Шеф-готвачът на Путин ли командва в кухнята на БСП?

Такива манджи ще ни забърка, ако е така, че не е за разправяне

Майстори на политическите манджи

Майстори на политическите манджи

Светослав Пинтев

Прочетох с интерес, че видният „политолог“, тръмпианец, бивш царски депутат и кандидат за такъв от БСП Борислав Цеков, който по една чиста случайност е правен съветник на президента Румен Радев, нещо сгафил покрай

 референдума на Слави Трифонов  
   
Даже Темида реагирала. 
„След три години проверки и обжалване е потвърдено, че един от членовете на правния съвет на президента Румен Радев – Борислав Цеков, и назначеният от държавния глава представител в Комисията за защита от дискриминация Петър Кичашки са злоупотребили с лични данни, съобщи Радио "Свободна Европа".  
Каква изненада, направо да не повярваш, че държавният глава ще назначи такива хора… Съдът потвърдил решението на КЗЛД, че председателят на Института за модерна политика и човекът на президента в Комисията са злоупотребили с данните на граждани, за да регистрират инициативен комитет за референдума на Слави Трифонов. А гражданите хабер си нямали, че са се записали да подкрепят тази инициатива.
Защо им е на двамата да го правят, такива фенове на Дългия ли са? Не вярвам. Те си имат други пристрастия…Аз например съм виждал не много отдавна Цеков в първите редици на митинг на БСП. 
  Много се омеша кухнята на тази наша политика, ей, да се чудиш някой славист ли е, царист, комунист ли е. Освен, ако всички не са едно…нещо съвсем друго. Ако не работят в името на някаква друга цел?    
Не знам защо, но в тази връзка се сетих не за друг, а за самия

Пригожин, Евгений Викторович

Прословутия „шеф“ готвач на Путин, чиято частната военна компания „Вагнер“ вършее из Украйна, Сирия, африканските страни, воюва за петролни кладенци, брани руските интереси,   като напоследък бранела даже и Мадуро във Венецуела. Какъв размах само, какви апетити…Така е с такъв главен готвач, който се оказва и военен стратег като слънце. Да не говорим, че е първа писта и в интернет.
Покрай кухнята и военните кампании,  Пригожин храбро се грижи и за прословутите си ферми за тролове, които са обвинявани за намесата в президентските избори на САЩ и къде ли още не.
  Понякога се чудя дали миналият през затвора ресторантьор от Ленинград (пардон, казва се Санкт Петербург), не командва и

 в българската политическа кухня 

По-конкретно кухнята на БСП, част от която е и тази на президентството, въпреки че спокойно може и над много наши институции или формации да е поел шефство, като дирижира забъркването на манджите. Затова да са така зловонни напоследък. 
 А може Пригожин, с неговия планетарен размах, да е намерил начин да пробие машинното гласуване, което и без това не е толкова трудно. Особено за виртуоз на манипулацията като него.

Та затова БСП да го искат толкова
   
Машинното гласуване, не Пригожин, въпреки че е спорно.
Крайно интересен е случаят с кухнята на БСП и президентството, т.е. кухнята на Корнелия. Защото, както е писал Маяковски:  
Мы говорим Корнелия
                подразумеваем —
                               партия, 
мы говорим
          партия,
                 подразумеваем —
                                Корнелия.
Опс, увлякох се. Маяковски го е казал за Ленин, но грешката е вярна. Това се отнася за всеки, който води Партията в настоящия исторически момент, по нейните неписани закони.
Иначе щяха ли да мълчат като пукали другарите от БСП на безумията, които върши ръководството в стремежа си към властта, но всъщност отдалечавайки се от нея. Корнелия е решила, значи е решила партията. И всички гласуват под строй. Като за Делян Пеевски навремето, когато и самата Корнелия гласува, колкото и сега да бори олигарсите.  Казват, искала да разкара хората на Михаил Миков и Мая Манолова от ЦИК, затова бил този грандиозен панаир.   Или за друго? Защото президентът Румен Радев има определени функции при евентуален избор на състава на ЦИК? И разполага с хора, които са подходящи да ударят едно рамо комуто трябва.  Те на Слави удариха, че на Корнелия ли няма, дето е наше момиче.
А тя напоследък го е ударила само на кризисен пиар, ескалиращ до революционни бълнувания и това надали е случайно.  Професионален готвач я 

бърка тази манджа

Нинова тия дни написала във „Фейсбук сърцераздирателно послание по повод срещата й във Видин със Сдружението на кметове на малки общини, която злите сили искали да разтурят, ако й вярваме:
„Не ви се оплаквам. Аз работата ще си я свърша. Както ми казаха от сдружението - пет души да сме е важно да си до нас, защото така не може повече да се живее. Среща ще има заради тежкия живот на българите, живеещи в малките населени места. Ще намерим и решение на проблемите им. Но решението е ще се противопоставим ли на този режим на управление със заплахи, държане в подчинение и всяване на страх е ваше“. 
Виж, др. Пригожин като поеме нещата, даже и на улица „Позитано“ ще изгрее ясно слънчице и ще огрее цялата ни земя, дори да е за последно. Ще развърти той магическия черпак, ще разгони с него злите сили на световния империализъм. Тогава предвиждам такъв живот…