Навални вече губи чувствителност и на ръцете си (ВИДЕО)

Лидерът на руската опозиция Алексей Навални има двойна херния според лекарите, прегледали го в наказателната му колония заради сериозни болки в гърба и краката,  заяви пред телевизия "Дожд" адвокатът му Олга Михайлова. Според нея Навални вече губи чувствителност и на ръцете си.

Опозиционерът, осъден незаконно на две години и половина в колония в началото на февруари, обяви гладна стачка,  за да иска достъп до външна медицинска помощ, която му се полага по закон.

Михайлова казва, че едната от двете хернии е трудна за лечение и че невролог, с когото се е консултирала организацията на Навални, е нарекъл предписаното лечение неефективно.

Другият адвокат на Навални - Вадим Кобзев, заяви пред "Интерфакс", че опозиционерът има две дискови хернии и протрузия на гръбначния стълб. Той също каза, че той е започнал да губи усещанията в ръцете и краката си. След посещението вчера той съобщи и в "Туитър", че Навални изпитва болки, докато ходи.

Вчера, Анастасия Василева,  лидер на подкрепящия Навални профсъюз Алианс на лекарите  беше задържана от полицията пред затвора, където е опозиционерът. Тя просто искаше да говори с началника на колонията и местните лекари.

Снощи говорителят на Белия дом Джен Саки изрази безпокойството от "информациите, според които здравословното състояние на Навални се влошава".