Нинова се застрахова: Ако Мая загуби, ще делим вината наполовина, майсторлъкът е да води и лява, и дясна политика

Лидерката на БСП не се страхува за поста си на „Позитано“ 20

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

„Мая Манолова се съгласи с нашите условия. От БСП предложихме нашите идеи и тя се съгласи с нашата платформа. Въпрос на партийно решение е дали нашите кандидати за СОС ще я подкрепят. Ако Манолова загуби, отговорността ни ще е обща – 50 на 50“. Това заяви пред БНТ Корнелия Нинова. Лидерът на БСП подчерта, че не се притеснява за поста си на „Позитано“ 20. 

„От всички издигнати наши кандидати – 80% са партийни от БСП. Половината са млади хора, до 45 години. Има едно сериозно обновление в кандидатурите си“, каза председателката на „столетницата“. 

„Едни казват, че Мая е лице на БСП, други казват, че се е оттеглила от партията. Майсторлъкът е Мая да направи и лява, и дясна политика, каквато практика има и по света. На места си сътрудничим с „Атака“, АБВ и „Движение“ 21. Обещаваме на хората конкретни неща – безплатни детски градини. В Тунджа например имаме подобна практика. Във Варна има напрежение. Свалих доверието си от Борислав Гуцанов. Поведението му показа, че съм била права. Не може партия на 128 години във Варна да издига кандидат от "Възраждане", коментира Нинова. 

"Изглежда ми много предварителна информацията, че Слави Трифонов ще вземе повече от БСП. Нека първо да направи партия и да се аргументира какво ще прави с плоския данък, например", каза още лидерката на БСП.