На Доналд Тръмп не му мърда импийчмънт, Майк Помпео заяви, че Русия и САЩ имат общи интереси

Държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео вярва, че Русия и Съединените щати могат да си сътрудничат в полза на своите народи и на

целия свят

Той заяви това на срещата с руския президент Владимир Путин, предава TACC, цитирана от "Фокус".

Сякаш го е писал лично др. Сталин.

"Имаме общи интереси и има такива въпроси, по които можем да си сътрудничим, да работим продуктивно, да работим заедно, за да живеят успешно нашите народи и целият свят да преуспее", каза Помпео. Той поясни, че президентът на САЩ Доналд Тръмп го е инструктирал да дойде в Русия с точно това послание, така че той "да говори за някои идеи, някои проекти". 

От това следва извод, че на на Тръмп не му мърда импийчмънт, бихме допълнили.

Накъде отива този свят?

Помпео посочи, че двете световни сили могат да си сътрудничат при решаването на ситуацията около Северна Корея, в Афганистан и по други конкретни въпроси, по-специално в стратегическия диалог.

"Надявам се, че ще можем да говорим с Вас за това, за да може целият свят да се възползва от това", каза държавният секретар на САЩ.
Помпео информира Путин, че смята срещата си във вторник на външния министър Сергей Лавров за "продуктивна". Той отбеляза, че са обсъдили с ръководителя на руската дипломация темите, по които Москва и Вашингтон все още нямат съгласие, както и въпроси от взаимен интерес.