"Недосегаемият" Иван Гешев е подсъдим по две дела

Рецидивист и дългогодишен протестър, почувствали се онеправдани, съдят главния прокурор

Недосегаемият главен прокурор, за когото се твърди, че не може да бъде контролиран от никого в момента, е подсъдим по две дела, показва справка в системата на Софийския градски съд, пише 24chasa.bg .

Срещу действащия обвинител №1 Иван Гешев в момента се водят две дела от частен характер. Едното е на Емил Милев – Крокодила. Той се почувствал засегнат от думите на Гешев в интервю отпреди 2 години, в което го визирал с думите: “едно лице, което вие, медиите, наричате Крокодила. Второто дело е на познат с участията си в партийни протести през последните близо 10 години –

ромския активист от Самоков Христо Николов

Подобно на Крокодила той също бил засегнат от реплика на Гешев, който в интервю казал “и циганите правят така…”. Всъщност и двете дела са въззивни, т.е. Милев и Николов са останали недоволни, че на по-долната инстанция претенциите им са отхвърлени.

Същински правен абсурд от години е и фактът, че Емил Милев съди около дузина магистрати – прокурори и съдии, както и множество журналисти. И всичко това се случва, докато Крокодила е в затвора, а той самият е подсъдим за дръзки въоръжени грабежи. През 2020 г. Крокодила чу две присъди за престъпления, които е извършвал. През пролетта Върховният съд го осъди окончателно на 17,5 г. затвор за грабеж на банков клон в столичния квартал “Люлин”, извършен през 2010 г. В края на годината пък бе признат за виновен за друг въоръжен грабеж, извършен в магазин през 2018 г. Присъдата на Специализирания наказателен съд е 16 години “лишаване от свобода”.

Тези тежки наказания обаче не пречат Крокодила през ден да излиза от затвора

и съпровождан от кордон служители на съдебната охрана, да прекарва с часове из залите на Софийския районен съд или в Съдебната палата, където са насрочени поредните заседания по делата му срещу магистрати и медии.