Навални: Дължа живота си на пилотите и парамедиците, които ме спасиха

Своята благодарност към "непознатите добри приятели" той изрази в пост в "Инстаграм"

Алексей Навални

Алексей Навални

Руският опозиционен политик Алексей Навални каза днес, че дължи живота си на пилотите, които са направили извънредно кацане миналия месец, след като е колабирал, и на парамедиците, които по думите му са диагностицирали отравянето и са му инжектирали атропин, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. 

Навални благодари на своите "непознати добри приятели" в поредния си пост в "Инстаграм".

"Доколкото разбирам. . . планът на убийците е бил прост: да ми призлее 20 минути след излитане, а след още 15 минути да припадна", каза Навали, който колабирал малко след излитане от сибирския град Томск на 20 август.

"Медицинска помощ няма как да ми се окаже и аз продължавам пътуването в черен найлонов чувал на последния ред седалки, ужасявайки пътниците, отиващи до тоалетна", добави той с типичния си черен хумор.

Четиридесет и четири годишният Навални благодари на пилотите, че са отклонили самолета към град Омск, въпреки че на летището там е бил подаден сигнал за бомба.

Той отдаде и дължимото на медицинските служители на летището и екипа за спешна помощ, които "не са казали никакви лъжи за диабети и т.н., а веднага и ясно са казали: "Това е отравяне" и са ми дали доза атропин".

Появява се противоречива информация кога и къде е бил инжектиран атропин - лекарство, използвано при отравяния с нервнопаралитични вещества и пестициди. Според медицински експерти това навярно е спасило живота му.

Източници казаха по-рано на Ройтерс, че парамедиците са му били инжекции, но не с атропин и че този медикамент му е бил инжектиран по-късно, когато е бил приет в болница в Омск.