Наркотици изплуваха сред версиите за убийствата в Костенец

Милена и другата жертва Валентин рязко се замогнали напоследък, подозират, че са влезли в схема за пласиране на дрога

Стоян Зайков

Стоян Зайков

Наркотици са една от работните версии за двете убийства в Костенец, макар все още да не е потвърдена от разследването, научи TrafficNews. Застреляната фризьорка Милена Шишкова от няколко години е влязла в схема с наркотици, твърдят запознати с местния ъндърграунд. Самата тя признавала само, че пуши "весели цигари". 
 
За връзката на Милена с наркодилъри сподели пред екипа ни и Валентин Петров, ден преди да бъде намерен убит. Хората в Костенец пък виждат в нарковерсията обяснение за рязкото замогване на братовчеда и бившата жена на заподозрения за двойно убийство Стоян Зайков-Чане. Валентин наскоро си купил скъп автомобил и апартамент в София. Милена пък бързо построила своята къща, в която живеела след раздялата със Стоян. Макар самият Чане и техният син Стивън да помагали за строителството, парите за вдигането на солидния дом осигурявала Милена.
 
Направената експертиза след смъртта на фризьорката обаче била категорична, че тя не е взимала наркотици. "Тя и Валентин продаваха, но не употребяваха", твърдят и местните хора в Костенец. Засега не е ясно и по какъв начин следата към дрогата може да е свързана с двойното убийство. Местните зевзеци пък вече прекръстиха Костенец в КостенЧане заради неоткриваемия бивш затворник, който е основен заподозрян и за двете убийства. Безуспешното му издирване е на път да помрачи абитуринтските балове в града, както и предстоящите избори, защото хората избягват да напускат домовете си заради страха от Чане.