Нинова преиграва - пак събира ИБ към Националния съвет заради Украйна

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

Изпълнителното бюро (ИБ) на Националния съвет (НС) на БСП, коалиционните партньори в коалиция "БСП за България" и ръководството на парламентарната група се събират този следобед да обсъдят преди коалиционния съвет обща позиция по въпроса за износ на оръжия за Украйна, съобщиха от Българската социалистическа партия. Предвижда се левицата да излезе с общо становище и относно газовите доставки за страната ни.

"Ако знаят отговора и продължат да настояват да изпращаме оръжие - това е безотговорно, ако пък не знаят отговора, е невежо"

Припомняме, че на насрочения коалиционен съвет управляващите партии ще разгледат три варианта за предоставяне на военна помощ за Украйна, като утре предложенията ще бъдат разгледани и в Народното събрание.

БСП от самото начало на войната заявява, че БСП няма да подкрепи правителството да предостави помощ под формата на оръжие за Украйна. Лидерът Корнелия Нинова в качеството си на министър на икономиката няколкократно увери, че България не изнася оръжие нито за Украйна, нито за Русия. Тя дори заплаши, че ако бъде взето решение да се окаже военно-техническа помощ на Украйна, БСП ще напусне коалицията. Останалите партньори обаче подкрепят такова решение.