Мощен взрив в Бейрут, има десетки жертви и ранени

Според вестник Daily Star пък експлозиите са били две

Мощен взрив разтърси днес ливанската столица Бейрут, съобщиха световните агенции. Според ливанската телевизия "Ал Маядин" експлозията станала в склад за пиротехнически средства, разположен на бейрутското пристанище.

Причините за експлозията още не са установени.

Силният взрив се е усетил в много части на града.

По първоначални данни има десетки жертви и ранени.

LBCI Lebanon News твърди, че преди експлозията е имало пожар в склад за фойерверки. Но, с оглед на горомните щети и помитането на почти цял квартал, по-скоро не става дума за фойерверки, а за склад с муниции. Според вестник Daily Star пък експлозиите са били две - една в пристанището и една близо до дома на покойния ливански президент Рафик Харири, който бе убит преди 15 години от атака с кола-бомба на иранския клон на "Хизбула".

Взривът става в навечерието на произнасянето на присъдата на трибунала на ООН срещу четиримата заловени атентатори срещу Харири.

"Апартаментът ми е тотално разрушен - разказва пред Daily Star 26-годишната Ели, която живее в квартала Gietawi, на около 2 км от пристанището. - Експлозията ме прати на пода, ушите ми бучат все още. Не зная дали въобще ще спрат". Местна журналистка пък се включи по телевизия "Ал Джазира" и разказа за ужаса в града, за това, че има много ранени и жертви. Сама тя е ранена от стъкла, а къщата й е била буквално отнесена от взрива.