Цар Путин е гол, доказа роботът Боря-Альоша

Цензорът на интернет изгоря заради имоти в България, защото е само генерал

Роботът Боря-Альоша - върхът на руската научна мисъл

Роботът Боря-Альоша - върхът на руската научна мисъл

Руският президент е новият Илон Мъск, признава дори опозицията 

Светослав Пинтев 

 Руският президент Владимир Путин пак опитва да впечатли света с обявяването на нови и нови супер оръжия. Други такива нямало под слънцето, моля ви се.  Веднъж вече ви разказвахме как по-предишното супер-оръжие се превърна във вилички в Алпите, но да не задълбаваме.  

  Путин е агресивен и дрънка оръжие, защото 

сам се чувства застрашен

От вътрешните и външни врагове. Най-вече от вътрешните. Опитва се да сплаши Запада, който най-накрая се светна, че има срещу себе си човек, водещ истинска война с цивилизацията, изразходвайки по безумен начин богатствата на страната си. И най-накрая се стегна, за да му отговори подобаващо.   
 Путин прави всичко това, за да прикрие технологичното изоставяне на Руската федерация във всички останали сфери извън военната, за която също не е сигурно, че е връх на сладоледа.
 Основната  му цел обаче е да  отклони темата за  икономическите аспекти на управлението муи, което навлизат в катастрофален период, въпреки десетилетието на скъп петрол и трилионите петродолари, с които Русия можеше да се превърне в наистина модерна държава, а благосъстоянието на руснаците да нарасне значително. Вместо това те получиха илюзорното опиянение от „Кримнаш“. Но все повече от тях научават за близо двата трилиона на олигарсите от свитата на президента, вложени в банките на омразните САЩ и Великобритания, които може да се стопят 

като капка вода в пустиня

 Путин опитва да си вдигне рейтинга, пострадал от всичко това и особено от пенсионната реформа.    
Друг проблем е, че Русия действително вече изостава  фатално в областта на високите технологии и никакви трикове не могат да променят това.
Илюстрира го историята с уникалния руският робот Борис, която усилено се дискутира в Русия. Това чудо на техниката беше представено за пръв път на държавния технологичен форум „Проектория“.

Роботът пя, танцува

Само дето лицеви опори не прави, въобще показа уникални умения за един робот. Жалко, че се оказа само мъж, облечен в костюм на робот. 
„Борис бе представен и по руската държавна телевизия, където впечатли зрителите с характеристиките си“ , писа Би Би Си.  Не задълго. 
После зрителите  малко се изнервиха, защото се оказа, че е руснак от плът и кръв на име Алексей, показа му се вратлето
 Опозиционни лидери напомниха срамежливо колко милиарди са хвърлени за нови технологии, като резултатчето е мизерно, както би се изразил Остап Бендер.
 Това на фона на факта, че Москва има все по-сериозни проблеми с финансите.
Дали се обиди, че са използвали друг Алексей, дали заради нещо друго, но Алексей Навални, който се наложи като водещ лидер на опозицията, след убийството на приятеля му Борис Немцов, беше крайно жлъчен към Кремъл по този повод.    
Той подигравателно нарече Путин нов Илон Мъск. „Роботът Боря или роботът Альоша“ кой ви харесва повече“, попита той руснаците. 
„По–рано Путин твърдеше, че ще създадем енергетическа свръхдържава, после се увлече по-модерните оръжия, а сега той е нашият Илон Мъск . Каза пред студенти, че се интересува от генетика и изкуствен интелект, което е прекрасно. Втора програма на руската  телевизия ни показа какво представлява путинският изкуствен интелект. Показа го на форум, който се провежда по разпореждане на Путин“, обясни той.

Форум, представящ 

висшите достижения на путинската наука

Навални припомни, че много руснаци с лекота са разобличили измамата, защото всички са гледали филма от 1986 г. „Гости от бъдещето“, където има робот-близнак на Боря.  В интернет вече се продава за 250 000 рубли „Костюмът на робота Альоша“.
„Изключителна наглост е да кажеш, че това е високотехнологичен робот, но това не е нищо в сравнение с коментара от телевизията, след като два дни цялата страна говори за това,  че враговете се подиграват на тази "малка грешка"“, смята Навални.    Още по-възмутително е, че от телевизията вплетоха Украйна и украинските медии в този сюжет, възмущава се опозиционерът. 
И прогнозира , че от направлението "Борба с екстремизма"  на руското МВР , което следи и за публикациите в интернет, ще арестуват всеки дръзнал да обиди робота Боря-Альоша.

Тук е замесена и България, апропо

Шефът на въпросното направление генерал-майор Тимур Валиулин преди седмица подаде оставка  заради недекларирана собственост в България и Италия, именно след натиск от страна на Навални.  
Интернет цензорът станал собственик на два апартамента в България, заедно с два гаража, както и на къща в Италия. Имотите са закупени през 2010 г., но липсват в декларацията на интернет-генерала за 2011 г., когато той е бил шеф на Московския център за борба с екстремизма. Информацията за наличността на имоти зад граница в собственост на Валиулин е подала и неговата бивша съпруга, след като се е разделила с него. Имотите са продадени от Валиулин през 2012 година.  
Този си отиде, той е само генерал, но не и свитата на Путин, която богатее от милиардите за високи технологии. Но официозните медии не се спират. После пък показаха обикновен дрон, който обявиха за летящо такси, разработено от учените, които правителството финансира. Нищо, че в него може да се вози най-много неголям заек. 
Цар Путин е гол. Доказа го роботът Боря –Альоша. 

Очаквайте: Роботът Боря –Альоша и българските му колеги