Нено Димов: Нападките в “малката” коалиция не пречат на работата на правителството

Всички допускаме грешки, важно е да се учим от тях, заяви министърът

Нено Димов

Нено Димов

Министърът на околната среда и водите Нено Димов, коментира в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия отношенията в "малката" коалиция и нападките между Волен Сидеров и Красимир Каракачанов.

"Това е въпрос към "Обединени патриоти" и лидерите на трите партии в коалицията. В рамките на кампанията за европейските избори имаше обиден тип кампания от страна на АТАКА, която им донесе слаб резултат. Ние от ВМРО си поставихме национални цели и вкарахме двама евродепутати. В политиката личностните нападки не са водили никога до успех. Всички допускаме грешки, важно е да се учим от тях", заяви Димов.

Министър Димов добави, че правителството работи доста добре и няма никакви проблеми.

,,Две са основните неща, които замърсяват атмосферния въздух и това са битовото отопление и транспорта, като тук не става дума само за отопление на дърва или въглища. За да бъде подобрено качеството на въздуха, който дишаме, е въведена програма, в която всяка община може да кандидатства и те са тези, които избират дали ще финансират изцяло проектите си или ще искат съфинансиране. Към края на тази година от ЕК ще бъдат отпуснати още 80 млн. евро по програмата за битово отопление, освен това имаме планове и транспортът да бъде подменен с електрически. Като цяло имаме заделени около 100 млн. лева за подпомагане на общините в борбата срещу замърсяването на атмосферния въздух. Така че която община поиска, може да кандидатства, като тя сама си избира инвестиционната програма, а ние я финансираме'', коментира министър Димов.

Накрая Нено Димов увери, че към днешна дата всички  51 язовира, определени като рискови, се следят денонощно и няма опасност да прелеят.