Евродепутати на ГЕРБ опровергаха твърдения на лидера на ДСБ

Ген. Атанасов предизвика недоумения с необосновани твърдения по БНР

Българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП останаха в недоумение след изречените неистини от лидера на Демократи за силна България (ДСБ) в ефира на БНР. Това написаха те на страницата си във Фейсбук.

Според тях съпредседателят на „Демократична България“ и председател на ДСБ – Атанас Атанасов, изрича неистини  в ефир, като твърди, че на асамблеята на Европейската народна партия (ЕНП), по време на която ЕНП гласува и замрази безсрочно членството на унгарската  партията Фидес  (с огромно мнозинство от 190 гласа „ЗА“ и само 3 гласа „Против“), НЕ е имало партийна делегация на ГЕРБ и едва ли не те НЕ са присъствали нито на асамблеята, нито са гласували.

Ето какво твърди  Атанасов пред БНР:

„ГЕРБ и СДС нямаха партийни делегации на асамблеята на ЕНП вчера. Предполагам, че причината за това отсъствие е това, че те се чувстват неудобно по тази тема и не искат да я коментират, защото режимите на Орбан и на Борисов си приличат много – по начина, по който се упражнява властта“, каза пред БНР Атанасов и уточни, че от България са участвали само партийните делегации на ДСБ и на ДБГ.“  

А сега фактите такива, каквито бяха, посочват евродепутатите:

На политическата асамблея на Европейската народна партия, провела се на 20 март в Брюксел, Политическа партия ГЕРБ имаше своя партийна делегация от шест човека, която гласува по същия начин, както гласува  г-н Атанасов , а и самият Виктор Орбан. А именно да подкрепят взаимно постигнатото решението, от ръководството на ЕНП и Фидес, за замразяване на членството на Фидес в ЕНП.

Съжаляваме много, че партия член на ЕНП създава алтернативна реалност!

*За уточнение на г-н Атанасов , партийна делегация е тази, която Политическа партия ГЕРБ е оторизирала за съответното събитие – политическата асамблея на Европейската народна партия!