Глобиха пловдивски купонджии заради нелегално парти с Милко Калайджиев

Пловдивската полиция спря две нелегални партита, организирани снощи в ресторанти в града. Над 50 души се бяха събрали в популярен рибен ресторант в жилищен комплекс "Тракия", за да празнуват рожден ден, предаде БНТ.

За настроението се грижеше певецът Милко Калайджиев. След подаден сигнал за нерегламентирания купон, полиция и жандармерия блокираха всички изходи на заведението и с помощта на служители на РЗИ съставиха актове на гостите и на управата на ресторанта.

Глобени са всичките 55 посетители за неспазване на противоепидемичните мерки и за нарушаване на заповедта на здравния министър. Собственикът на заведението има два съставени акта.

Органите на реда и здравните инспектори са посетили още един нерегламентирано отворен ресторант край река Марица, където също е имало празненство, съобщи за БНТ директорът на областната полиция. Съставени са 12 акта за неспазване на мерките и за нарушаване на заповдта на здравния министър. Глобите за посетителите са от 300 до 1 000 лв, а за собствениците до 2 000 лв.