Направеният за смях КГБ/ФСБ: Т. нар. разследване на Алексей Навални за отравянето му с „Новичок“ е провокация на чуждестранни спецслужби (ВИДЕО)

Т. нар. разследване на Алексей Навални за предполагаемото му отравяне с „Новичок“ е провокация, подготвена с подкрепата на чуждестранни спецслужби, съобщиха  пред ТАСС от медийния отдел на руската Федерална служба за сигурност (ФСБ), бивш КГБ. Естествена реакция, след като бяха окончателно разобличени и направени за смях.

Днес опозиционният лидер публикува видео, в което един от групата на убийците от службата разказва пред него всичко около покушението, от игла до конец. Навални, разбира се се, представя за един от шефовете на ведомството;

„Така нареченото разследване за действия, за които се твърди, че са предприети срещу него, публикувано от А. Навални в Интернет, е планирана провокация, целяща дискредитиране на ФСБ на Русия и служителите на Федералната служба за сигурност, чието изпълнение не би било възможно без организационната и техническа подкрепа на чуждестранни специални служби“, твърдят от там.

Те са категорични, че видеоклипът с телефонния разговор на Навални с един от офицерите на ФСБ е фалшив, но опозиционерът се закани, че той скоро скоро ще бъде индетифициран чрез гласов анализ  

Иначе е разпоредена проверка, чиито резултати ще бъдат използвани, за да се даде процесуална оценка.

„Това е невероятно. Обадих се на един от убийците си и говорих с него. Един от най-удивителните разговори в живота ми“ разказа днес Навални, както съобщихме.

Толкова е странно да обсъждаш собственото си убийство с един от онези хора, за които това просто е работа, каза опозиционерът.