Муравей Радев: Десният избирател трудно ще припознае в "Демократична България" обединението, за което да гласува

Управлението на БСП винаги е съсипвало държавата, то е опасно за здравето, смята още бившият министър

Муравей Радев

Муравей Радев

Не виждам в Демократична България дясна партия. Радан Кънев веднъж е заявил: "че кой е казал, че съм десен". Тафров казва, че няма да се присъедини към ЕНП, ако стане евродепутат. Част от ръководството на ДСБ казват смущаващи неща, които няма как да привлекат десните избиратели да гласуват за тях. Христо Иванов няма как да мине за десен човек, а неговата партия "Да, България" е повече лява партия, отколкото дясна. А Зелените са откровено леви...Така че ГЕРБ в обединение с няколко десни формации може да привлекат десните хора, за да бъде спрян походът на БСП към властта. Това коментира в студиото на Би Ти Ви бившият финансов министър Муравей Радев.

Той изрази своята позиция и по отношение коментарите на президента Румен Радев вчера. Според Радев всеки човек има право на политически пристрастия. Когато някой стане министър-председател, той става база на своите политически възгледи и пристрастия, което е нормално. Но когато бъдеш избран за президент, тогава нямаш право на политически пристрастия, посочи той.

,,На президента не му отива да говори за предизборното харчене на пари. Корнелия Нинова може да си позволи да говори така, но не и държавният глава, който трябва да олицетворява нацията'', подчерта още Радев.

Според него битката ще бъде между твърдите ядра на ГЕРБ и БСП. Но въпросът е един – или ГЕРБ и няколко десни партии, или да управлява Нинова и БСП, което е опасно за държавата.

Ако БСП беше една нормална партия, нека да управлява. Ама БСП не е и никога не е била такава. Тя все по-видимо се отдалечава от социалдемократизма и се връща към своите болшевишки корени. Винаги, когато управлява БСП, държавата се съсипва – така беше при Луканов, Виденов, Станишев, Орешарски... При Нинова ни чака същият резултат, а именно национална трагедия'', подчерта той.

,,Пред сградата на парламента трябва да бъде опънат огромен надпис, на който да пише: "БСП е опасна за вашето здраве". Както на цигарените кутии'', коментира бившият финансов министър и допълни, че е в реда на нещата всяка една опозиция да настоява за предсрочни избори.