Този хотел, стърчащ насред пясъка на Южното Черноморие, е "саниран" със съдебно решение

Властите не могат да направят нищо, за да го премахнат

Снимка: btvnovinite.bg

Снимка: btvnovinite.bg

„И това лято ще има проверки, не смятам, че едни хора трябва да имат права над други хора. Тези хора, които къмпингуват „свободно” по плажовете, не искат да има регулация”, коментира в студиото на бТВ министърът на туризма Николина Ангелкова. Не знам защо тези, които къмпингуват, смятат, че са извън закона и не трябва да бъдат проверявани, попита тя.

Според нея именно заради „група хора на прекалено крайни позиции” работна група не е успяла да разработи облекчени регулации за създаването на къмпинги у нас.

По темата с „Корал”, където природозащитници се опасяват, че частен инвеститор ще заграби плажа и прилежащата му територия, тя посочи, че е нужно изготвянето на общ устройствен план, но „когато се стартира такава процедура, се слага каруцата пред коня, започват едни спорове, на които не им е мястото на този етап”.

Снимката на хотел, стърчащ насред пясъка на Южното Черноморие, обиколи социалните мрежи преди дни. Обектът обаче съществува от години. И властите не могат да направят нищо, за да го премахнат. „Държавата е реагирала, това се е случило през 2001 г. Има много безумия от приватизацията”, посочи Ангелкова. По думите й хотелът е „саниран” от съдебно решение.

„Той е частна собственост. По Конституция частната собственост е неприкосновена”, заяви министърът.