МВР махна палатковите лагери в София, Пловдив, Варна и Стара Загора

Около 4:15 часа тази сутрин служители на МВР започнаха да премахват блокадите от кръстовищата София, предаде БГНЕС .

За по-малко от час всички палатки и личният багаж на протестиращите бяха прибрани на тротоара. Обитателите на лагера са имали време да приберат личните си вещи, след което палатките са бли натоварени на камион. В момента жандармерия с над сто служители на реда е блокирала кръстовището.
Мая Манолова и Арман Бабикян са били на кръстовището, по непотвърдена информация Бабикян е арестуван.
Протестите започнаха преди месец , а блокадите преди десетина дни. По неофициална информация част от протестиращите са арестувани.
В момента кръстовището е блокирано, но от жандармерия.

Палатковият лагер на едно от централните кръстовища в Пловдив беше премахнат от полицията малко преди 5 часа. Във Варна полицията е преместила палатковия лагер на кръстовището пред общината. В момента той е на тротоара и движението в района е освободено.

В Стара Загора през нощта и палатките на протестиращите в антиправителствените демонстрации са били избутани от силите на реда в полянките около летището в града. Лагерът стоя около седмица, като протестиращите блокираха напълно движението в района, пропускаха само линейки и коли със специален режим на движение.

“На територията на няколко населени места в страната се провежда специализирана полицейска операция за възстановяване на обществения ред”, съобщиха от пресцентъра на МВР. Възстановено е движението по всички кръстовища, които бяха блокирани.

“МВР многократно е заявявало позицията, че уважава и гарантира правото на гражданите да протестират мирно в защита на своите права. Това обаче не трябва да става с цената на грубо нарушаване на правата на жителите на страната. Отново призоваваме както протестиращите, така и всички останали граждани, които не подкрепят протестите, да спазват Конституцията и законите на страната”, съобщиха още от МВР.