Притискат ли хора на Радев БСП да не подкрепи кабинета на Слави?

Румен Радев

Румен Радев

БСП по никакъв начин да не подкрепя правителството, предложено от "Има такъв народ". Такъв натиск идва откъм "Дондуков" 2 върху социалистите часове преди заседанието на Националния съвет на партията, пише "24 часа".

От сутринта депутати от "БСП за България" са получили есемес с указания от Николай Копринков - секретар на Румен Радев по вътрешната политика и гражданското общество, научи "24 Часа". Никой от червените обаче не призна да е получавал съобщение от президентския човек. 

В 14 часа социалистите ще решават дали БСП да подкрепи кабинета, след като бяха проведени политически и експертни разговори и с ИТН бе постигнато сближаване по много от политиките и приоритетите на червените. Очаква се официалното решение да е за подкрепа на новия кабинет, но дали всички ще го спазят, ще стане ясно в сряда, когато вероятно ще е гласуването на правителството на Пламен Николов. 

Дори да няма есемес от Копринков, натиск откъм президентството има, признават социалисти. Хора, изключително близки до президента Румен Радев, наистина звънят на членове на пленума с агитация да не дават рамо за решение за подкрепа, разкриха запознати.

От вчера срещу предложения от ИТН вариант на кабинет започна остра атака и откъм служебното правителство. По-рано днес премиерът Стефан Янев попита кой е редил кабинета. Шефът на Стратегическия съвет към държавния глава проф. Александър Маринов също критикува предложеното правителство и обясни, че то има "неголеми" шансове.

Преди него бившият шеф на кабинета на Радев и настоящ евродепутат  Иво Христов пък излезе с пост във фейсбук, с който призовава БСП да не дава подкрепа на "кабинет на сараите".