Наско Сираков: Това, което направиха феновете не "Левски" е без аналог в световната история

Те ни задължават, ако трябва да изринем земята, заяви синята легенда

"При нас не са толкова решаващи и големи проблемите със старите задължения, които е натрупал клубът. Ние сме сигурни, че ще се справим с тях. Големият воденичен камък, който ни дърпа към дъното, са задълженията, натрупани в последните четири месеца. Ще бъде трудно, но вярвам, че ще се измъкнем. Тези задължения вече са около 4,5 милиона лева", обяви собственикът на "Левски" Наско Сираков пред БНТ, цитиран от БГНЕС.

Сираков говори за финансовото състояние на "сините" и преговорите с потенциални нови спонсори на клуба. "Това, което направиха нашите фенове е без аналог в световната история. Те ни задължават, ако трябва да изринем земята. Все още ни затрудняват всички обстоятелства, като пандемия, ограничения за мачовете, и някои недалновидни закони, които се предложиха в Народното събрание, които притесняват големите фирми. Става въпрос за Закона за хазарта, който отблъсна или поне накара да се снишат и ослушват фирмите, които се занимават с хазартна дейност", каза той.

"Всеки ден разговарям с потенциални спонсори, много срещи провеждам. И близо, и далеч сме, един по-сериозен договор не става от днес за утре. Мога да кажа, че съм се срещал с потенциални спонсори неколкократно, но ще излъжа, ако каже, че сме на последната права. Докато няма подписан договор, никога няма да спекулираме".

Сираков разкри, че се е срещнал с носителя на телевизионните права за българското първенство Кирил Домусчиев, с който са обсъдили искането на Сираков "Левски" да получава повече пари за правата. "Водим вече разговори с една от заинтересованите страни, срещаме разбиране. Ние не искаме да се увеличи нашият дял, аз имах среща и преди няколко дена с г-н Домусчиев. И на него обясних, че не искам другите отбори да получават по-малко, дори ако може да получават повече, защото това ще бъде добро и за неговия клуб, защото ще има по-силно първенство. Искаме да бъде оценена гледаемостта на "Левски". По какъв начин - водят се разговори", обясни той.

"Няма да се уплаша от г-н Стефанов. Ние смятаме, че не получаваме достатъчно средства, на базата на гледаемостта, която има Левски. Искаме да получаваме, колкото може повече, никой не може да каже конкретна сума. До момента за сезона всеки един клуб е взел по 235 хиляди лева", допълни Сираков.