смисъл на  параван, на  човек, който  е глуповат, смешничък и непрактичен. Е, твърди Навални, “колко всички грешахме“. 
„Ще ви покажем реалните владения на Медведев и ще се убедите, че това е един от най-богатите хора в страната, един от най-корумпираните чиновници”, обясни Навални.
 Опозиционният лидер показа имотите му за милиарди долари в документалния филм-разследване на Фонда за борба с корупцията «Он вам не Димо́н» -  дворци, разположени в безкрайни гори, резиденции,  имения, за които Тръмп може само да мечтае, луксозни яхти и какво ли още не. Приказни богатства, пръснати из Русия, а и по света.
 На страницата във Фейсбук на руското посолство у нас, което вижда премиера си по съвсем различен начин, грее  текст, изпъстрен с главни букви, който започва така: 
„По време на визитата на Председателя на Правителството на Руската Федерация Дмитрий Медведев в Република България са планирани срещи с Президента на страната Румен Радев, Министър-председателя Бойко Борисов и други официални лица.“
Малко по-надолу от посолството са постнали следното откровение, без редакторска намеса: 
„В медии се появяват публикации за някаква "българска следа" със споменаване на нови "заподозряни" в отравянето на Скрипалови, спрямо които добре известна "Белингкет" провежда т.н. "разследвания". Градусът на фантазиите вече се прелива. Всички фейкови измишльотини се създават с доста ясни политически цели и се основават върху прословутия принцип "хайли лайкли".
Под публикациите на руското посолство наши путинисти усилено хвалят руските власти и стенат колко лошо е всичко в България, как трябва час по-скоро 

да ни освободят отново

 Има, разбира се, и много такива, които казват истината за руските хибридки и провокациите на посолството. Тях обикновено ги блокират; 
И понеже стана въпрос за „фейкови измишльотини“, преди визитата на Медведев те са повече от всякога. И са навсякъде във виртуалното пространство. Особено са интересни измишльотините, слагани редовно на „простора“ в  почти всяка от многобройните групи на рускоговорящите в България 

във  „Фейсбук“

 Там просто прелива от откровено фалшиви новини, изковани от хибридни издания. 
От тях научаваме, че „няма да има патриотични филми за 3-ти Март по БНТ тази година, защото не искаме да обидим“ малцинствата“, че  „убиецът“ от Нови Искър Росен Ангелов се намира в чужбина и е жив“.  Най-потресаващото творение определено са „Шокиращите откровения относно съдбата на България, които направи руският президент Владимир Путин в интервю“. Според хибридчиците то „ще бъде излъчено в неделя по водеща телевизия“.  Там има такива грандиозни глупости, че 

дори Путин не може да си позволи да ги каже

  „България не избира между ЕС и Русия. България избира между ЕС и това дали изобщо да я има самата България“ – казва човекът от Кремъл. И допълва, че така поставена „като нищожно джудже в англо-саксонския динозавър, България ще бъде претопена. В момента ЕС подсилва малцинствата, така ще да размие доминиращия етнос. Накрая няма да има такъв, а държавата ще стане 

обикновена провинция на Германия 

„Такова разбиване на държавност България никога не е претърпявала. Та дори през комунизма, Съветският съюз се месеше поне 1000 пъти по-малко на България. Ние се интересувахме само да следвате социализма, както и водачът ви да ни е лоялен. Надолу той всичко сам си правеше, а в голяма степен се правеше от самия народ – чрез 

партията, която беше изцяло българска 

В момента не само водачът, цялото правителство, депутати, та дори заместник-министри и кметове, се назначават директно от ЕС и САЩ. През комунизма българите са били по-свободни да избират управниците си от сега“ ,  бил казал Путин. И още: „„Ако ЕС стане толкова „жесток“ към България, колкото беше СССР, това би означавало просто да поискат от вас да имате демокрация и пазарна икономика. И да не ви се месят за нищо друго. Ние това искахме – социализъм и планова икономика. Нищо друго“. 

Не е за вярване, че човек с всичкия си акъл може да измисли и напише подобно нещо. Но някой го е написал, надали е дело на изкуствен интелект. И изобщо на някакъв интелект. Ала някой се надява, че бродят под небето такива малоумници, които да му се вържат. . 
Войната с фалшиви новини очевидно цели прекъсване на всякаква мозъчна дейност. При много другари тя очевидно е успяла.