Нападателят от църквата в Ница - 25-годишен, от тунизийски произход

Брахим взе живота на трима души и още няколко рани

Извършителят на нападението в храма в Ница е от тунизийски произход, съобщава порталът Nice Martin. Мъжът е на 21 години, не е носил в себе си документи, но полицията го е идентифицирала. Преди това нападателят не е бил криминално проявен и не е попадал в полезрението на правоприлагащите органи, пише руският вестник "Московский Комсомолец".

Телевизионният канал RTBF от своя страна съобщава, че престъпникът е на 25 години и се казва Брахим, предаде Фокус.

Междувременно 44-годишният Франк Амбер заяви пред журналисти, че излизайки от близкия лекарски кабинет, е видял мъж, който „като луд“ е избягал от църквата. Половин минута по-късно няколко полицаи са хукнали след него. "Всички отидоха в градинката зад храма. След това чух изстрели. После видях, че полицаите се върнаха в църквата - останаха там за кратко и хукнаха обратно. Разбрах, че се е случило нещо много ужасно."

Медиите съобщиха, че в Ница мъж с нож и пистолет е извършил нападение, в резултат на което 3 души бяха убити, няколко ранени. Една от жертвите е обезглавена. Полицията бързо задържа мъжа. По време на ареста той е бил ранен. Става ясно, че по време на нападението младежът е крещял ислямистки лозунги. Прокуратурата разглежда инцидента като терористична атака.