Светата Рус се готви пак „да освободи” Балканите, независимо дали искаме

Балканите сега се нуждаят от такова духовно освобождение от Запада, същото, както и при освобождаването им от османското иго

Дори арогантната България няма да има къде да се дене, защото нейният народ иска дружба с Русия и ще помете своето компрадорско правителство

Ядрото на славянския свят трябва да стане Светата Рус. Важно е, в това да повярва Путин и да започне своята последна и главна историческа мисия, пише Вадим Рогожин, главен редактор, в „Руска камбана”

Всеславянският събор, който се проведе преди дни показа, че идеята за обединяване на славянските народи в епохата на глобализация, насаждането на антихристки световен ред, упадък и деградация на западната цивилизация, експанзия на атлантизма в Източна Европа е назряла и е крайно необходима.

Идеята на панславизма, създаването на единен славянски свят като цивилизация, противопоставяща се на западния свят е искана, както никога до сега.

Обединението на славяните трябва да бъде во Христа. Възрождането на славянския свят трябва да се случи на основата на православието.

Уви, налага се да констатираме, че тези народи-поляци, чехи, словаци- са почти изгубени за руската цивилизация, те бяха засмукани от културните и духовни ценности на европейския свят, и те едва ли ще се откажат от тях, доброволно, съгласявайки се да загинат в чумавия европейски дом.

Политическото разграничаване между Полша и Русия в последните години се изостри от страна на поляците до яростна ненавист.

Колебания има в Чехия и Словакия, което на политическо ниво може да се види в конфликта между чешкия президент и правителството по руския въпрос.

Да се надяваме, че западнославянските народи ще се присъединят към нас би било грешка: в най-добрия случай те могат за известно време, ползвайки дипломатическата терминология, да се ползват със статута на асоцииран член. В най-лошия ще се окажат

троянския кон на англосанксонците

Славянският свят трябва да се обединява на основата на сходните културни и духовни ценности. А техен носител, преди всичко друго, е православието. Значи трябва най-напред да се провежда сериозна работа за обединяването на източните и южните славяни.

Това са народите от бивша Югославия и България.

На базата на православните ценности към нас може да се присъедини и Гърция. Трябва да бъде изградена ос Русия – Сърбия, и на този прът трябва да се „нанижат” и другите народи.

Дори арогантната България няма да има къде да се дене, защото нейният народ иска дружба с Русия и ще помете своето компрадорско правителство.

Панславизмът трябва да стане външна държавна идеология на Русия, незабавно да бъде създадена държавна програма по възраждането на славянския свят. В нея трябва да бъдат предвидени проекти за пропаганда и просвещение за прокарването на панславистките идеи в съответните страни.

Трябва да бъде създадена общославянска телевизия и Русия да предостави финансова поддръжка на медии, обществени организации и културни институции в тези страни, които биха пропагандирали идеите на славянския свят.

Геополитическа задача на Русия трябва да стане най-скорошното възстановяване на влиянието ни на Балканите, такова, каквото е било през 19 век от момента на освобождаването на славяните от император Александър II Освободител и продължено от неговия син.

Ние трябва твърдо да отблъснем политическата експанзия на САЩ на Балканите. Трябва да бъде предотвратено разполагането на НАТО в Босна и Херцеговина, Македония и Черна гора. Похвално е, че този процес сега се разглежда от Русия като провокация, ние можем да спрем този процес.

Ако влизането на югославските страни в ЕС не може да бъде предотвратено, то може да се преустанови процесът на евроинтеграцията им. За това е нужно те да бъдат убедени да влязат в Евразийския съюз или 

да бъде създаден Евразийски икономически и политически съюз

За да бъдат заинтересовани и убедени балканските страни за съюз с Русия, трябва да бъдат задействани финансова мотивация и политически лостове. Ако в етнически и религиозно братските ни страни видят, че големият брат отново се грижи за тях, народите, а след тях и правителствата ще бъдат убедени.

Но за това трябва най-напред те трябва да разберат, че идеолозите и финансистите от от ЕС и САЩ имат близки до нацистите възгледи за расовата изключителност. Само дето, за тяхно съжаление, те не могат да унищожат славяните физически, но да ги съсипят е по силите им.

Активно цитираният циник Збигнев Бжежинскй е казал: унищожихме Съветския съюз, сега е време да унищожим и православието. Имал е предвид славянския православен свят. И той успешно започна да се унищожава в Югославия през 90-те години. Не само с натовските бомбардировки, а основно провокирайки бротоубийствена война. Когато те бъдат до край отслабени, ще ги избутат в задния двор на Еворпа и ще продължат да ги тормозят.

Балканите сега се нуждаят от такова духовно освобождение от Запада, същото, както и освобождаването им от османското иго. И тези идеи трябва да бъдат занесени на братските народи. Когато се отворят очите им за това, че 

САЩ не са защитник,

а агресор, когато разберат, че ЕС ги възприемат като колонии, тогава те ще осъзнаят трагедията, в която са ги въвлекли коварните им „партньори” и ще бъда създадена почва за завръщане към корените им.

Ядрото на славянския свят трябва да стане Светата Рус.

Идеята за обединението на славянския свят днес изглежда утопия, но тя вече е узряла. Балканските народи са откъснати от своите правителства, които се страхуват от САЩ, от Русия. Но обстановка в света се променя непредсказуемо бързо. Именно за това, за да пречупим тази пагубна тенденция е нужна геополитическа контараатака срещу атлантизма и освобождението на тези земи, към които русия има кръвен интерес. Така се е случвало в историята, че Русия винаги е отстъпвала в глобалните войни, но след това е освобождавала не само своите територии, но и чужди народи. Така ще бъде и този път.

И Владимир Путин е длъжен да приеме този исторически план и да разбере, че трябва да се действа незабавно и решително. Русия има финансови и политически сили за това, нужна и е решителност. Да подслоним 

под щита на Светата Рус славянските православни народи

по целия свят в световен план е толкова важно, колкото и спасяването на Крим. Важно е, в това да повярва Путин и да започне своята последна и главна историческа мисия.

Б.Р.Този текст е поредният пример за руските имперски амбиции, арогантност и пренебрежение към желанията на народите и държавите, които Русия смята за „свой кръвен интерес”. 

Превод:Faktor.bg