Нинова "блесна" с прозренията си: Образованието и науката движат света напред

Обръщението си партийният лидер завършва със сентенция на латински: "Per aspera ad astra!"

снимка: Фейсбук

снимка: Фейсбук

"Образованието и науката движат света напред". Това забележително прозрение изрази лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод откриването на новата учебна година.

Ето какво написа партийният лидер на страницата си във Фейсбук: 

"Хората, които са се посветили на тази кауза, заслужават най- голямо уважение. Скъпи учители, бъдете благословени за труда си. Но не бива да ги оставяме сами в тази трудна мисия. Ние, родителите, сме техния пръв помощник във възпитанието и образоването на децата ни. Семейството и семейната среда са неразделна част от отглеждането на здраво и умно поколение. Мили първокласници, скъпи ученици, четете и знайте: усилията ви днес, ще ви се върнат десетократно в бъдеще. Образовани ученици днес, ще бъдете реализирани хора утре. Бъдете здрави и щастливи.

На моите учители от Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил философ"- признателност и поклон. Сигурно сме ви ядосвали понякога, но не ви посрамихме- в ученето и в резултатите. Пожелавам на учениците в класическата гимназия свободен дух, дръжте високо мотото на училището- "помогни ми да те возвися" и дерзaйте "per aspera ad astra" На добър час на всички!", написа Нинова в социалната мрежа.