Внимавайте с Русия! Патили сме много от нея!

Да работим за деня, в който и Русия ще бъде свободна - санкциите приближават този ден

Снимка:Дойче веле

Снимка:Дойче веле

Александър Йорданов,  член на Европейския парламент

Новината, че Парламентарната асамблея на Съвета на Европа е гласувала да върне в нея руските депутати, отстранени справедливо след военната агресия срещу Украйна и окупацията на Крим през 2014 г., е

 изключително тревожна

Такива жестове само окуражават Кремъл да продължава политиката си на нарушаване на правата и свободите на гражданите на Руската федерация, както и да продължава хибридната война срещу ЕС, т.е. и срещу България.

Но още по-тревожна бе новината, че официалната българска парламентарна делегация в Москва отново е лансирала абсолютно вредната за националните ни интереси теза, че България трябва да бъде "мост" между ЕС и Русия. Да бъдеш мост означава, че кой накъде и да се е запътил, тебе ще да гази, през тебе ще да премине. Някога основателите на българската държава са правили укрепления на Дунава, а не мостове. За да се пазят от враговете от север. На мост не се живее. При криза най-напред разрушават мостовете. 

Държава – мост си е жива катастрофа

 Живее се в дом. Нашият дом е България. Наш дом е Европейският съюз. Опитите да въртим мили очи точно на сегашните управници в Кремъл, да каним руски корупционни компани у нас като "стратегически инвеститори", вещаят лоши дни за България, за стандарта и начина на живот на българите.
Нека спрем да се излагаме с това наше блюдолизническо поведение спрямо Русия. Вече ни се смеят всички народи. Голяма излагация. Нека сами не удушаваме отечеството си във вечно зиналата за плячка мечешка "прегръдка".
Затова и най-културно, с уважение се обръщам към днешните български политици:
Нека да се държим като достойна държава. Толкова ли е трудно да кажете НЕ на руските имперски мераци. Толкова ли е невъзможно да поискаме от Русия като правоприемник на СССР да се извини за окупацията на държавата ни в средата на миналия век, да върне ограбените български държавни архиви, да признае вината на болшевишките за налагането на престъпния комунистически режим у нас, да спре хибридната и енергийна война срещу нашата страна. Толкова ли това е невъзможно?

Отворете очи

 Ще дойде ден в който руските граждани ще прогонят сегашните властници в Кремъл. Мислете и работете в перспективата на този ден. Тогава тази друга Русия ще цени и уважава истински онези държави, които не са сътрудничили със сегашните ѝ властници, които навреме са осъждали и са заемали принципна позиция срещу безбройните нарушения на международното право, които осъществява днес Кремъл. Този ден не е далеч. Ще го има. И е важно когато той дойде руските граждани да знаят, че България не е била мост, който се е подлагал на изхвърлените от тях управници. Нима това не се разбира? Защо подменяте интересите на българския, а и на руския народ, с интересите на властниците на Русия?
Русия ще бъде свободна някой ден! Но всяко сътрудничество с днешните ѝ управници отлага във времето този ден. Затова нека да преследваме нашите европейски интереси и да работим за деня, в който и Русия ще бъде свободна. Санкциите приближават този ден, мостовете го отдалечават.