И Наско Сираков сърдит на Борисов: Няма връзка между политици и "Левски", но правителството не помогна само на нас

Наско Сираков

Наско Сираков

Мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков се разсърди на премиера. Сираков се възмути, че правителството не помогнало само на "Левски". 

"Аз разбирам, че повечето хора са безкрайно разочаровани от всичко около Левски в последните години. От всички приказки за политико-икономическите зависимости и са крайно твърди, че това нещо не трябва да го има. Всички тия приказки за парашутисти, помолени спонсори и в крайна сметка като резултат от всичко едно безкрайно лошо управление и днешната ситуация", каза пред сайта levski365.com бившият нападател на "сините". 

"Но хайде да разгледаме въпроса от друга страна. Колко са левскарите в държавата? Те данъкоплатци ли са? А не може ли нещо с техните данъци да се направи за любимия им отбор? Защото с техните данъци се прави за пловдивските отбори, за други клубове. Само за Левски не. И тук да не бъда разбиран погрешно. Говоря само за нещо, което ще остане. Това е стадионът. Ами той не е наш, той е на държавата и ще бъде на държавата. Даден ни е за безвъзмездно и безсрочно ползване, но е собственост на Област София. Ние го ползваме. Но го ползват най-вече голяма част от данъкоплатците. Ето го Сектор А, който е недовършен. Знаеш ли какво става долу при първия дъжд? Има проектирани съблекални, фантастични съблекални. Долу на практика вали, толкова силни са течовете. Защо това трябва да се разруши в един момент, само защото не е довършено? Печели ли от това държавата или някой друг? Печели ли някой от нашите съперници, дава ли им това някакво предимство?", попита Сираков. 

"А ние имаме всичко. Имаме проекта. Че този стадион никой няма да си го занесе вкъщи, ще остане тук и ще бъде на държавата. Помогнаха на почти всички отбори. Държавата. Бойко Борисов. Защото Бойко Борисов помогна с личен ангажимент. Само на "Левски" не помогна. И ние да се правим на ощипани. Как щяло да прозвучи това? Ние не молим за помощ, за да похарчим парите за футболисти. Искаме стадион, който ще е за нашите деца и внуци. Да идват години наред тук, всеки втори уикенд и да се чувстват добре и комфортно. Ето на Ботев Пловдив дават 25 милиона лева. А ние седим, че щяло да прозвучи някак си. Ами не съм съгласен, това е класически популизъм", каза още Сиреков.