Николина Ангелкова: Няма как да се очаква от министъра да влияе на цените

Навремето явно не е имало ясна визия как да се развива Българското Черноморие. Голяма част от разрешенията за строеж са издавани доста в годините назад. Имало е и съдебни процедури. Изключително важно е да се спазват законите и институциите да реагират. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в "Панорама" по БНТ.

По повод скандалите за застрояване министърът каза: "Искам да подчертая Министерството на туризма не отговаря и не се занимава със строежите".

Коментира дали ще бъде спасен летният сезон. Тя каза, че има нагласи до октомври България да приема чартъри.

„Повечето от българите, които избират да почиват в чужбина, данните показват, че посещават и българските курорти“, добави още Ангелкова.

„Туристическата услуга е на добро качество. Хората, които работят в сектора, знаят, че без туристът да е доволен, няма как да има устойчивост. Но за съжаление негативни примери има. Нашата политика е прицелена към това туризмът да е устойчив – това, което се предлага, да е на добро качество и на разумна цена. Няма как да се очаква от министъра да влияе на цените“, обясни още тя.

На финала на изказването си министър Ангелкова заяви, че мярката 60/40 е изцяло съобразена със ситуацията и за най-засегнатите сектори. 

И бе категорична: "Всичко се прави в името на това на първо място да е животът и здравето на хората.

Изключително труден и тежък сезон ни очаква. Важно е да осигурим условия, за да има сезон. Бранша зависи от клиента и затова е важно туристическият продукт, който се предлага от бранша, да бъде качествен и на разумна цена