Владимир Каролев: Търсят ме "издирвачи" от МВР за съобщение във Фейсбук как съм излязъл от София

Владимир Каролев

Владимир Каролев

"Издирвачи от МВР СДВР" са търсили икономиста и бизнесмен Владимир Каролев, за да го разпитат за негови съобщения във Фейсбук. Това съобщи самият той в профила си в социалната мрежа. 

Ето какво написа Каролев: 

"Преди малко двама т.н. издирвачи от МВР СДВР са ме търсили в един от двата офиса, който ползвам в София. Били са с медицински маски и ръкавици. Докато пишех това, ми се обадиха от неизвестен за мен телефон и любезно мъжки глас се представи като началник на издирването към СДВР. Поиска да отида на среща да ме разпитали за нещо, което съм постнал във фейсбук. Отговорих, че съм в Разлог и който иска да ме пита, да дойде където съм аз. Сега очаквам началникът на издирването в Разлог да се обади. Весел следобед ми предстои."
 
Каролев от няколко дни е в Разлог и пуска снимки от разходките си в планината, които там не са забранени. 

На 22 март той е публикувал разказ за това как е напуснал София през КПП и за преживелиците си с полицейските екипи, които е срещнал по пътя. Вероятно това е подтикнало органите да се свържат с него.
"Тръгнах за Разлог преди около 2 часа. За да не чакам на опашка за проверка на излизане от София преди Перник, тръгнах по пътя за Дупница през Железница и Белчин Баня. Учтиви полицаи ме спряха на излизане от Железница в посока пътя Самоков-Дупница, прочетоха декларацията, която надлежно си бях попълнил, провериха личната ми карта и ми пожелаха приятен път. Както предполагах това с карантината на София се оказа безплодно бюрократично мероприятие - здрав, болен, няма значение... имаш ли тапията правилно попълнена, напускаш безпроблемно София. През Дупница минах, без да ме спират - нямаше полицаи нито на входа, нито на изхода на града. На входа на Благоевград имаше две полицейски коли и знак стоп. Спрях. Полицаите нещо си говориха и даже не погледнаха към колата ми. Тръгнах. Не ме подгониха. На излизане от Благоевград имаше също полицейски пункт със знак стоп. Млад полицай учтиво (даже се представи) ме попита къде отивам. Отговорих : в Разлог. Пожела ми лек път. Накратко... родната полиция ни пази 

 Хубава вечер и спазвайте тези указания на СЗО, които поствам по долу. В т.ч. тези в зелено.... нищо, че някои от тях противоречат на някои от забраните обявени за София в петък. И все пак Картаген трябва да падне!"