Невзоров: Всички послания на Путин трябва да бъдат признати за екстремизъм (ВИДЕО)

Трябва да признаем за екстремизъм и цялата система и идеология на Русия

Картината на художника Васи Ложкин  "Великая прекрасная Россия".

Картината на художника Васи Ложкин "Великая прекрасная Россия".

Новосибирският областен суд отмени приетото през 2016 година решение на Октябърския районен съд на Новосибирск за признаването за екстремистка картината на популярния художник Васи Ложкин (псевдоним на  Алексей Куделин) "Великая прекрасная Россия".  Този случай анализира в типичния си стил известният руски журналист Александър Невзоров в ежеседмичния си коментар в ефира на Радио „Ехото на Москва“ и Nevzorov.tv.

Произведението на изкуството на Ложкин определено разбуни духовете в Русия, защото казва много истини за пропагандната помия срещу други народи. Каза ги и Невзоров, в прав текст.

„Ако тази картина бъде призната за екстремизъм, извинете, тогава всичките послания на Путин, всичките статии на Сурков,  всички действия на Кремъл, всички действия на федералните канали, трябва също да бъдат признати за екстремизъм. Трябва да признаем за екстремизъм и цялата система и идеология на Русия –правото, полицията, всичките силови ведомства .

„Екстремизмът пробва себе си на вкус и никак не се харесва“, коментира той. 

В Руската федерация сега болезнено и силно липсва идеология и държавата се опитва да я създаде, на всяка цена, смята Невзоров 

"Какво е идеологията? Това е способ да направиш милионите тъпи хора свои единомишленици, свързвайки ги в някаква единна, магистрална тъпост. Днес това е много трудно. Всеки желае да бъде тъп по своему", констатира Невзоров.

Другите му мисли по темата, а също и за безумието на шефа на Генералния щаб на Руската федерация: